cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pasos za bebe

clock-img

23.06.2011, 10:07

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

.još kad mi rekoše tete izvadi 2 rodna lista jedan ti uzmu na cipsu a jedan tamo.
prvo čekaš u redu da uzmeš rodni list..pa onda dodješ u mup..čekaš u redu za cips..pa u redu da predaš za pasoš..pa onda u redu da se slikaš????

a sto ce vam cips? zar za djecu ne treba samo rodni list i stari pasos?
bar je nama trebao samo rodni list, a mi smo imali problema sa slikanjem, jer moja princeza nije htjela u kabinu da udje, haos je danima pravila u MUP-u, da bi je na kraju jedva jedna fina teta uslikala pored sluzbenih vrata..sreca pa je program prihvatio bar tu jednu sliku, koju su na svu srecu prihvatili u BL,,pasos nam bio gotov za tacno mjesec dana..

Dva rodna lista sigurno ne trebaju,dovoljan je jedan rodni list i jedna neovjerena kopija.Mislim da cips treba samo ako nema stari pasos i akodjete  nije prije prijavljeno u CIPS-u.Nama je trebao.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

23.06.2011, 10:08

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Mamarica

Je li iko isao podici pasos subotom, je li ista manja guzva?

ma nevjerujem da je gužva manja.... baš ovi koji rade navale subotom

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

23.06.2011, 10:09

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Cips treba kad se prvi put vadi pasos, ja mislim.
Mi smo predali na Ilidzi, usle zajedno, divna teta, cak nam i pokazala slike i pitalal svidjaju li nam se.
Od nedavno se moze predati i u Novom Gradu, u onoj posti u B-fazi, ali je strasna guzva, doduse, ako se dodje oko pola 8 bude 1-2 koj vec cekaju.

Mi dosli u 7 (CIPS radi od pola 8) i vec je 20-ak osoba bilo u redu ispred MUP-a.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

23.06.2011, 10:13

clock-img

mala86

pencil-img

2755

ma kod nas je ziva ludnica vezano za vadjenje ili cipsa ili pasosa user posted image

mi smo malcu vadili cips neki dan,sva sreca pa mm imo slobodan dan iinace ja sama nikad nebi uspjela jer bi se malac razdero,a oni bi prije njega slusali nego pustili user posted image

al zato su nas neki dan penzioneri pustili da platimo struju preko reda svaka cast user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

23.06.2011, 10:16

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: mala86

ma kod nas je ziva ludnica vezano za vadjenje ili cipsa ili pasosa user posted image

mi smo malcu vadili cips neki dan,sva sreca pa mm imo slobodan dan iinace ja sama nikad nebi uspjela jer bi se malac razdero,a oni bi prije njega slusali nego pustili user posted image

al zato su nas neki dan penzioneri pustili da platimo struju preko reda svaka cast user posted image

Zivjeli penzioneri.user posted image I mene su juce pustili u domu zdravlja,ali ja nisam trebala nista puno,samo predala uputnicu i urin,10 sekundi.

clock-img

23.06.2011, 10:20

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

A, sad mi je jasnootkud gužva u Novom Gradu,

vesela, taj dana kada smo mi bili, 18.6, vjeruj mi žena malca od dvije i po godine nije mogla smiriti plače dijete vrti se, ali nisu joj dali.

clock-img

23.06.2011, 10:29

clock-img

Mamarica

pencil-img

185

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

I ja nesto kontam, ali sam se barem nadala user posted image

Nije mi jasno zasto ne daju da roditelj udje sa djetetom user posted image  Pa valjda je lakse da majka ili otac smire dijete i namjeste kao treba.
A, nas narod, vala i sam sebi stvara guzvu. Ja sam predala na vrijeme, ali mi odbise zahtjev radi mjesta rodjenja (bilo razlicito u rodnom listu i licnoj-promijenio se naziv grada nakon rata user posted image -njihova greska, ne moja), pa sam morala vaditi novu licnu (dok sam zbavila rodni list i drzavljanstvo, dok je bila licna gotova 15 dana) i sad bih trebala ponovo predati zahtjev za pasos-nema sanse da odem. Nego, nas narod, juce ujutro gledam u Novom Gradu; imaju dva saltera za licne i prijave prebivalista, jedan salter za pasose i jedan salter SAMO za preuzimanje dokumenata. U tom redu su bili dvoje prije mene koji su pokusali da tu predaju za licnu. Cekaju tu od 7 sati i naravno do 8 su se ostali redovi napunili po 30-tak ljudi, kad ih teta vrati i kaze im da im je vec rekla da idu na salter 7, oni se nesto bune, kao ko ce sad opet cekati u redu-pa ko vam je krvi sto ne procitate i ne upitate, jos vam zena rekla fino. I to jos povrh svega mladji ljudi, da je to neka nana, pa hajde.

