Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Samo da se zna - moj komentar je bio ironican..da ne bi blizanci mislili sto drugo...uostalom kad pocnu uglas pricati ko bi ih zaustavio ...
14.02.2010, 23:57
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: ena23
IZVORNA PORUKA: Lulu_
ali da ti vidis kad ona to rece.....ja prvo ne skonta sta hoce ona od mene reko STA kaze ona mene mozda je doji mora reko sta bona i nebila pricas ne razumijem doji je mora dakle da ti objasnim...navecer kad svi zaspemo dodje mora (kao mora ona nocna mora ali u nekom obliku valjda) i doji od bebe siku... mozes li ti to sebi slikovno predstavit doji je mora bebu po noci dodje i doji mora
E ovo je fakat bolesno, ne smjesno nego bolesno... uh gdje procitah... cuj dodje mora i doji djete i onda glupace izmuzaju djete maleno... oh majko mila... to je gore nego ono da se djete veze za dasku da bi mirnije spavalo...
Doji je mora?hahahaha, joj jest bolesno al se ja ismijah, suze mi potekle a mm me gleda ko ludjakinju, majko mila
15.02.2010, 11:48
škorpija
6649
Evo dva "bisera" iz mog kraja, ne znam je li iko spominjao: - Ne valja bebu ljubiti u glavu jer će mucati - Ne valja žensku bebu ljubiti u guzu jer će biti kurva Mislim, wtf
15.02.2010, 11:55
dady
495
IZVORNA PORUKA: škorpija
Evo dva "bisera" iz mog kraja, ne znam je li iko spominjao: - Ne valja bebu ljubiti u glavu jer će mucati - Ne valja žensku bebu ljubiti u guzu jer će biti kurva Mislim, wtf
hhhahahahh ovo mi je popravilo dan!
15.02.2010, 11:59
leona81
6373
hahahaha...vazda po zenama
15.02.2010, 12:00
marinčii
4750
e baš se ismijah
15.02.2010, 12:01
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii
e baš se ismijah
ovo prvi put cujem hahaha
15.02.2010, 12:03
Anoniman
IZVORNA PORUKA: žana o8
Bože sačuvaj, a to za ogledalo je i meni svekrva rekla, kao ne valja bebu pred ogledalo, ko biva đavo će izaći iz ogledala i ureći bebu. A ja njoj to namjerno stavljam i još sam pokupovala sve igračke sa ogledalcima i čekam đavla
eh,ja sam cula da nevlja bebu ogledati,u ogledalo kao nevalja da se baba vidi sto neznam kao ona se ogleda u svoje rukice ..heheh A se stalno ogleda u hodniku imam ogledalo veliko,i mm ga nosa pa malo,malo pa se zgledaju ovaj moj hairlija stalno trazi slicnosti sa zanimljivo im se ogledat
15.02.2010, 12:06
marinčii
4750
felix i M obožava da je pred ogledalom ja te priče ne shvaćam ozbiljno ,pa šta će mu biti ako se gleda uogledalu, gluposti žešće..što ENISA_SARA reče ženama bilo dosadno pa izmišljale
15.02.2010, 12:08
delly
888
eh to ogledalo ... evo ukratko ni meni kao maloj nisu dali da gledam u ogledalo sbog tih babskih prici ,i eto nisam se gledala i tako sam se i bojala ja sam da se i danas sjecam kako prepala ogledala a nisam imala oko 5 godina, uvjek su morali pokrivati ogledala po kuci nesjecam se dokad je to trajalo ali eto bojala sam se kao mala svi kazu da sam znala vristati ... evo ja maloj dajem da se ogleda i uvjek se smije kad vidi ogledalo
15.02.2010, 12:15
salmy
5830
hahahhaha ja bih jos dodala ne valja da mama prva vidi zubic kod bebija,jer ce mu zubi biti "krivi"hahahahhahahha
15.02.2010, 12:17
megi
935
