IZVORNA PORUKA: teta berta
Nitko pa ni od bliže rodbine (bake dede tetke) ga ne smije dotaknuti da nebi ne do Bog prenjeli neke bakterije, ljubiti ga se ne smije ni u kom slučaju, a uzeti nemoguća misija. Po cijeli dan ga nosa na rukama, čak i vani kad izađemo, nikome ga nikad nije ostavila na čuvanje, a u vrtić će ga kaže dati kad bude imao pet godina.
Čitajući ovo napisano sama sebi dodjoh kao nenormalna. Naime, ja ni danas ne dozvoljavam da mi ljubakaju djecu. A kada su bile bebe mogli su ih poljubiti samo u guzicu ili nogu. Šta ima ko ljubiti djecu po licu?
Meni je to bezveze. A da ne govorim ljubljenje beba u ruku a dijete odmah prste u usta ugura.
Da, mozda to sve zvuci pretjerno....ali sjetite se male Lamije koja je umrla od meningokokne sepse koju joj je prenijela nena?!
Znači, ipak se takve stvari dešavaju.
E sada, malo je pretjerno da niko ne može dijete uzeti u ruke, ali to će promijeniti kada dobije drugo dijete. Sem toga, da li ista pravila važe i za njene roditelje, vidim samo spominješ muževe?!
Isto tako nikada djecu nisam ostavila na čuvanje u tom uzrastu....razloga više: moje dijete ( sada djeca ) uvijek idu sa mnom, tako sam naučila. A i nemam prviše mogućnosti da ih ostavljam, sem toga smatram da niko nije duzan da čuva moju djecu dok ja ispijam kafu.
To ne znači da muž i ja ne izlazimo sami.....ali ja prvo djecu okupam, uspavam, a muževi roditelji ili moji samo trebaju doći i sjediti u stanu.
Ne radim to zato što mislim da ih oni ne bi mogli staviti na spavanje, ali neću da budem bezobrazna i da svoje obaveze prebacujem na njih.
A što se tiče sjedenja u autu.....to je ludost. Ja da sam policajac uvijek bih joj kaznu naplatila. Nadam se samo da dijete ne sjedi u njenom krilu naprijed.
< Poruku je uredio hanabanana -- 5.5.2009 11:21:44 >