Evo ja tek sada vidjeh ovu temu, pa moram i ja napisati par rijeci...duznost mi je osjecam....
AnitaMO, strasno mi je zao za tvog djevera. Sta ima novo? je li se sta saznalo? Kako je?
Znam kroz sta prolazite, jer i ja sam to na neki nacin nedavno prosla.
Naime, brat od moje dugogodisnje prijateljice i vjencane kume (a bio je i dobar prijatelj mog brata, isli zajedno u skolu)brutalno je pretucen, da bi nakon 3 dana, podlegao od zadobijenih povreda. to je bilo prvu noc Kurban Bajrama, tacnije 8/9.12.2008. 11.12. je podlegao....
A samo da kazem da je imao 23godine, da je tog ljeta u roku zavrsio studij "prava" (bio medju najboljim studentima), nije NIKAD pravio probleme bilo koje vrste. Ukratko, to je bio najmirniji momak kojeg sam poznavala!
A sto se to desilo...? Samo Allah zna. Nadjen je u gradu (Konjic) ispod mosta na cesti, odjeca vlazna i puna mulja (bio u Neretvi)...Dakle neko ga izvukao iz vode. Nema novcanika i mob. brutalno pretucen, a po novinama se pise kako je "pao" s mosta (pa sto mu je onda mokra odjeca u kojoj je Neretvin mulj?)Kako je bio pijan...A ja ne znam da je pio?! A poznajem tu porodicu kao svoju!!!!
I dan danas se nista ne zna, a bice za koji dan pola godine od tog strasnog dogadjaja.
I znate sta je najstrasnije?!-njega nema. Za njim su ostale ozaloscene majka i dvije sestre (otac im umro od "srcanog" prije godinu dana). kada odu do tuzioca koji je na slucaju( a kojem je sin isao s njim u Gimnaziju!!!!)ponasa se prema njima kao da su one te koje su mama i sestra od ZLOCINCA, a ne od zrtve. Zadnji put je "legendarni " Ktuzilac izjavio mojoj kumi:-"a da se nije isao napiti vode u neretvu, pa pao!"
Bilo bi smijesno da nije tragedija...
Po novinama su bile slike....I dijete od tri godine zna da je bio pretucen.
P a poslije pocele zene dolaziti majci "na zalost" pri cemu jedna "razborita" upita majku:-"nekako bio mi je previse miran...pa rek'o da nije dig'o ruku na sebe...?"
Hej ljudi....?!
Momak bio regularan 1 000%Dobio novcanu nagradu kao jedan od najboljih studenata!!!!
Buducnost pred njim!
Trazi sebi posao!
Ima planove!
Joj mogla bih ponovo plakati....Covjek je tako nesiguran...nemamo nikakva prava. Moramo se sami cuvati kako znamo i umijemo, i cesto biti kukavica da bismo prezivjeli. Bukvlano, BJEZATI cim osjetimo bilo kakvu opasnost.
Evo i ovo cu napomenuti, nigdje veze, ali mozda opet ima neka veza...neki dan muz i ja krenuli zaovi i parkiramo auto pred zgradu(propisno, na parking). Nailazi neka zena(oko 35god.) i obraca se mom muzu:"mog'o si, vala, ostaviti prolaz!"
Treba proci s moje strane. A ja normalno mogu otvoriti svoja vrata (suvozaceva) i normalno iznijeti dijete i izaci. Muz joj samo bahato rece: "mogao sam, ali nisam i sta sad?!"
Hallo!!!?
Normalan smo prolaz ostavili....
Vracamo se od zaove nakon 1h...nema auta....Nadjosmo ga na sred ceste (bio je pod "rucnom", tako da ga je neko morao prenijeti)
Mozete misliti?!
Hej izgleda ne smijes ni disati ako se to nekom kabadahiji ne svidja, inace.........tesko tebi!