cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: povecane porodiljske naknade SA

clock-img

24.09.2009, 10:27

clock-img

new mama

pencil-img

2578

Drage moje evo i ja sam jutros dobila tu famoznu 13-tu naknadu,260 km,odoh danas u soping da ih skrsimuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

clock-img

24.09.2009, 10:33

clock-img

malenaa

pencil-img

1616

hej... ali meni nije ovo uopste doslo kao 13.naknada jer ja se porodila prije nepuna 4 mjeseca????????????
a primam naknadu i od opstine i ostatak od firme?????????

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

clock-img

24.09.2009, 13:36

clock-img

putnica

pencil-img

176

a u kojoj opstini stanujes malenaa?

clock-img

24.09.2009, 14:25

clock-img

Azure

pencil-img

469

Pouzdanu informaciju tesko je dobiti. Prije mozda mjesec i po zvala sam Opcinu Novo Sarajevo da se raspitam o naknadi za porodilje koje nose blizance. Neko mi je rekao da bi na dvoje djece trebala dobiti i duplu naknadu. Hajde rekoh da provjerim. Ja se jos nisam porodila, ali imam viska vremena pa rekoh hajde da provjerim. Ciko mi fino kaze da ako su blizanci u pitanju imam pravo na dva puta po 360 KM. E neki dan sam ponovo zvala jer sam dobila razne informacije. Ovaj put mi zena kaze da bez obzira sto do imati dvoje djece dobijam jednom po 360i da nikad nije bilo duplo za blizance. I ja njoj fino kazem koju sam informaciju dobila prije mjesec i po. Kaze ona ne znam kako ste dobili jer to nije tacno. Kome sada da vjerujem, tom ciki ili toj zeni. Ja fino nazovem Vladu kantona i pitam tamo. Ciko ljubazan kaze meni da zene koje su u radnom odnosu imaju u prosjeku oko 443 KM (koliko je iznosila prosjecna placa za taj mjesec) i da to varira svaki mjesec u odnosu na prosjecnu placu. Da firma moze ali ne mora isplatiti do visine place itd. da SVAKA porodilja BEZ OBZIRA da li rade oba roditelja i kolika su im primanja ima pravo na jednokratnu pomoc za opremu djeteta 210 KM. (To su nam rekli i prije tri godine kad sam se porodila, ali nikad nismo dobili jer su rekli da nemamo pravo), dalje djeca koja ostvaruju pravo na djeciji dodatak dobivat ce po 220 km mjesecno i majke koje ostvaruju pravo na dohranu djeteta (to je ono kao mlijeko i sokove za bebu i porodilju) imaju pravo po 48 KM mjesecno cini mi se da je rekao prvih sest mjeseci. Za blizance kaze nema nista duplo, nego je sve kao za jednu bebu. Rekla sam mu za prvu informaciju iz opstine, kao i za drugu, a on kaze mi takvu odluku nemamo donesenu. Kada se donese mi cemo isplacivati sve onako kako se donese rjesenje, pa odluka. Dva dana nakon toga moja dajdjinica sretne zenu koja radiu Kantonu i ona joj kaze da cu imati pravo na oboje djece koje aBd rodim, i da neovisno o tome imacu i pravo na neki novac iz Grada Sarajeva.
SAD VI MENI RECITE KO JE LUD. KAKO PROVJERITI SVE OVE INFORMACIJE KAD IZ ISTOG UREDA DOBIJETE RAZLICITE INFORMACIJE. Ja se bas kanim ovih dana reci muzu da ide u Sluzbeni list FBiH i kupi primjerak o zakonima o trudnoci i porodiljstvu. E da takodjer sam nasla clan u zakonu koji kaze da u slucaju rizicne trudnoce kao i rizicanog poroda bolovanje je 100 posto placeno. Zvala sam Zdravstveno i tamo su m rekli da to nije tacno i da se za bolovanje preko 42 dana daje 80 posto od place.

Nasa princeza je rodjena 3.9.2006, a mladja princeza i princ rodili su se 29.12.2009.

clock-img

24.09.2009, 15:31

clock-img

mikimaus

pencil-img

31

Stigla 13-a ! 