bogami ja kad ne znam kud cu sa njom kad jenerovzna odnesem je u kupatilo ona se malo ogledala smije se sama sebi i svi sretni i mirni davno sam ja prestala slusati te price i meni su govorili dok sam bila trudna nemoj mljeti kafu na onaj rucni mlin imace ti beba fleke po glavi
15.02.2010, 12:30
gvendolina
1896
jao ovo je vrhunac,nisam ranije cula
meni je najdosadnije bilo kad je A imao grceve i plakao govorili su :mozda je opakao,mazila si ga i smijala mu se?! ma pusti mi se tih babskih prica,nikad nisu culi za grceve Ono sto mi nikad nece biti jasno jeste praznovjerje ljudi koji se pridrzavaju vjere,a provode neke babske obicaje kao sto je onaj crven koncic ili oblacenje odjece naizvrat,to stvarno ne shvatam
15.02.2010, 12:32
škorpija
6649
kao sto je onaj crven koncic
Fakat ovo za crveni končić ili onu hamajliju mašalah sam prvi put čula u Sarajevu, kod nas ne postoje takvi običaji
15.02.2010, 12:39
salmy
5830
Fakat ovo za crveni končić ili onu hamajliju mašalah sam prvi put čula u Sarajevu, kod nas ne postoje takvi običaji
kako je svijeta i vijeka hamajlije postoje......sve vjeroispovjesti to prakticiraju ......to je jedan vid zastite i sigurnosti! u duhovnom smislu! Mi to sve imamo i lijepo se osjecamo zbog toga
15.02.2010, 12:40
DM
2408
Jooooooooj,ja sam mislila da nema dalje od ovih gluposti kojih sam se ja naslušala Priča mi mamina komšinica da kad je ona rodila prvo dijete nije mu smjela nokte odrezati(otpadaju sami) i tjemenjaču kidati(biće pametnije),i odvede dijete pedijatru sa rodicom! Izlazi sestra(neznam što je dijete bilo samo) i pita čije je dijete,ustaje ona da se prijavi da je njeno,a sestra joj-ŠTO SI ZAPUSTILA DIJETE OVAKO(misleći na nehigijenu),a u malcu strši kosa u vis koliko su mu tjemenjaču skidale Ma nisam mm mogla od smjeha prepričati Ima još jedan ,kad je stara nana,meni i zaovi govorila da djeci stavljamo kapu na glavu-biće pametniji,kaže joj moja zaova,ja Boga mi vidim da su sao ćelaviji,a ništa pametni!
< Poruku je uredio doublemum -- 15.2.2010 12:41:53 >
15.02.2010, 12:44
DM
2408
A to što sam ja našla prvi zub obojici,nisam mogla opsatati od komentara-boliće ih stalnokad i novi bude nicao Da napomenem da stariji nije osjetio nijedan( u smislu pšoteškoća-temp.proliv...)a ko bi to drugi trebao gurati ruke u usta mojoj djeci ako neću ja?!
15.02.2010, 12:48
škorpija
6649
Fakat ovo za crveni končić ili onu hamajliju mašalah sam prvi put čula u Sarajevu, kod nas ne postoje takvi običaji kako je svijeta i vijeka hamajlije postoje......sve vjeroispovjesti to prakticiraju ......to je jedan vid zastite i sigurnosti! u duhovnom smislu! Mi to sve imamo i lijepo se osjecamo zbog toga
Pa vidim da je to dosta često ovdje i to mi je O.K., ali ja nisam dopustila ništa da stavljaju mom . Meni su opet kad sam se porodila rekli da nosim ekser u džepu da me ko ne urekne, naravno ja opet nisam htjela da čujem . A kad je počeo nositi ćilibarsku ogrlicu za zubiće svi su mislil da je protiv uroka a ja ih nisam htjela razvjeravati, nisam više imala snage objašnjavati a i tako ne vjerujem ni u taj ćilibar
15.02.2010, 12:57
sara.at
2183
e vala se ja ismija ovim glupostima a ovo za povijanje nogu da nebudu krive ima cak i u Norveskoj sad su mi radne kolegice rekle da jedem puno kiwija da ce mi djete imati lijepe zelene oci a jos gadnu alergiju na kiwi imam da se sva izaspem i cesem se do krvi a necu ni da mislim kakav bi utijecaj to imalo na bebu
