Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Harmonika, ova je cekalica nestrpljiva :-) Poceli su me jajnici boliti i krsta..ne bi me cudilo ako bi sutra dobila .. i grudi me bole kao i uvijek kad trebam da dobijem .. Sad pocinjem o glupostima razmisljati ..prvi embrion nije prezivio odmrzavanje..nazovu me sat prije et i to saopste i navodno odmrzli drugi koji je po njihovim rijecima dobar. Zanima me nakon odmrzavanja koliko sati bi trebalo posmatrati razvijanje embriona..eto razmisljam o glupostima..
11.05.2016, 07:34
harmonika
639
Ne znam cure,vi kako hoćete ali ja znam da je preskupo i po novčanik i po živce upustiti se u sve ovo,uspjeti zatrudniti i izgubiti bebu zbog nekog nalaza koji nismo uradili. Ja znam dosta žena koje su imale uzastopne pobačaje i na kraju -trombofilija. Evo i na forumu skoro svaka žena ih ima. Dr tvrde da je to "moderna bolest današnjice". slažem se i sa tim ali najbolje provjeriti pa ako je nemam super a ako imam znam šta mi je činiti. Mene clexani izludiše,izbrojala sam debelo preko 200 da sam primila ali šta ću,kada je to jedini način da održim svoju bebu.
11.05.2016, 10:16
malena27 RR
15117
Jutro cure... Ja sam takodjer radila ove pretrage na mutacije i masu drugih pred 1. postupak...bas mi se cini ispravnim-cisto da se prevenira ono sto moze...
Ja sam totalno nenaspavana, ne mogu spavati nikako...grudi bole ali ne tako kao ranije, nisu uzarene...ostalo - nemam nekih simptoma, osim povremenog ziguckanja u stomaku...
Malena, moji simptomi su bili takvi. Mjesec dana stimulacije i cekanja do bete nisam posteno odspavala. A snovi, uff... Povremeno ziguckanje u stomaku, grudi jedan dan zare i pale, sutra izduvale, treci dan kao da ih nema, pa sve u krug. Jos sam ja bila na rubu hipera pa sam se tresla kao prut
Cure sto se tice trombofilija, ne moze on zabraniti nalaz ili rezultat. Ja dok sam bila kod njega u postupku smatrala sam ga vecim strucnjakom za plodnost od hematologa i slusala sam ga. S obzirom da je on sa mnom zavrsio onog momenta kad je uradio ET, i ja sam sa njim. Posle bete sam se javila ginekologu koji mi i sad vodi trudnocu, ona je stalno u dogovoru sa hematologom i endokrinologom, ukljucile mi Clexan i evo tucem se 2 puta dnevno. Tako sam ispostovala sve njih, a hvala dragom Bogu evo i rezultata, ova moja napreduje li napreduje. Tako jasno odobrava i protestvuje sve
11.05.2016, 10:48
BraMar
78
Daduška, jako mi je žao što se to desilo! Svaka čast na vedrom duhu i lavovskoj snazi. Preseli se na Paprikovac, završi spisak pa idemo ponovo..šta da se radi Ljubim te i grlim, javi se za kafu i kolač kad mi se doseliš u grad
11.05.2016, 20:02
perlica55
99
Harmonika nikako da te upitam jel istina da profa radi većinom muške To sam negdje na forum davno pročitala
12.05.2016, 08:09
anandi
772
Jutroo curke, mozel
Ja sam opet mrtva umorna, jucer sam opet isla kod svojih...proslo 7 dana otkako je majka umrla pa pravili mevlut i cijeli dan na nogama, onog nekog svijeta ko nikad kroz kucu je prozujalo....al dobro, hvala Bogu sve je fino proslo. Danas cu cijeli dan da provedem u horizontali Sto se tice simptoma i dalje je po starom, nema nista.Tu i tamo da osjetim jajnike i to je to.cice nikad manje, kao i da ih i nemam al zato spuzva cuda cini Danas mi je 10pt i betu bi mogla raditi u subotu ali ne zelim, nemam ni neku potrebu....sacekat cu ponedjeljak. Poslije ove cijele situacije mislim ako se zakaci to ce biti cudo nevideno hehehe
12.05.2016, 09:00
BraMar
78
He he
IZVORNA PORUKA: perlica55
Harmonika nikako da te upitam jel istina da profa radi većinom muške To sam negdje na forum davno pročitala
12.05.2016, 10:33
harmonika
639
Hehehe,perlice u pravu si. Ja koga god znam da je ivf radio kod profe svi su dobili dječake ili čekaju dječaka. Jedino je kod bramarke curica!
12.05.2016, 11:44
perlica55
99
Dan curke, evo podnevna Harmonika i BraMar ma nek su bebice žive i zdrave, al mi je priča o profi baš simpatična Čuje li se koja od vas s dandi?? Kako je ona, ako nas čita pozdravite je Ne javlja se mama3333, nadam se da je dobro..