clock-img

23.06.2011, 11:13

clock-img

Adana

pencil-img

2777

Mi smo melenoj za pasos predali u posti na Carsiji gdje je CIPS.
I ja sam usla sa njom u kabinu, nije me ciko ni pogledao niti mi je sta rekao. I jos je 2 puta slikao da bude bas OK slika. Sreca ona je bez problema usla, sjela (ja je posjela na stolicu), namjestala se... user posted image  Ja joj nisam ni trebala, ali eto, lakse je meni da je stavim na stolicu i namjestim nego da covjek preskace sto ili sta ti ja znam... Tako da mi je bas blesavo da ne moze roditelj uci... user posted image

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

clock-img

23.06.2011, 11:15

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

A, sad mi je jasnootkud gužva u Novom Gradu,

vesela, taj dana kada smo mi bili, 18.6, vjeruj mi žena malca od dvije i po godine nije mogla smiriti plače dijete vrti se, ali nisu joj dali.

svašta, stvarno su užasni user posted image
ja Boga mi ušla sa malom u kabinu, nije mi ni palo na pamet da ne mogu, još rekoh liku a da mi ona sjeden u krilo, veli ma ne mora, neka vas pored nje, do duše malena je bila mirna i slušala upute pri slikanju
Tako da je sve prošlo ok, momak sa šaltera je stavio neku figuricu ispred aparata i ona se pravo zagledala tamo gdje treba user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

23.06.2011, 11:44

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

I ja nesto kontam, ali sam se barem nadala user posted image

Nije mi jasno zasto ne daju da roditelj udje sa djetetom user posted image  Pa valjda je lakse da majka ili otac smire dijete i namjeste kao treba.
A, nas narod, vala i sam sebi stvara guzvu. Ja sam predala na vrijeme, ali mi odbise zahtjev radi mjesta rodjenja (bilo razlicito u rodnom listu i licnoj-promijenio se naziv grada nakon rata user posted image -njihova greska, ne moja), pa sam morala vaditi novu licnu (dok sam zbavila rodni list i drzavljanstvo, dok je bila licna gotova 15 dana) i sad bih trebala ponovo predati zahtjev za pasos-nema sanse da odem. Nego, nas narod, juce ujutro gledam u Novom Gradu; imaju dva saltera za licne i prijave prebivalista, jedan salter za pasose i jedan salter SAMO za preuzimanje dokumenata. U tom redu su bili dvoje prije mene koji su pokusali da tu predaju za licnu. Cekaju tu od 7 sati i naravno do 8 su se ostali redovi napunili po 30-tak ljudi, kad ih teta vrati i kaze im da im je vec rekla da idu na salter 7, oni se nesto bune, kao ko ce sad opet cekati u redu-pa ko vam je krvi sto ne procitate i ne upitate, jos vam zena rekla fino. I to jos povrh svega mladji ljudi, da je to neka nana, pa hajde.

E, ovako su i moju svekrvu izvozali, treba i ona ličnu da preda ovo dan dva, pa onda kada bude lična gotova pasoš ponovo, da poludiš.

clock-img

23.06.2011, 14:56

clock-img

henna ze

pencil-img

475

joj jesam happy ..meni moja pametna Nedi rekla da idem četvrtkom ili utorkom od 14-15..i ja stvarno otišla nigdje nikog..nazovem mm i on dovede dijete..i za čas posla..dok su njih dvoje stigli ja izvadila cips i uplatila...kaže za 25 dana...sad da jedino nadjemo vezu da nas neko pogura..malo ranije..jeeeeeeee...

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

01.07.2011, 11:50

clock-img

miny

pencil-img

328

Je li rade i subotom?? To bi mi odgovaralo jer drugim danom nemam gdje ostaviti bebu, a zao mi da ga vodim i stojim s njim u redu....

27.07.2010 mama je zagrlila i poljubila svog sina, i od tada ga ne prestaje grliti i ljubiti :=)

Apsolutno sve znacis za mene
i bilo gdje da krenem
ne mogu bez tebe
i svaki novi dan zivim za tebe
jer ja ne mogu i ne znam drukcije

clock-img

01.07.2011, 14:45

clock-img

Mamarica

pencil-img

185

Kako pise na njihovoj stranici radi SAMO izdavanje pasosa, sto bi trebalo znaciti da se ne moze predati. Subotom se pasosi mogu podici od 8-12 h.

clock-img

04.07.2011, 12:45

clock-img

miny

pencil-img

328

Kako pise na njihovoj stranici radi SAMO izdavanje pasosa, sto bi trebalo znaciti da se ne moze predati. Subotom se pasosi mogu podici od 8-12 h.