Pozdrav

Leptirić mamin mali
18.07.2008.

clock-img

10.10.2009, 12:36

clock-img

superstar24

pencil-img

45

e drage hitno mi je imama pitanje za vas..naime danas sam dobila Rjesenje za porodiljsku na iznos od 360KM..ja sma zaposlena i to je kao 60% od prosjecne plate..nije mi jasno, jer sam mislila da to iznosi oko 420 ili tako nesto...pa da idim sa Vama prije nego odem da se zalim..

djeca su vojska najjaca...

clock-img

10.10.2009, 15:09

clock-img

una77

pencil-img

59

Nema potrebe da se zalis. Na rijesenju pise 360 km, ali ces u stvari dobivati 427. Tako je posalo i kod mene.

clock-img

11.10.2009, 00:20

clock-img

superstar24

pencil-img

45

e hvala puno na info, vec sam se ufrkala..hvala jos jednom

djeca su vojska najjaca...

clock-img

18.10.2009, 19:39

clock-img

malenaa

pencil-img

1616

novo sarajevo i dobiila sam dva puta zaredom 220km u dva dana,pored

MAMINO SRCE I DUSA ..SVE MOJE DOSLO NA SVIJET 1.6.2009... CITAV SVIJET JE TAKO MALI NA PREMA TVOJIM OKICAMA SINE MOJ!!

Nedostajes mrvice mamina 18.4.2012. :(

Ema & Kaan. 19.3.2014. Duse moje malene...

clock-img

21.10.2009, 15:20

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Sta ste saznale,dali svi dobivaju tu naknadu ili i dalje nemaju pravo porodilje koje godinu dana prije poroda nisu zivjele u Gradu Sarajevo (jednoj od 4 opstine) cini mi se da sam negdje procitala da su to ukinuli jer se raja bunila, al nisam sigurna????

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

26.10.2009, 15:58

clock-img

Đenifer

pencil-img

243

Drage mamice,
ja sam u petak dobila rješenje za porodiljsko  iz Općine Centar , a iznos je 360 KM mjesečno, mada vidim da par vas spominje da taj iznos varira i da vam čiko poštar dones oko 427 , tako nešto, e sad mi nije jasno ako je taj iznos veći koji dobijemo na ruke, zašto u rješenju piše 360 KM. Moja kolegica je na kraju porodiljskog morala vratiti iznos oko 700 KM, kao dobivala je više, nego što je trebala, pa me zanima da li je to isto, donese poštar više od 360 , a na kraju razliku vratiš, ne kontam?!!!!!!!!!!!!!!!! Ima li koja slično iskustvo, i kad vam u toku mjeseca poštar donese ovu mizeriju od naknade  -user posted image užas-

clock-img

01.11.2009, 10:51

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

Je li iko s opstine Centar dobio ovu 13?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

01.11.2009, 10:56

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

ja imam jedno pitanje totalno sam neupucena u sve ovo, zanima me dal od iznosa plate i iznosa uplata za doprinose zavisi iznos na rjesenju, sinoc mi kolegica kaze ma ti ces sigurno imati vise od mene jer ti je veca plata mnogo od moje....ja stvarno ne znam ako neko zna molim za odgovor hvala

Princeza dosla 05.02.2010

clock-img

01.11.2009, 10:59

clock-img

aamra

pencil-img

138

Iznos na rjesenju ti je 60% od prosjecne plate u kantonu za prethodni mjesec. Dakle svima je isti

clock-img

01.11.2009, 11:01

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

D VI MENI RECITE KO JE LUD. KAKO PROVJERITI SVE OVE INFORMACIJE KAD IZ ISTOG UREDA DOBIJETE RAZLICITE INFORMACIJE. Ja se bas kanim ovih dana reci muzu da ide u Sluzbeni list FBiH i kupi primjerak o zakonima o trudnoci i porodiljstvu. E da takodjer sam nasla clan u zakonu koji kaze da u slucaju rizicne trudnoce kao i

