evo žene s tim da se satnice ne morate pridržavati strogo. ovo je idealna varijanta.
- Svako jutro na prazan stomak: iscijediti ½ limuna u 1 čašu mlake vode i popiti
Moguće kombinacije:
DORUČAK (7,00 – 9,00 h) :
50g ovsene/zobene/ječmene cijelovite žitarice sa ili bez komada voćke i malo nemasnog mlijeka/jogurta (1%mm)
jaja – 2 jaja cijelih ili 5-6 bjelanjaka
100 g mladog sira
RUČAK (12,00 – 14,00h):
Hljeb zamjentiti bijeli sa crnim hljebom i uz jelo max. 1 kriška, ako jedeš krompir i rižu ne uzimati hljeb
Povrće - Sve vrste.Presano. Bareno. Kuhano. Pirjano. Kuvano.
Riba – sve vrste,jednom sedmično ako se može, samo ne prerađenu ribu kao npr. pohovana riba.
Meso -Kuhano. Pirjano. Pečeno. Krto. Bjelo meso (piletina, ćuretina),
Salata – obavezno, preporučeno svježa
VEČERA (16,00 -18,00)
Hljeb – ne uzimati uz večeru
Povrće - Sve vrste.Presano. Bareno. Kuhano. Pirjano. Kuvano.
Riba – sve vrste,jednom sedmično ako se može, samo ne prerađenu ribu kao npr. pohovana riba.
Meso -Kuhano. Pirjano. Pečeno. Krto. Bjelo meso (piletina, ćuretina),
Salata – obavezno, preporučeno svježa
UŽINAI (9,00 – 12,00h) :
1-2- voćke svježe ili 30 g nekog suhog voća (brusnica, grožđice, marelice, datule, isl.) ili 25g neke zdrave čokoladice (npr. trećina Corny čokoladice) i zeleni čaj bez šećera ili kafa bez šećera
UŽINA II (14,00 – 16,00h):
30 g nekog orašastog voća običnog ne prerađenog (bademi, lješnjak,orah) i zeleni čajbez šećera ili kafa bez šećera
Kad treniram:
- za doručak namazati 2 šnite crnog hljeba sa nemasnom plavlakom ili nekim blagim namazom
- ručak zamjeniti sa nečim od slijedećih jela 250 g. pite ili 2 parčeta pizze ili uzeti tjesteninu (250 g)
- bijelo meso zamijeniti crvenim mesom uz obaveznu svježu salatu
- za užinu pojesti pola kolača ili 30g čokolade ili 30 g slanih štapića
_____________________________
Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!