cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Prestanak dojenja nakon 1. rodjendana

clock-img

17.12.2009, 22:49

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

De vidi mozes li ovdje sta procackati: (spisak lijekova koji se smiju/ ne smiju uzimatiza vrijeme dojenja)

http://www.ukmicentral.nhs.uk/drugpreg/qrg_p1.htm

< Poruku je uredio Amrino RR -- 17.12.2009 22:50:13 >

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

17.12.2009, 23:16

clock-img

juni

pencil-img

1102

Pregledala sam i ne pise nista za ovaj antibiotik. Tebi puno hvala sto mi pomazes!

EMIL,7.9.2008.

clock-img

17.12.2009, 23:22

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

Probaj vidjeti jeli neka nasa forumasica - farmaceutkinja online pa je pitaj...Nema draga na cemu! user posted image

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

17.12.2009, 23:38

clock-img

DM

pencil-img

2408

Ako su ti doktorice rekle da smiješ što onda ne bi pila i dojila?!
Ja sam na početku kad sam imala mastitis pila cefabos,a i dojila bebija,mislim da je manje zlo ako se malo lijeka i izluči kroz mlijeko nego ga lišiti mlijeka! Znam nekoliko žena koje su prestale dojiti zbog antibiotika i nisu nikada ni nastavile!
Probaj nazvati dežurnu appoteku i pitaj šta te interesuje,valjda će ti pomoći!user posted image
Smiješ li uzeti drugi antibiotik umjesto toga?!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

18.12.2009, 13:34

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Naravno da smiješ uzimati antibiotike i dojiti sina. Ne sekiraj se, sve ce biti OK. Meni su to objasnili i pedijatar i ginekolog hirurg kada sam rodila Emu, jer sam poslije toga morala piti jake lijekove protiv bolova. Rekli su da je majčino mlijeko na neki način filtrirano, da malo štetnih materija prodje do njega, te da su nekadašnja uvjerenja da mama na antibioticima ili poslije anestezije ne moze dojiti odbacena kao neosnovana.
Sretno!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

18.12.2009, 13:54

clock-img

DM

pencil-img

2408

IZVORNA PORUKA: bebbe

Naravno da smiješ uzimati antibiotike i dojiti sina. Ne sekiraj se, sve ce biti OK. Meni su to objasnili i pedijatar i ginekolog hirurg kada sam rodila Emu, jer sam poslije toga morala piti jake lijekove protiv bolova. Rekli su da je majčino mlijeko na neki način filtrirano, da malo štetnih materija prodje do njega, te da su nekadašnja uvjerenja da mama na antibioticima ili poslije anestezije ne moze dojiti odbacena kao neosnovana.
Sretno!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sorry morala sam!

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

18.12.2009, 14:02

clock-img

mamaajna

pencil-img

812

ja sam popila 2 ture antibiotika radi zuba i malu dojila,nista joj nije bilo.xiklav u pitanju,a on je na bazi pencilina

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

clock-img

18.12.2009, 14:11

clock-img

juni

pencil-img

1102

Drage moje, hvala vam na javljanju! Posto sam bila u dilemi jutros sam zvala pedijatricu u Vrazovoj koja mi je rekla da ni slucajno ne smijem dojiti jer su ovi antibiotici na bazi pencilina pa se ne smije, dok je kod nekih druhih (nisam zapamtila na bazi cega) moguce dojenje.
Eto, grudi su mi nabrekle, MM mi na poslu pa cekam njega da dodje da izvucem mlijeko na pumpicu jer pred Emilom nema sanse. Zaista tragikomicno user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

18.12.2009, 14:17

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

ja sam isto posle poroda završila u bolnici radi zaostale posteljice i pila sam skoro dva tjedna antibiotike , doktori su mi rekli da smijem dojiti..i jesam hvala bogu ništa mu nije bilo

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

19.12.2009, 00:42

clock-img

juni

pencil-img

1102

Samo da vam javim da sam i ja odlucila da dojim jer bi nagie prekid dojenja kod Emila prouzrokovao veliki stres a i nije bas preporucljivo. Dodatno smo se informisali i nasli jos nekih informacija o ovom lijeku i to da nije stetan kod dojenja, samo se moze pojaviti proljev kod bebe, ili alergijska reakcija, osip.
Hvala vam sto ste mi svojim iskustvima pomogle pri odluci user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

19.12.2009, 13:19

clock-img

Amrino

pencil-img

2613

juni- drago mi je da ste rijesili problem! Mogu misliti kako vam je laknulo...a narocito Emilu user posted image .

HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

clock-img

19.12.2009, 13:31

clock-img

marelica9

pencil-img

119

pola godine nakon poroda imala sam jaku upalu na sto mi je moj ginekolog dao 3 vrste lijekova...kada sam sve to vidjela plakala sam kao malo dijete ( zbog dojenja), nazvala sam svog ginekologa koji mi je rekao da mogu umjesto tiih lijekova piti xiclav i to 3 puta po 1. pila sam xiclav a beba je dojila...nije bilo nikakvih komplikacija, samo sam primjetila zadnjih dana da se ukus mlijeka promjenio jer je beba manje dojila kolicinski, ali to se za dan-dva rijesilo. i dan danas dojim, mojoj ebebici je sedamnaesti mjesec. prije desetak dana sam zbog kaslja opet pila xiclav i sve je proslo ok...

clock-img

19.12.2009, 13:34

clock-img

marelica9

pencil-img

119

citajuci ove postove skontah da je moja bebica jucer i danas imala proljev...mogla bi to biti reakcija na lijek, iako sam zadnju popila cini mi se u utorak

clock-img

27.01.2010, 01:03

clock-img

milenium

pencil-img

6133

user posted image user posted image user posted image e pošto sad imamo masu moderatora molimo da poprave situaciju po kozna koji put molimo. Nek mi netko kaže jel ovo tema''prestanak dojenja nakon 1 rođendana''?-JE!e pa zašto se na njoj govori o dojenju i lijekovima.mislim da bi to trebalo ići na temu ''dojenje i tablete''!!!
ja sam došla da iščitam savjete i postove jer oću da prestanem dojit!i gdje da ja to sad pročitam?????????????????????????????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

27.01.2010, 01:09

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: milenium

user posted image user posted image user posted image e pošto sad imamo masu moderatora molimo da poprave situaciju po kozna koji put molimo. Nek mi netko kaže jel ovo tema''prestanak dojenja nakon 1 rođendana''?-JE!e pa zašto se na njoj govori o dojenju i lijekovima.mislim da bi to trebalo ići na temu ''dojenje i tablete''!!!
ja sam došla da iščitam savjete i postove jer oću da prestanem dojit!i gdje da ja to sad pročitam?????????????????????????????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

milenium čitaj temu od 1 stranice ima savjeta ženo.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.01.2010, 01:12

clock-img

milenium

pencil-img

6133

čini se meni da imaju dvi teme o odvikavanju jer ja sam pisala već na jednoj da počinjem odvikavat i da ću se javljat a sad tih postova nema,znači na nekoj su drugoj istoj temiuser posted image .ma najbolje da ja odem na taj fitnes da mu se mlijeko ne svidi i da sam odbije sikuuser posted image

clock-img

27.01.2010, 01:41

clock-img

milenium

pencil-img

6133

pročitala sam sve,ima svašta ,i o lijekovima ali i o prestanku.jedna forumašica je napisala da njena beba neće da pije ad pa da joj ona još ne želi uskratit dojenje samo radi toga.moj je već veliki,ima 17 mjeseci pa sam ga misla pomalo već počet odvikavat,kontala sam da bi za 2 -3 mjeseca završili skroz.tada bi njemu bilo 20 mjeseci.mislim da to nije baš malo,ja mislim da mu je to dosta.nego,i moj ne voli ad niti bilo koje drugo mlijeko pa sam i ja sad u dilemi.ako ga prestanem dojit neće onda pit mlijeka nikako...joj raspisa se ja,znam da dušim al eto.