IZVORNA PORUKA: Azure

Pouzdanu informaciju tesko je dobiti. Prije mozda mjesec i po zvala sam Opcinu Novo Sarajevo da se raspitam o naknadi za porodilje koje nose blizance. Neko mi je rekao da bi na dvoje djece trebala dobiti i duplu naknadu. Hajde rekoh da provjerim. Ja se jos nisam porodila, ali imam viska vremena pa rekoh hajde da provjerim. Ciko mi fino kaze da ako su blizanci u pitanju imam pravo na dva puta po 360 KM. E neki dan sam ponovo zvala jer sam dobila razne informacije. Ovaj put mi zena kaze da bez obzira sto do imati dvoje djece dobijam jednom po 360i da nikad nije bilo duplo za blizance. I ja njoj fino kazem koju sam informaciju dobila prije mjesec i po. Kaze ona ne znam kako ste dobili jer to nije tacno. Kome sada da vjerujem, tom ciki ili toj zeni. Ja fino nazovem Vladu kantona i pitam tamo. Ciko ljubazan kaze meni da zene koje su u radnom odnosu imaju u prosjeku oko 443 KM (koliko je iznosila prosjecna placa za taj mjesec) i da to varira svaki mjesec u odnosu na prosjecnu placu. Da firma moze ali ne mora isplatiti do visine place itd. da SVAKA porodilja BEZ OBZIRA da li rade oba roditelja i kolika su im primanja ima pravo na jednokratnu pomoc za opremu djeteta 210 KM. (To su nam rekli i prije tri godine kad sam se porodila, ali nikad nismo dobili jer su rekli da nemamo pravo), dalje djeca koja ostvaruju pravo na djeciji dodatak dobivat ce po 220 km mjesecno i majke koje ostvaruju pravo na dohranu djeteta (to je ono kao mlijeko i sokove za bebu i porodilju) imaju pravo po 48 KM mjesecno cini mi se da je rekao prvih sest mjeseci. Za blizance kaze nema nista duplo, nego je sve kao za jednu bebu. Rekla sam mu za prvu informaciju iz opstine, kao i za drugu, a on kaze mi takvu odluku nemamo donesenu. Kada se donese mi cemo isplacivati sve onako kako se donese rjesenje, pa odluka. Dva dana nakon toga moja dajdjinica sretne zenu koja radiu Kantonu i ona joj kaze da cu imati pravo na oboje djece koje aBd rodim, i da neovisno o tome imacu i pravo na neki novac iz Grada Sarajeva.
SAD VI MENI RECITE KO JE LUD. KAKO PROVJERITI SVE OVE INFORMACIJE KAD IZ ISTOG UREDA DOBIJETE RAZLICITE INFORMACIJE. Ja se bas kanim ovih dana reci muzu da ide u Sluzbeni list FBiH i kupi primjerak o zakonima o trudnoci i porodiljstvu. E da takodjer sam nasla clan u zakonu koji kaze da u slucaju rizicne trudnoce kao i rizicanog poroda bolovanje je 100 posto placeno. Zvala sam Zdravstveno i tamo su m rekli da to nije tacno i da se za bolovanje preko 42 dana daje 80 posto od place.

ja sam bila na bolovanju i komisijski ...i dobijala sam 100% iznos plate nakon 42 dana, s tim sto firma tj poslodavac ima pravo da trazi od drzave neki iznos koji mu "vraca" ......jer znam da je meni knjigovodja zbog toga trazila, odluku komisije jedan primjerak i doznaku preko 42 dana da moze podnijeti zahtjev za povrat sredstava od drzeave

s tim da je to mizerno u odnosu na 100% iznos koji sam ja primila

clock-img

01.11.2009, 11:02

clock-img

Anoniman

mama2009 nema veze visina plate sa iznosom naknade za porodilje od Kantona. Naknada iznosi 60% prosječne plate u Federaciji. Ako se pogledaš temu porodiljska naknada vidjet ćeš da sve dobijamo gotovo isti iznos.....

clock-img

01.11.2009, 11:11

clock-img

mama2009

pencil-img

2192

hvala mnogo na info

clock-img

01.11.2009, 11:20

clock-img

aamra

pencil-img

138

Kao osnov se uzima prosjecna plata u kantonu a ne u Federaciji

clock-img

02.11.2009, 18:02

clock-img

vogelce

pencil-img

50

ja trebam sad u oktobru dobit prvu isplatu, zna li mi neko reci u novom gradu kada su te isplate,na pocetku mjeseca ili?

clock-img

19.11.2009, 11:29

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

zna li iko kad bi moglo ovo biti? meni u opstini prosle sedmice rekose dea ne znaju. ima li neko nekoga upostu ko bi to znao*? je li neko zvao grad sarajevo?

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

27.11.2009, 12:39

clock-img

neki

pencil-img

3476

Idana,dobi li ti tu 13.????

clock-img

27.11.2009, 14:16

clock-img

remzy

pencil-img

1380

malo off ,ali da neotvaram drugu temu:

zna li neko da je povećan dječiji doplatak????

naime ,ja sam nesto načula ,dječiji doplatak,onaj sto je bio 33KM sad je valjda 49KM ,ali nisam sigurnauser posted image ,pa Vas koje ste sigurnije i znate ovu infirmaciju ,koja nije uopće loša,da to podijelite sa nama i da nas obradujete!!!user posted image user posted image

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

clock-img

29.11.2009, 18:47

clock-img

idana_85

pencil-img

1752

IZVORNA PORUKA: neki

Idana,dobi li ti tu 13.????

dobih mila...hvala sto brines :) 360 KM

R, 08.10.2008....
A, 25.02.2014.

clock-img

29.11.2009, 18:49

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

bili jučer u avazu da je povećan dječiji doplatak, moja mama čitala, ja nisam

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

30.11.2009, 22:51

clock-img

leona81

pencil-img

6373

znaci nezaposlene majke u opcini centar dobivaju 12 mjeseci 120 km i 360 km od grada sarajeva? jel to sve sto meni pripada da znam jer u opcini niko nista ne govori...?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Zadnji članci

article-img