IZVORNA PORUKA: mala mu
e da i ja sam čula to za mačku ..kaže jedna komšinica-njena generacija da je ona šutala mačku nogom dok je bila (valjda joj puno dosađivala) pa joj sada sin pravo čupav...a ja kad mu vidim oca mogu i skontati na koga je čupav...pa ćaća mu ima više dlaka na ruci nego ja na cijelom tijelu....
Mora da je i sveki sutala macke po putu
I meni su to govorili! Za svaki slucaj ja sam bjezala od macaka!
Moja uhvatila sljepića, stavila u nekakvu zdjelu i zove me da vidim, ja prilazim s djetetom kad ona : Ne ne ne smije on vidjeti to, nosi ga
A i svekar se odmah poceo nadovezivati : jest jest, ne smije...
IZVORNA PORUKA: sahara
A jeste li upozoreni da bebu ne stavljate pred ogledalo , ja jesam ali slusam ahhhhaa, malo sutra
Slusam ja ali u zadnje vrijeme smetnem s uma, pa se bebac nekad lezeci na nasem krevetu ogleda na velikom ogledalu koje je na ormaru.
I bude mu cudno, pa gleda, gleda, pa onda vidi mene u ogledalu, pa se okrene gleda me iza sebe..
nije mu jasno...
a kazu prepadne se djete, ma nije tacno... ma ko ih shisha !
IZVORNA PORUKA: Shee
joj, možda bih se i ja trebala namazati kakvim lukom.
meni jedna skoro reče da djetetu dam vode obavezno poslije podoja jer joj je mlijeko premasno.
Daj joj i cackalicu nek procacka zube, mozda joj je sta i zapalo od silnog pecenja...
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Joooj, nedavno kad sam bila s Minjom u bolnici jedna cura u sobi mi reče, a njoj rekli (naravno) njena mama i svekrva - da male bebe iste dobi, a koje još ne znaju komunicirati ne smiju biti u istoj prostoriji jer ako im se pogledi susretnu neće nikada naučiti pričati
Ja cula da ne valja da se gledaju ustvari! I kada sam bila djete imala sam priliku da vidim kako zene kad naidje druga sa malom bebom, brze bolje okrenu svoje djete da se ko biva ne gledaju
A sva djeca vala progovorise, kad promelju ne staju
Cula sam i ja i jos da ne valja djeciji ves da pokisne, niti da zanoci, da ga uhvati mrak napolju
Pa nesto ne valja s djetetom po noci ispod strehe.. oojjjj ko ce to sve popamtit , ko sto neko rece? Najbolje tefter pa pritefterit sve, a onda svake minute izvlacit, provjeravat da nismo sta pogresno uradile.. ne d´o Bog !