Bože sačuvaj!!!!!!!!!!!!!
Joj ja sam se naslušala tih savjeta i na većinu od njih mi se želudac grči.
Savjeti tipa
- povijaj - za lijepe noge,(a strpaj dijete u dubak sa tri mjeseca)
- ne gledaj dijete iz mraka - prepašće se,već prvo odstoj na svjetlu,pa onda gledaj dijete
- mora dijete u dubak/hodalicu- pa kako će naučiti hodati
- obavezno oblači odjeću naopako,i veži kakav crven konac oko ruke djetetu- da ga ko ne urekne
- dijete mora jesti sve i svašta od trećeg mjeseca- da se navikne na ukuse
Najbolji koji sam u zadnje vrijeme dobila bio je :
- nahrani dijete grahom(u prvih 15 dana života ) da ne bi imalo problema sa grčevima
Neko je spominjao i ono dizanje djeteta iznad šporeta,uh što se meni na to kosa jedne prilike digla na glav
Nešto kao pogledaju u nokte da se dijete ne urekne ,pa onda ga ogriju na šporetu.
Mislim,halo Babe gatare,koji je ovo vijek ?Joj ,evo opet sam se nanervirala.
Neki dan sam pred jednom tetkom spomenula da moram Harisu ošišati ove tri dlake na glavi,jer mi je pravo smiješan sa njima,pogotovo kada puhne vjetar,a ona,u čudu se ibreti,kukumače ,ko da sam rekla da ga moram ne znam ti šta.Strogo mi je zabranila da to odradim prije prvog rođendana,radi dječije nafake, valjda
Još kad si ko da za pravo da me počasti onom čuvenom: "uh, tebe što se praviš pametna,ja sam ti bona odhranila dvoje,pa šta im eno fali, tako se mora.
Eto uključiću se ja opet garant na ovu temu,nego nemam sad kad,a i ne mogu se sjetiti svih budalaština.
Evo još samo jedan dok mi je naumpao
Nakon dugotrajne i mučne rasprave oko ishrane,moja sveki pop i kaže meni,kako se mi pravimo previše pametni s tim dojenjem,i kako ja griješim što kao i ona ne hranim od trećeg mjeseca, kao imaćemo se kad kajati...Evo gledaj , kaže ona,koliko mladih danas oboljeva od raka .(halo,gospođo,tu generaciju o kojoj ti pričaš,odhranili ste vi)
Dok se sjetim još kojeg bisera/običaja javim se.
Ne gubite živce na ovom,trebalo bi biti smiješno