Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Toliko gluposti ucimo u nasim skolama iz kojih izlazimo potpuno nespremni za zivot, kao i za buducu profesiju. A ono sto je vazno i sto ce nam trebati u zivotu, e, to se ne uci u skolama!
18.05.2009, 09:47
HanaBana
1182
IZVORNA PORUKA: norah
Toliko gluposti ucimo u nasim skolama iz kojih izlazimo potpuno nespremni za zivot, kao i za buducu profesiju. A ono sto je vazno i sto ce nam trebati u zivotu, e, to se ne uci u skolama!
Uci ce se Jako mi je bitna vasa podrska. Mi polako pravimo put i uvlacimo se u skole, ali terba vremena i razumijevanja. Sto se tice nekih organizacija koje to rade, mogu samo reci da svako ima svoj pristup. Moja prvenstvena ideja je da treba ohrabriti djecu da o tome otvoreno pricaju sa roditeljima, i da znaju sta se to sve njima desava u puberteteu i da ih ne bude stid o tome razgovarati.
18.05.2009, 14:30
mišur
1329
IZVORNA PORUKA: HanaBana
Moja prvenstvena ideja je da treba ohrabriti djecu da o tome otvoreno pricaju sa roditeljima, i da znaju sta se to sve njima desava u puberteteu i da ih ne bude stid o tome razgovarati.
Ovo je suština svega! Da djeci razgovor o sexu bude normalan kao i razgovor o bilo čemu drugom što se uči u školi, a mislim da je polazna osnova za to upravo uvođenje obaveznog premeta Sexualna edukacija u školama..
18.05.2009, 20:33
leli§
1201
ja bih stvarno volila da to zazivi u nasem edukativnom sistemu
18.05.2009, 21:29
Anoniman
Super tema i ideja. Podrzavam!
Ovaj vic sto je tealana napisala, to sam bas htjela spomenuti, ja sam neko dan procitala kolumnu Vedrane Seksan, bas na ovaj fazon, i to je tako danas.
A sta se meni desilo neki dan. Hm! Bila ja kod mame i bila jedna djevojka koja ide u medicinsku skolu i pricala o bolesnicima koji nose pempas i pita moja kcerka nanu sta je to pempas i ona joj kaze da su to pelene koje nose odrasli jer su bolesni i ne mogu da hodaju u toalet i sl. Odu u drugu sobu i vidi moje uloske i pita "A nano je li ovo pempas?" Kaze ona njoj da jeste. Ponivi je pita, a nano koristis li ti ovo? Nana joj kaze da ne koristi, na sta se ona uozbilji i napravi neku cudnu facu i kaze:"Nano, moja mama ima neku bolest!!!"
18.05.2009, 21:49
veeseelaa
20552
18.05.2009, 22:04
veeseelaa
20552
kad sam bila mala, nekih 6-7 godina na tv-u se prikazivao neki "naš" film i sad kao neka djevojka je trudna i roditelji je napali i pitaju je za oca djeteta. Meni nije bilo jasno pa pitah prisutne (mamu i babija) A ZAŠTO TREBA ŽENI MUŠKARAC DA BI IMALA BEBU i svi su se odvalili smijati, niko mi nije objasnio Sjećam se da je mama rekla: vala si u pravu, ne treba joj
< Poruku je uredio veeseelaa -- 18.5.2009 22:06:33 >