clock-img

27.01.2010, 01:44

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

pa pokušaj sa kravljim mlijekom...mislim da je Ok da ga počne piti. Ako sam dobro shvatila on već pije iz flašice sa kljunom tačnije čaše. daš mu to mlijeko i stavr je završena. Koliko sam upoznata djeca da 10. mjeseci mogu popiti oko 300 ml kravljeg mlijeka on j eveliku i neznam zašto to nebi bilo rješenj...sasvim mi je logično da djete od skoro dvije godine uz doručak popije šolju mlijeka.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.01.2010, 01:46

clock-img

misica

pencil-img

665

Mislim da je do dvije god dovoljno ali kako god pri ovikavanju od dojena treba paziti da bebi to nebude bas stesno nego ukidati postepeno. Ja sam polako prelazila na flsicu da bi to sve ublazila. Npr u nocno dojene polako ga varala sa flasicom. Pozz

clock-img

27.01.2010, 01:49

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ma dala bi ja njemu kravlje i da mu je 12 mjeseci,nije to problem,problem je u tome što ga neće,ni sa krašm ni sa nesqvikom,probala sam mu ja davat već.neće čak ni kiselo mlijeko.zato i jesam u dilemi.user posted image

clock-img

27.01.2010, 01:52

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eh onda neznam kako to prevazići...mislim da pokušaš sa kašicama na bazi mlijeka jeli to jede. kako sa sirom i ostalim mliječnom proizvidma...a možda kad mu ukineš siku skonta da nema druge i da je to jedino mlijeko koje će dobiti...neznam baš nisma pametna u ovom slučajuuser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.01.2010, 01:52

clock-img

misica

pencil-img

665

Ja sam poslusala mamu i probala sa mljevenim petitom i uspjelo je tako su barem one radije prije.user posted image

clock-img

27.01.2010, 01:55

clock-img

milenium

pencil-img

6133

jede samo voćne kašice ,druge neće.a sa petitom jednom davno pojeo na kašiku oko pola šolje,posle toga više nikad nije htio.probavat ćemo i dalje.

clock-img

27.01.2010, 22:34

clock-img

Majčica

pencil-img

379

milenium, kod mene je ista situacija - nikakvo drugo mlijeko, cak ni mlijecni proizvodi. Kuhano sve jede, ali s mlijekom smo na vi, samo sika. Mom je 14 mjeseci. Ja sam nedavno planirala prestati dojiti, ali kako je krenuo u jaslice stalno je bolestan i doktor mi je rekao da mu je dojenje sad jako bitno, pa sam odustala do proljeca. Ne znam ni ja kako cuuser posted image . Posto ga nikako ne mogu slusati da place, vjerovatno cu namazati senfom kako su neke od forumasica predlagale, ustvari to cu sigurno uraditi, jer mislim da bi on u svakom drugom slucaju puno plakao.

T. 2008.
H. 2012.

clock-img

03.02.2010, 22:19

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ja ću to sa senfom kad baš dođem u krizu(kriza mi je već ali sam jaaako strpljiva )nekako mi ga žao mislim da bi mu to sa senfom odjednom bilo trauma.sve dobro...dobro i onda PAF Senfuser posted image  ne želim da to sanja do kraja životauser posted image  evo da samo javim dokle smo mi stigli: ujutro ne dojimo,po noći mu dajem vode i zaspe odma ako se ranije probudi,a ako se probudi oko 5-6 navali na siku onda mu ja malo odvučem pažnju i nekako skrenem .pa kad se konačno probudi idemo doručkovat. na podne ako je mm tu,onda ga on odnese u sobu i uspava,ali problem nastaje kad on nije tu.jer kad vidi mene plače i oće da doji a ja se ne mogu oduprijet jer čupa za majicu.
navečer isto kad ga ja uspavljujem oće da doji a kad mm onda zna da mu nema druge.

Zadnji članci

article-img