Aj nema mene vise na spisku heheh Dobro jutro, dobar dan Uspjela sam vam ponovo navratiti, ne stigoh juce odgovoriti bebici, pa dodjoh maksuz dok bebi spava :)
U 5:20 me pocelo boljeti, u 6 bili pred bolnicom, oko 6:30 pregledana na prijemu - otvorena 6, oko 7 u radjaoni ctg i pregled doktora i probijanje vodenjaka - otvorena 9, oko 7:20 babica prilazi da izmasira - ali otvorena 10. Podnosljive kontrakcije do nekih 8, onda par ludjackih bolova i konacno naponi. U 8:23 bebica u rukama. Tako bebice otvorila sam se brzinom svjetlosti, ali napone sam cekala. Nisu mi nista davali, indukciju, buskopan, nije bilo masiranja, pritiskanja stomaka, sjeckanja, sivenja...pravi skolski porod, po skracenom postupku Ne bih se zalila, ali stvaaarno me boljelo vise nego na prvom porodu, cak i poslije, kontrakcije kod vracanja maternice su me bas jako boljele, kao da se ponovo poradjam. Mozda sto radjam djecu na godisnjem nivou, pa nisam u formi Je li i kod tebe ista situacija bila sa drugom bebicom?
Ostale zene, drago mi je zbog uspjesnih kontrolica, zao zbog mucnina, uzivajte u divnom suncanom danu.
A ove iskusne mamice, imate li kakav cudesni lijek za ragade? Imam ogromnu krastu, prilicno duboku, odvali se pa se ponovo skori. otpasce mi s njom pola bradavice