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
15.02.2010, 13:01
salmy
5830
Fakat ovo za crveni končić ili onu hamajliju mašalah sam prvi put čula u Sarajevu, kod nas ne postoje takvi običaji kako je svijeta i vijeka hamajlije postoje......sve vjeroispovjesti to prakticiraju ......to je jedan vid zastite i sigurnosti! u duhovnom smislu! Mi to sve imamo i lijepo se osjecamo zbog toga
Pa vidim da je to dosta često ovdje i to mi je O.K., ali ja nisam dopustila ništa da stavljaju mom . Meni su opet kad sam se porodila rekli da nosim ekser u džepu da me ko ne urekne, naravno ja opet nisam htjela da čujem . A kad je počeo nositi ćilibarsku ogrlicu za zubiće svi su mislil da je protiv uroka a ja ih nisam htjela razvjeravati, nisam više imala snage objašnjavati a i tako ne vjerujem ni u taj ćilibar
Ja sam se uvjerila par puta da je bebi "oplako" od nekoga ko je dosao u goste! jednostavno je mali i osjetljiv na poglede......i posebno sto mrzim je to kad neko kaze:joj vidi kako je beba lijepa i sl! Treba nesto imati uz njega,to je moje misljenje......ili brojanicu,tespih,nesto nauceno da ga cuva!!!!
15.02.2010, 13:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum
A to što sam ja našla prvi zub obojici,nisam mogla opsatati od komentara-boliće ih stalnokad i novi bude nicao Da napomenem da stariji nije osjetio nijedan( u smislu pšoteškoća-temp.proliv...)a ko bi to drugi trebao gurati ruke u usta mojoj djeci ako neću ja?!
Ja sam također i kćerki i sinu našla zubić, ja ko će nego ja Kćerki jako teško izbijali, duša mila imala i proljev i temp., sad za sad lako izbijaju (mislim na to da nema ni temp. ni proljev), ima ih 5 komadića Ma bjažiiiiiii, kad počnu izmišljati ccccccc
15.02.2010, 13:03
DM
2408
IZVORNA PORUKA: salmy
Ja sam se uvjerila par puta da je bebi "oplako" od nekoga ko je dosao u goste! jednostavno je mali i osjetljiv na poglede......i posebno sto mrzim je to kad neko kaze:joj vidi kako je beba lijepa i sl! Treba nesto imati uz njega,to je moje misljenje......ili brojanicu,tespih,nesto nauceno da ga cuva!!!!
Nemojte se ljutiit,svako ima pravo na izbor,ali i ti končići su dio praznovjerja! Dijete čuva Bog dragi,a ne neki končić ili hamajlija,ovo ne govorim iz svoje glave već provjereno!
15.02.2010, 13:10
škorpija
6649
doublemum slažem se s tobom,ali mislim da tu temu ne treba potezati jer to je borba sa vjetrenjačama vjeruj mi, govorim iz vlastitog iskustva. svako neka radi kako želi i misli da je najbolje
15.02.2010, 13:14
DM
2408
Ma škorpija draga,ja ne bih nikoma na muku pristajala! To za oči sam čula,nemam još određen stav,a akoće se iščuđavati ne dam im ni da ga gledajau,i ako počnu nešto u tom smislu,napomenem ih da se kaže mašallah,a u onom tonuda ijm im nikad ne padne na um da to ne kažu,helem odosmo udrugom smjeru! Pročitaste li moj prvi post na ovoj temi?
15.02.2010, 13:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: salmy
Ma joj, ovo je ono kad beba plače pa ne znaš više šta joj je pa se jadni roditelji počnu fatati za slamku. Nikad nisam vjerovala u sve te izjave tipa oplakao, nečije oči isl. Pa normalno da beba plače, ja šta će drugo raditi tek izašlo iz majčinog stomaka, sad odjednom neko novo okruženje, hrana .... treba se adaptirati na sve to!