IZVORNA PORUKA: ijaa
Vortex danas smo isli u skitnju ne stigoh napisati nista. Eto dojenje mi je problem kad smo vani ne znamo dojiti dok sjedim u gotovo, ponesem dohranu za svaki slucaj... Izvija se katastrofa i nece da uhvati...Odlucila sam se na vakcinaciju... Ima tu vise nekih vakcina, primjetih uporedjujuci sa knjizicom od M. Ma potrudit cu se stvarno. Imala sam do sad samo 3 posjete pedijatru, nisam sigurna cak ova treca je zbog gripice mislim.. Jer kad vodim curicu i njega moram pa izgubim orijentaciju 🤣Ovdje dobijes pismo za preglede koji su obavezni... Dobila sam termin vec za august tj. Kad napuni godinu. Slijedece sedmice imamo opet kontrolu.. To sa 6mj... Onda nista do godinice.. Sto se tice dohrane i ja sam za 6 mj... Ovo je par dana samo da proba... Ne pridajem vaznost trenutno tome, trudim se jednu namirnicu par dana nuditi...Vortex vrijeme nenormalno leti... Kakva je curica? Kako spava?
Moja malena ne odbija dojku ni sjedeci, kada je drzim u narucju, ali oblik bradavice nakon bude dosta drugaciji i znam da ne uhvati pravilno. Osjetim to nazalost i tokom hranjenja jer zna bas da zaboli, cak ponekad cijeli podoj mnogo boli. Tako da nam je ta sjedeca poza u dojenju za bas neke hitne, krizne momente kad nismo kuci.
Po danu bas slabo spava, po 15, 20 minuta, lakog, isprekidanog sna. Bori se da ne zaspe, bude i solidno kenjkava, premorena, jedva gleda, ali nece da spava, ali bude i momenata smjeskanja, gugutanja i mirnog razgledanja prostora oko sebe. Navece hvala Bogu 6h u komadu kao top, tako da mi onda to po danu ne smeta iako me vrlo cesto iscrpi do krajnjih granica. Bar svi imamo mirnu noc i spremni docekamo novo jutro haha. Pedijatrica kaze budite presretni i molite Boga da se to nastavi, ne budite je i ne dirajte hehehe.
Ja vakcinisem i planiram nastaviti, malo se bojim MMR/MPR ali i nju planiram dati kada za to dodje vrijeme.
Jel ti se ikada desilo da sluzis kao "cucla" bebi. Meni to nekada zna biti pred to nocno spavanje, pa ne znam da li joj fali utjeha, moja blizina (definitno znam da nije hrana) ili vec manipulise. Ok, nekad mi zna biti slatko, drago,mazimo se, ali nekad imam osjecaj da joj time ne cinim dobro i da pustam da se navikne na nesto sto nije ok, pa se nesto lose osjecam. U smislu sta ako me ne bude jednu noc kuci kako ce zaspati, jer to bude neutjesni plac i vristanje dok ne dobije dojku. Pokusali smo i white noise i mislili da su grcevi pa masirali stomak, pa stavljali tople obloge, ljuljuskali, pjevali, nosali, cucle, sta sve ne, samo na dojci se smiri i odmah zaspe...