Jesu li ovo djeca pocela jesti??? Vidim da tema nije posjecena zadnjih mjesec dana... Nadam se da je niko vise nece posjecivati.
Kod nas ima napretka, nekako smo usli u fazon... Na trpezarijskom stolu je laptop isper malog i svi crtici koje voli, i uz crtani pojede skoro svaki obrok, doduse to su samo tri obroka, ali nije vazno, prije nije bio ni jedan.
Za dorucak jede: jaja, nutelu, argetu, palentu i proso, sir i kajemak u mlijeku, nekad med i puter, abc sir; za rucak: svaki drugi ili treci dan neka corbica sa mesom i povrcem (ako je jede 2 dana za redom, narednu sedmicu nece je nikao) ili krompir pire sa cufticama, grah, rizu; za veceru: cokolino, plazma (ili wellness) s bananom u mlijeku, to dvoje se smjenjuje, rijetko ali bas rijetko da hoce nesto drugo pojesti.
Eh ovo sam htjela napisati, mi poslije dorucka obavezno idemo vani, kakavo god da je vrijeme, makar malo prosetamo, odemo do nekog trznog... kad se vratimo pojede monte (najecesce i uvijek trazi jos) ili neku vockicu (ali nije odusevljen, jede tek onako... i uvijek malo) onda ide podoj i spavanje. Poslije spavanja (oko 2 sata spava) mu nista ne nudim nekih sat vremena i onda ga ponovo posadim pred laptop i krenem trpati u njega on naravno gladan i u pocetku samo otvara usta i guta, ali uopste u mene ne gleda, samo bleji u crtani, ali opet mu ne mogu podvaliti nesto sto ne voli jesti... Joj nekad kad malo pojede znam ga i ucijeniti, tipa pustit cu ti boba graditelja ako jos ovo pojedes i on pojede. De mi sad recite koliko grijesim? Trebam li ga ucjenjivati ako nije jeo? Radite li vi to isto? Sta me ceka poslije?
Jos ovo moram reci, neki dan se izmotava u stolici za ruckom, smije se i nece da otvori usta, i mm ga ozbiljno pogleda i rece mu: hajde brze jedi i ne zezaj se vise, sve to da pojedes! On tako mirno krenu jesti i nastavi gledati crtani i pojede pravo puno, ja se shebala...