cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: začepljen nosić

clock-img

19.02.2010, 10:10

clock-img

lekica83

pencil-img

689

Mojoj curici je mjesec i po i ujutru kad se probudi osjetim da malo teze dise, ne stvara joj to problem kod dojenja ali primjetim da ima malkice slinica u nosicu. Cistim ih tako sto stavim kapi aqua maris pa savijem toalet papir u rolnu i ocistim, i onda odmah prodise fino. Interesuje me postoje li neke druge kapi koje se mogu koristiti vise od 7 dana jer na ovima tako pise rok kada se otovre a to mi je skroz malo jer ne stignem potrositi ni dvadesetinu pa djaba bacam i kupujem nove kapi..

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

clock-img

19.02.2010, 10:32

clock-img

hannana

pencil-img

7

draga lekice,
u apoteci imas kupiti fiziolosku otopinu, dodje u staklenoj boci (izgleda ko ona za infuzije) i pola litre kosta otprilike 3KM. uz to jedino treba da kupis iglu i spricu kako bi mogla izvuci tekucinu. moze dosta duga da stoji. ja je koristim i za bebu od mjesec i pol, i za djecaka od 3 godine. a to sam koristila i dok sam bila trudna i prehladjenja. super mi je pomoglo. nadam se da sam i tebi barem malo pomogla. :) user posted image

clock-img

19.02.2010, 10:42

clock-img

lekica83

pencil-img

689

hannana, hvala mnogo ,bas cu potraziti tu otopinu

clock-img

19.02.2010, 11:21

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja juče vodih malenu kod dr, čekaonice su pune nahladjene djece
Dr je kontatovala da su malenoj pluća čista, samo je nosić začepljen zbog čega je malo crveno grlo
Prepisala je kapi akva maris, čaj od sljeza i to je touser posted image
sinoć je malo bolje spavala al evo od jutros kašljeuser posted image  moram kupiti usivač za nosić, nema mi drugeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.02.2010, 11:25

clock-img

juni

pencil-img

1102

Obavezno ga kupi, i daj joj sirup Prospan za kasalj. I u nas sve isto. Najvaznije je da nema temperature.

EMIL,7.9.2008.

clock-img

19.02.2010, 11:27

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Veeseelaa hajde hB da nije nista opasnouser posted image ,bice to dobro aBd,a evo Juni ti je napisala daji joj Prospan,on je na biljnoj baziuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

19.02.2010, 11:35

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

hvala cure, kupim sirup prospan

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

19.02.2010, 11:46

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

Samo vesela prospan,,,,ha,,,ja ga na svakoj temi reklamiramuser posted image user posted image user posted image ! Kaze mi MM, sada ide reklama prospan family pakovanje, da kupimo to!

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

09.03.2010, 08:57

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Mene zanima ako mi neko može reći u vezi čaja od sljeza.

Je li se za ovu namjenu čišćenja nosića mora praviti baš po uputama, znači da odstoji 2 satauser posted image

I koliko dugo tako pripremljen čaj može stajati user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

09.03.2010, 09:00

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

JJa sam nekad cekala dva sata a nekad i nisam.napravim ujutru i navecega ga bacim.znaci bude mi jedan dan.

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

09.03.2010, 09:05

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Eh, super...to mi je bitno da mogu napraviti ujutro i onda koristiti taj dan...jer sam dosad uvijek novi pravila, a to baš i nije praktično jer se čeka da odstoji...

Nego, je li najviše tri puta dnevno se to smije koristiti?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

09.03.2010, 09:14

clock-img

mamana

pencil-img

531

Ako ga koristiš za zakapavanje nosića onda se on pokiseli u hladnu vodu i ostavi nekoliko sati da stoji, a ako ćeš davati djetetu da pije onda ga pripremi po uputama na kutiji. Tako su meni rekli u apoteci, ali nemoj pretjerivati sa zakapavanjem nosića.

clock-img

09.03.2010, 10:27

clock-img

taurus

pencil-img

3578

Čaj od šljeza smiješ koristiti više puta dnevno, čak i svaka dva sata ukapavati jer šljez je sluzav i ta njegova sluz zapravo oblaže sluznicu nosa i štiti je. U svakom slučaju ne možeš pretjerati ne brini. Pripremaj ga po uputi i može se koristiti za taj dan.

