tukice, prestani navaljivati kad vi rucate njoj stavi isto to u tanjir, na nacin koji ce joj se dopasti...ja npr Ajnuru pire krompir napravim u loptice i poredam po tanjiru, pa mu je zanimljivo, sve broji koliko je pojeo... supom je mozes i ti nahraniti ako je bas lijena da jede sama ili ako puno prosipa...ja upalim i crtani, da mu odrzim paznju, jer nema mira za sjediti 15 min... ako pojede malo rucka, malo poslije mu dam bananu, jogurt, jagode, hljeba i feta sira..bilo sta... ne dajem nezdrave uzine danima kad slabo jede, npr tada nikako ne dam monte,a voli ga...to koristim kao posebnu nagradu... svako dijete ima svoj neki fol...ja imam malog Monka koji ne voli da se hrana mijesa, pa sve jede posebno ne bi taj umocio hljeb u nesto, nema tih para... ali zato jede lopticu pirea, kasiku safta s mesom, gutljaj jogurta, sve jedno po jedno. vidis li ti da njoj nesto fali, s obzirom na ishranu? je li anemicna, premrsava, ima li dovoljno energije? ako ej s djetetom sve ok, bez veze sebi stvaras pritisak... ja sam prije dramila i sekirala se, sada vise ne.
i da, ako voli sendvic, ja bih joj u njega stavila pljeskavicu od fasirane puretine npr, na pizzu bih natrpala raznog povrca, malo ribe itd.... koristi to sto voli...
< Poruku je uredio animagical -- 23.5.2013 22:21:52 >