cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Spas kod epiziotomije - balsam peruvianum

clock-img

16.01.2013, 01:35

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

može li kantarionom ulju isteći rok?
imam neki pa kontala da ga iskoristim za ranu od epi

ako je domaća proizvodnja tipa ona morska kupovina itd onda nema tu roka trajanja al kao i svako drugo ulje može da užegne...pomiriši ...ono je inače prijatnoga mirisa...

mada ako ti duže stoji i nisi sigurna u način porizvodnej istoga nemoj rizikovati...mnogi pordavači, prepordavači znaju dodoavati msjese u proizvode neke koje nisu čisto ulje u slučaju da je staro da ne navučeš neku infekciju...osjetljivo je to područje...
otiđi ujutro u apoteku i kupi...imaš u našim apotekama do raznih proizvođača kanatrionovo ulje...
a možeš i u butik bademu pokušati i oni su ga držali...

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.01.2013, 17:41

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

16.01.2013, 22:53

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

mislim daj je peruvianum za svježe rane koje se mogu inficirati i rane  kojih konci još nisu otpali, kantarion je za starije rane i ožiljke super

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

16.01.2013, 22:55

clock-img

taurus

pencil-img

3578

IZVORNA PORUKA: škorpija

mislim daj je peruvianum za svježe rane koje se mogu inficirati i rane  kojih konci još nisu otpali, kantarion je za starije rane i ožiljke super

tačno
mada može ubrzati i epitelizaciju svježih ožiljaka

clock-img

16.01.2013, 22:59

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

znači nije za mene
meni su konci otpali a rana je zarasla

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

16.01.2013, 23:00

clock-img

taurus

pencil-img

3578

ako nije crven ožiljak i ako te ne zateže bolje ti je mazati kantarionovim uljem

clock-img

19.01.2013, 16:04

clock-img

KupusLivada

pencil-img

-27

mene je ovaj balzam grozno pekao, iako su bili konci poispaadali vec, stavila ga 2 puta
to je jedino sto sam ikad stavila, samo sapun i voda, i super mi je sve zaraslo

kantarion ne ide na rane, dakle tek kad predje u oziljak

clock-img

27.09.2015, 20:34

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

da li je neko u posljednje vrijeme koristio ovaj balsam, preporučivala sam ga drugim trudnicama , ali nigdje ga nisu mogle kupiti user posted image

clock-img

27.09.2015, 21:07

clock-img

ninuska

pencil-img

1939

da li je neko u posljednje vrijeme koristio ovaj balsam, preporučivala sam ga drugim trudnicama , ali nigdje ga nisu mogle kupiti user posted image

rose je preporucivala ovaj balzam koliko se sjecam. Prave u apoteci na marindvoru (na tramvajskom stajalistu za Ilidzu)

2011 ??
2015 ??

clock-img

27.09.2015, 21:35

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

IZVORNA PORUKA: ninuska

rose je preporucivala ovaj balzam koliko se sjecam. Prave u apoteci na marindvoru (na tramvajskom stajalistu za Ilidzu)

Hvala na info, prijateljici će brzo trebati pa da je uputimuser posted image

clock-img

28.09.2015, 13:34

clock-img

rose

pencil-img

8709

da naprave ga za 10-ak minuta user posted image meni nije trebao ovaj put...samo malo jer sm pukla l dobro je imati kuci...nikad ne znas user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

28.09.2015, 18:49

clock-img

LieToMe RR

pencil-img

3057

IZVORNA PORUKA: rose

da naprave ga za 10-ak minuta user posted image meni nije trebao ovaj put...samo malo jer sm pukla l dobro je imati kuci...nikad ne znas user posted image

dobro ga je imati kuci sto kaze rose za sve ostale druge ranice. ja sam ga kupila prije poroda, nije mi trebao ali sam mazala ogrebotine i ranice (posto malo malo udarim se negdje i raskrvarim).
dok sam cekala u apoteci da mi naprave balsam, ljubazna apotekarka je caskala sa mnom i sa mm i rekla da je dobar i kod posjekotina, ranica, ogrebotina...tako da eto, nece propasti.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

Zadnji članci

article-img