clock-img

10.03.2010, 11:06

clock-img

lekica83

pencil-img

689

Mi smo koristili kapi aqua maris baby i nisu bas pomogle, trazili smo onu fiziolosku otopinu ali u Tuzli je nema nego nam dali one opet one kapi sunce moje malo, kazu to je to, i iskreno nama su bolje od aqua marisa. Sad kad joj poslije kapi cistim nosic izadje mnogo vise slinica a dosta ih lakse izvadim. Zna li neko ima li se u Tuzli kupiti gdje chicco-va pumpica za izvlacenje sekreta iz nosa jer nuk nema taj silikonski vrh ..user posted image

clock-img

10.03.2010, 12:22

clock-img

mimi xy

pencil-img

79

molim vas savjet ja sam jutros cistila bebici nos i kako izvukla pumpicom bilo je malo sukrvice,jesam li mu mogla ostetiti sluznicu,da li da idem dr.mozda mu je nesto upaljeno molim vas ako je neko imao iskustva ne znam sta da radim bas me uhvatila panika...a prva mi bebica pa sam bas izgubljena.

clock-img

11.03.2010, 09:59

clock-img

lekica83

pencil-img

689

mimi xy, meni se to nije desilo prilikom ciscenja ali i nama cesto zna nos prokrvariti pa ako je malo samo sukrvica mislim da nije strasno, ipak ako nisi mirna mozda je najbolje za svaki slucaj otici Dr da to provjeri..

clock-img

11.03.2010, 22:29

clock-img

NODDY

pencil-img

10

meni se to dešavalo  sa prvim djetetom išla sam dr. ništa nema razloga da paničiš to je nadražena sluzokoža sekretom,sada kada se začepi nosić koristim kapi srebrne  koloidne vode prezadovoljna sam

clock-img

05.04.2010, 22:19

clock-img

lila25

pencil-img

638

molim vas kako da uspijem izvuci sekret iz nosica sve sam probala nikako da uspijem stavljala kapi sunce moje malo,sljez,mlijeko,imam tri vrste pumpica ali nikako nece vann nista a cujem negdje u nosicu da mu smeta...

clock-img

05.04.2010, 22:20

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: lila25

molim vas kako da uspijem izvuci sekret iz nosica sve sam probala nikako da uspijem stavljala kapi sunce moje malo,sljez,mlijeko,imam tri vrste pumpica ali nikako nece vann nista a cujem negdje u nosicu da mu smeta...

jesi li već upoznata sa babyvac ako nisi imaš temu
babyvac pa pogledaj a eto ima i kako da nabviš...nama jedino to pomaže

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.04.2010, 22:29

clock-img

lila25

pencil-img

638

citala sam i o babyvac,ideja da ide na usisivac nekako me jeza uhvati kako ce mu to povuci puno,ali ako mu ovako nastavi jos koji dan moracemo kupiti sve me strah da mu se sekret ne spusti u pluca...

clock-img

05.04.2010, 22:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

molim te pročitaj i nekoliko stranica unaprijed...zaista nemaš potrebe za tom jezom...i strahom...pomoć je neprikosnovena i pomenućeš ovaj RR milion puta nakon korištenja u pozitigvnom smislu. Svaila sam tamo na temi i dva linka da vidiš kako je to bezopasno i nije uopšte ne prijatno djeci. naša forumašica pocahontas je prije dva dana imala porblem i rješila ga babyvacom koji je upravo od supernove uzela jer je nestašica istog u apotekama a i skuplji je u apotekama nego ovaj iz zagreba.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

05.04.2010, 23:03

clock-img

lila25

pencil-img

638

hanady hvala ti puno evo bas sam sve pregledala i uvjerile ste me da ne moze stetiti bebici pogledala sam i kako se koristi sada mi je puno jasnije...

clock-img

05.04.2010, 23:11

clock-img

lila25

pencil-img

638

bas sam poslala supernovoj pp nadam se da cu uspjeti stupiti u kontakt odma bih sutra kupila..

clock-img

05.04.2010, 23:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: lila25

bas sam poslala supernovoj pp nadam se da cu uspjeti stupiti u kontakt odma bih sutra kupila..

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

20.05.2010, 14:39

clock-img

čupkica

pencil-img

15

znate li gdje da nabavim babyvacom pumpicu.................

Zadnji članci

article-img