Drage moje zenice, ja sam vam par dana bila u frci non stop gosti, i po danu i predvece, a na sve to ja nisam nikako dobro. Inace sam imala problema sa migrenama, ali par puta godisnje prije trudnoce. U trudnoci su bile mnogo jace i cesce, a od poroda nijednom do ovih par dana. Svaki dan migrenski bolovi, blazi nego u trudnoci, ali uz njih mantanje, nemoc, variranje pritiska,neko propadanje, pa idem sutra na vadjenje nalaza. Pretpostavljam da je samo premorenost i nenaspavanost, mozda nedovoljno pijem vode, ali ako je zeljezo palo uzet cu nesto po preporuci ljekara jer ishranom i prenatalom ocito nedovoljno unosim.
Irinea, i meni dr rece da je sve moguce sto se tice menstruacije. Uzivam dok je nema, samo mi jos ona treba na ovu iscrpljenost hehehe.
Sto se tice doma zdravlja, super je sto ne moras u onaj kojem pripadas po mjestu stanovanja, pa ako imas preporuku za nekog drugog doktora negdje, prebaci se. Bolje da se malo vozikas nego da nisi zadovoljna doktorom. Ima li kod tvojih reakcije na vakcine, ili je sve proslo dobro?
Amised, idi obavezno na kontrolu. Ja sam isla (po dr preporuci) za 7 dana i za mjesec od poroda. Naredna kontrola za godinu, a papa test za 6mj.
Mila, bas mi je zao za prvu bebicu, nisam znala :( sva se najezih, bas ne znam sta da ti kazem... Hvala Bogu pa si docekala svoje drugo cedo. Drago mi je da nema nikakvih komplikacija s rezom. Da li ti je oporavak fizicki slicno isao, ili je drugi put lakse/teze?
Vidim pises da setas u kolicima, znaci malena se ne buni. Blago tebi, mi ovo po kuci u kolicima sto smo probali bila je vriska uzas... Uzivajte kod tvojih roditelja :)
Ijaa, joj kod vas bas frka. Kako ste sada svi? Molim te pokusaj odmoriti, vidim evo kako je kad par dana bude malo jaci tempo bez imalo odmora, bas pokosi covjeka... Reci mi da li si utvrdila da li je bila reakcija na vakcinu ili neka druga viroza? Mozda ipak nesto drugo cim je i tebe pokosilo.. Da li je teska procedura da promijenis pedijatra? Da li se mnogo razlikuje plan vakcinacije?
Laku noc zenice drage