12.05.2016, 12:44
BraMar
78
Profa je sav simpatičan
12.05.2016, 13:58
pcelica 23
86
evo i ove koja nikako da shvati da to jeste nego se vazda plasi aBd u subotu idem na kontrolu aBd to ce biti 6+2 sinoc su me jajnici poceli probadati ne jako,ali dovoljnjo da ih osjetim danas opet stomacic pomalo bolucka i ledja,ja sve pokusavam shvatiti da je to normalno,a sjecam se sestrinih trudnoca,nije je ama bas nista boljelo hB Eto pokusavam da se ne nerviram,uzdam se u Boga i molim se svake minute!! anandi,nemoj da si takva,ja vjerujem da ce sve biti ok i da ces nam uskoro prijaviti ogromnu betu
Pocetak borbe 2012 23.12.2015. ICSI ( Vracena 3 embriona treci dan)- 3.01.2016 pozitivan test 5.1.2016 beta < 1,0 :( 7.5.2016 pozitivan test (prirodnim putem nakon 4.godine) Beta 3146 ,O ... i konacno u decembar 2016.stigao moj princ <3
12.05.2016, 22:22
Lejni
218
Daduska draga bas mi je zao. Zavrsi sve nalaze i oporavi se i ubrzo da se opet obradujes abd i da bude sve kako treba.
Pcelice trudnice jedna
Bice nama trudnica jos za koji dan abd. Zene jedva cekamo te velike bete.
Aaaaaaaa malena,vidiš kako proročica harmonika zna. Čestitam ti. Jaoooo kako si me obradovala!!!
13.05.2016, 08:25
anandi
772
Opaaaaaaa, krenulo je krenulo Cestitam draga, neka bude skolska iuredna trudnoca...bilo jedno ili dvoje
13.05.2016, 08:46
malena27 RR
15117
Harmonikice, rekoh ja tebi da moras na baklavu Anandi, i tvoju cekamo uskoro! Aidicinu takodjer! Pa da se uhvatimo u kolce!
Hvala cure...ja jos ne vjerujem... mislila sam da nema nista od , mm bio ubjedjen da sam kaze drugacija sam mu...a ja sva nabrekla Imam vec par dana mucnine koje su mi u 1. trudnoci krenule u 9. sedmici...
Baš si me obradovala... Hajde sve simptome na sunce
Anandi i adica, sada ste vi na redu Koliko dana čekamo jos do vase bete???
< Poruku je uredio perlica55 -- 13.5.2016 8:52:54 >
13.05.2016, 08:57
malena27 RR
15117
Ma kakva ja i simptomi Bila sam ubjedjena da nema nista od ali fakat... Imala sam malo groznice i temp. od 37 2-3 dana poslije transfera, groznica me drzi svo vrijeme i malo zapusen nos, zapuhujem se lako... 3. noc poslije ET-a sam u snu iz cista mira imala orgazam - mislim da je tad bila implantacija, grozno me bolio stomak... Nesanica, u 2 ujutro oci ko fildzani, umor... MM kaze da su mi se usne promijenile... Sike su me boljele nekih 7-8 dana, onaj osjecaj kao da zare i peckaju...8. dan su prestale tako da bole...sad su samo tvrde... I od 9. dpt imam povremeno mucnine i osjecaj da cu povratiti na odredjene mirise...ponekad omaglice...
Boli me stomak...ali nije kao s prvom , vjerovatno jer je materica sada malo veca zbog prethodne trudnoce
malena cestitam mila,presretna sam zelim urednu trudnocu
Pocetak borbe 2012 23.12.2015. ICSI ( Vracena 3 embriona treci dan)- 3.01.2016 pozitivan test 5.1.2016 beta < 1,0 :( 7.5.2016 pozitivan test (prirodnim putem nakon 4.godine) Beta 3146 ,O ... i konacno u decembar 2016.stigao moj princ <3
13.05.2016, 09:23
malena27 RR
15117
Hvala vam cure! Svima koje iscekuju i zele svoje bebe zelim da brzo osjete ovu radost koju samo novi zivot moze donijeti zeni, buducoj majci...
Opaaaa Malena cestitaaam :) jeee Ja sam juce bila na preglexu u Sa! U utorak mi je transfer mojih sarajlijica :) pa eto i ja sam tu negdje u iscekivanju. Uzbudzena i sretna :)
Zelim ti urednu trudnocu i da ti se pridruzimo brzo :)
13.05.2016, 12:44
BubaDara
237
malena čestitaaaaaaaaaaam!!!!!! Zdravu i urednu trudnoću da imaš ako Bog da
Ako Bog da uskoro i anandi i aidica da nas obraduju pa onda i bubule
13.05.2016, 13:08
aidicaa
1008
Malena evo i ovde da ti pozelim zdravu, ugodnu i ako Bog da skolsku trudnocu
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***