IZVORNA PORUKA: ijaa
IZVORNA PORUKA: Alma_27
@ziel, a zasto si zvala oca da rijesi situaciju? Ili da ti mati mora doci da s njm poprica? A i on se izgleda previse oslanja na roditelje. Varas se ako mislis da ce bilo ko rijesiti tvoje probleme. Morat ces sama.
Zapitaj se zasto si s njim jos uvijek. Ljubav? Potreba? Sta ce svijet reci ako se razvedem? Sta ce mama i tata reci ako se razvedem? Nemam od cega da zivim? Kako da budem samostalna? Kako zive moja djeca u ovom braku? Sta oni uce od nas?
Kad sebi odgovoris na ova pitanja, mozda ce ti biti lakse da isplaniras sta dalje. Al moras sama. To je tvoj zivot.
ovdje ima cclanica koje su vise upoznate sa situacijom koju ima ziel a i ja sam se ovo zapitala....zasto je bilo potrebe da se roditelji mjesaju nebitno ciji! Toliko stvari ima izmedju mene i mog muza za koje nase porosice ne znabu nekako imamo svoj svijet svoje probleme i nikoga ne mjesamo u njih
ovo i jeste kljucno da odrasli ljudi koji imaju djecu rjesavaju svoje probleme, bilo da su svakodnevne svadjice bilo nesto malo vece
medjutim problem je kad imas roditelje koje se petljaju u odnos izmedju bracnih partnera (koliko sam upucena svekar i svekrva od ziel od pocetka to rade) pa logicno da i ona zeli podrsku od svojih roditelja.
Ja sam znala X puta negdje otici a biti "u svadji" sa muzem (kod nas se to obicno desava zbog kablova, carapa, mokrog kupatila
) ali nekad ja malo posizim
pa se naljutim. I znali smo nakon tih nekih prepirki otici na rodjendane, kod mojih ili njegovih i ponasati se kao da nista nije bilo. Jer sto se njih tice nije nista ni bilo, to su nase carape, nase kupatilo i moj problem sto planem i naljutim se. Mislim da se razumijemo nije to nista strasno ali jednostavno svoje dogovore drzimo i svadje drzimo za sebe