cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Seksulana edukacija u skoli

clock-img

16.05.2009, 09:49

clock-img

norah

pencil-img

74

Toliko gluposti ucimo u nasim skolama iz kojih izlazimo potpuno nespremni za zivot, kao i za buducu profesiju. A ono sto je vazno i sto ce nam trebati u zivotu, e, to se ne uci u skolama!

clock-img

18.05.2009, 09:47

clock-img

HanaBana

pencil-img

1182

IZVORNA PORUKA: norah

Toliko gluposti ucimo u nasim skolama iz kojih izlazimo potpuno nespremni za zivot, kao i za buducu profesiju. A ono sto je vazno i sto ce nam trebati u zivotu, e, to se ne uci u skolama!

Uci ce seuser posted image user posted image user posted image Jako mi je bitna vasa podrska. Mi polako pravimo put i uvlacimo se u skole, ali terba vremena i razumijevanja. Sto se tice nekih organizacija koje to rade, mogu samo reci da svako ima svoj pristup.
Moja prvenstvena ideja je da treba ohrabriti djecu da o tome otvoreno pricaju sa roditeljima, i da znaju sta se to sve njima desava u puberteteu i da ih ne bude stid o tome razgovarati. user posted image user posted image user posted image

Hana 26/06/07- mamina najbolja prijateljica

clock-img

18.05.2009, 14:30

clock-img

mišur

pencil-img

1329

IZVORNA PORUKA: HanaBana

Moja prvenstvena ideja je da treba ohrabriti djecu da o tome otvoreno pricaju sa roditeljima, i da znaju sta se to sve njima desava u puberteteu i da ih ne bude stid o tome razgovarati. user posted image user posted image user posted image

Ovo je suština svega!
Da djeci razgovor o sexu bude normalan kao i razgovor o bilo čemu drugom što se uči u školi, a mislim da je polazna osnova za to upravo uvođenje obaveznog premeta Sexualna edukacija u školama..

clock-img

18.05.2009, 20:33

clock-img

leli§

pencil-img

1201

ja bih stvarno volila da to zazivi u nasem edukativnom sistemuuser posted image user posted image user posted image

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

18.05.2009, 21:29

clock-img

Anoniman

Super tema i ideja. Podrzavam!user posted image user posted image user posted image

Ovaj vic sto je tealana napisala, to sam bas htjela spomenuti, ja sam neko dan procitala kolumnu Vedrane Seksan, bas na ovaj fazon, i to je tako danas.

A sta se meni desilo neki dan. Hm!
Bila ja kod mame i bila jedna djevojka koja ide u medicinsku skolu i pricala o bolesnicima koji nose pempas i pita moja kcerka nanu sta je to pempas i ona joj kaze da su to pelene koje nose odrasli jer su bolesni i ne mogu da hodaju u toalet i sl.
Odu u drugu sobu i vidi moje uloske i pita "A nano je li ovo pempas?" Kaze ona njoj da jeste. Ponivi je pita, a nano koristis li ti ovo? Nana joj kaze da ne koristi, na sta se ona uozbilji i napravi neku cudnu facu i kaze:"Nano, moja mama ima neku bolest!!!"

clock-img

18.05.2009, 21:49

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.05.2009, 22:04

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

kad sam bila mala, nekih 6-7 godina na tv-u se prikazivao neki "naš" film i sad kao neka djevojka je trudna i roditelji je napali i pitaju je za oca djeteta. Meni nije bilo jasno pa pitah prisutne (mamu i babija)  A ZAŠTO TREBA ŽENI MUŠKARAC DA BI IMALA BEBU i svi su se odvalili smijati, niko mi nije objasnio
Sjećam se da je mama rekla: vala si u pravu, ne treba jojuser posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 18.5.2009 22:06:33 >

Zadnji članci

article-img