Ah tim starim obicajima nikada kraja...."Nazalost", sto nismo u starom vremenu, i sto je se danas sve promjenilo....
Cula sam, naravno, za sve koje ste do sada naveli i, naravno, bila sam osudjena i ja da slusam o tim obicajima...Pa cak i dok sam bila trudna, dobivala sam kojekakve savjete kao npr. da jedem dosta graha u trudnoci, pa ce mi djete biti inteligentnije...Te silne gatke pomocu kojih se vidi da li je zensko ili musko...ma more jedno gluposti, za koje ne mozes da vjerujes da se i danas spominju i pricaju....
Kada sam rodila prvo djete, imao je malo krive nogice, pa je mom svekru pala ista ideja kao i kod vasih "savjetnka", da uzme cvrst kanap i da zaveze nogice jednu uz drugu...Pa je isto tako, iako dijete nije bilo klempavo, dosao na ideju da uzme selotejp, te da ih zalijepi uz glavu,da,eto, ipak ne bi bio klempav... ..
A moram priznati da mi se jedino taj obicaj sa jajma svidja.... nekako mi bas slatko...
A sad mi je pao na pamet jos jedan, ne znam je li prije spomenut...Kao(ako sam ga i ja dobro skontala) , da dijete kad udje prvi put kod nekoga u kucu, treba izdići u (neki) cosak kuce?????? Pliz, nek me neko prosvjetli, mozda sam malo i zaboravila, ali sam dozivjela da mi djecu dizu tako, ali nisam upratila zbog cega???
P.S.Nunchi, majke ti jel to moje oci tebe vide????? Sram te bilo!