IZVORNA PORUKA: animagical
IZVORNA PORUKA: ninuska
Da se prijavim i ja . Imamo nepunih 17 mjeseci i prestali smo dojiti prije 15-ak dana .
Puno mi je lakse, ali mi i fali ona blizina i osjecaj tokom dojenja
u kom smislu lakse? kakvo je spavanja sada a kakvo je bilo? da li jede kolicinski vise kako ne doji? kako se uspavljuje? koliko vam je trebalo da prestanete dojiti i jesi li naglo prekinula ili postepeno izbacivala podoje? i kao je prosla prva noc bez sike? izvini na ovoliko pitanja moj sin ima 17 mj i mislimo (tj. ja mislim) prestati dojiti nekad na proljece/ljeto
Eh, kod nas je bila bas specificna situacija
. mala je visila na siki po cijelu noc. Popila bi mlijeko iz flasice, ali je opet sisa morala biti tu. Ujutro nisam mogla ustati od kicme
,. zamisli sva ukocena spavam, ne mogu se okrenuti kako hocu. Sike bile na izvolite tokom noci, morala sam oblaciti dukserice ili skroz otvorene majice da bi mi lakse bilo. Lel ti sad jasno sto mi je lakse
.
Nemojte me sada napadati, jer znam da to nije bilo ok, a nije tako ni oduvijek bilo. Al smo se nekako navukle ni sama ne znam kako.
po danu je nisam dojila odavno, bas kad zagusti dam joj siku, ali je to bilo rijetko. trebalo mi je bas dugo da se odlucim, jer stvarni nisam mogla taj tempo izdrzati. Pripremila sam flasice sa mlijekom pored kreveta i kad se probudi ponudim joj mlijeko. Kad bas zagusti i vidim da nece onda sika, al svaku noc je sve manje i manje trazila.
kako moja smizla inace slabo jede pijemo domace kravlje mlijeko. cvrsti obroci se nisu povecali, nazalost. Inace je grozna na jelu, mlijeko joj je glavna hrana, ali i tome polako stajemo u kraj, hvala dragom Bogu.
Budjenje smo sveli na tri puta tokom noci sto je za mene veliki uspjeh jerje do sada bilo milion budjenja, a to sam vec pisala i zalila se na temi.
da, zaboravila sma ti reci da se nosamo dok ne zaspemo, ali hB brzo zaspi( sljedeci zadatk je odvikuti je od ovoga). A, kasnije kad se budi kao sto sam rekla flasica, a nekad prodje i kad kazem: Spavaj.
Napisah roman
< Poruku je uredio ninuska -- 31.1.2013 18:13:30 >