Hvala ti...Ovo bi mi odgovaralo...Trebam podici pasos, predali smo prije vise od mjesec dana...

27.07.2010 mama je zagrlila i poljubila svog sina, i od tada ga ne prestaje grliti i ljubiti :=)

Apsolutno sve znacis za mene
i bilo gdje da krenem
ne mogu bez tebe
i svaki novi dan zivim za tebe
jer ja ne mogu i ne znam drukcije

clock-img

08.07.2011, 14:41

clock-img

lejna_

pencil-img

325

Do koliko sati se može predati?

clock-img

08.07.2011, 14:46

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

IZVORNA PORUKA: lejna_

do 16h, ja danas isla na obali u posti nema nikoga, nije guzva

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

08.07.2011, 16:09

clock-img

lejna_

pencil-img

325

IZVORNA PORUKA: MALA1994

IZVORNA PORUKA: lejna_

do 16h, ja danas isla na obali u posti nema nikoga, nije guzva

Super, hvala puno :)

clock-img

13.07.2011, 16:00

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Juce sam cula da pasosi kasne,i poslije 25 dana u nekim slucajevim ne budu gotovi. Jel to stvarno tako ili ljudi malo pretjeruju.user posted image

clock-img

13.07.2011, 16:03

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Hannica

Juce sam cula da pasosi kasne,i poslije 25 dana u nekim slucajevim ne budu gotovi. Jel to stvarno tako ili ljudi malo pretjeruju.user posted image

istina...
moja seka dobila do sina pasoš tek juče a predla prije 39 danauser posted image
i najtragičnije sad i govore da se ne dolazi prije nego mjesec istekne...sreća njoj treba naredne sedmice inačeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.07.2011, 16:07

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Hanady gdje da odem a da to brzo zavrsim jer ja sa 2 bebe bi poludila da moram dugo cekati?I sta treba os dokumenata?

clock-img

13.07.2011, 16:11

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Hanady gdje da odem a da to brzo zavrsim jer ja sa 2 bebe bi poludila da moram dugo cekati?I sta treba os dokumenata?

nazovi dom zdravlja u kom ti djeca imaju kartone...
pitaj dlai možeš doći po potvrdu o zdravlju djece a da njih ne vodiš jer ti treba za osiguranje za odlazaka na put...
odeš u dom zdravlja po potvrde...platiš tamo po 1 potvrdi 5 KM
onda odeš tamo dgje si ti i uzmeš potvrdu za sebe....i platiš isto

sa te tri potvrde, odeš na skenderiju u zdravstveno osiguranje, čim uđeš sa lijeve strane imaš šalter...sjedi teta sa naočarama i sa njom o svemu dogovoriš...kažeš gdje idete , na koliko dana, poneseš obaverno ličnu i knjižicu nosioca osiguranja djece ako on ne uzima potvrdu...

teta ti sve popuni i dogovoriš se da dođeš po to...s tim d auzmeš fino i broj telefona i tetu nazoveš odmah sutra i pitaš jel vratio kurir vaše iza 10 sati...

etouser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.07.2011, 16:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

E emice ja puklauser posted image user posted image

ja o ove pišem...pa sad ne znam jeis ti mene pitala za osiguranje ili za pasošuser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.07.2011, 16:14

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

teta hanady hvala puno za ovo,ali mislila sam pasos gdje da izvadim??user posted image user posted image

clock-img

13.07.2011, 16:16

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

teta hanady hvala puno za ovo,ali mislila sam pasos gdje da izvadim??user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

ma nisma noralna...na dvije teme pišem i ne znam ni dgje sam....

Bogami za pasoš ne znam šta bih ti rekla...
ja i djeca smo imali stare, pa nisma morala rodne listove vaditi ni potvrdu cipsa...al ja sam sebi prije nove izvadila...a djeci u februaru...i čekala tačno 25 dana...

sad kažu da su gužve najmanje ako predaš u mjestu stnovanja na opštinskom cipsu...al nisma ja bila pa ne znam fakat...
seka s elsomila...dok je predla za malog, milion joj stavri trebalo je rprvi put vadi...a načekala s epravouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

13.07.2011, 16:20

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Hvala hanady,ma trebala bi tamo preko puta marsalke,ali muz kaze da je tamo bas guzva,pa kontam da odem do poste na obaliuser posted image user posted image user posted image

Zadnji članci

article-img