Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
uh i mi moramo vaditi pasoš za E izgleda da nema tog šaltera za bebe zna li neko do kada rade
21.03.2011, 10:05
dubravka01
784
taurus draga, mi smo u petak išli, bili smo u MUP-u oko 15:30 svijeta moreeeee, i baš se iznenadih,promijenili su radno vrijeme, sad rade od 08 - 16h, znam da su prije radili do 18h al eto ovo je valjda od Januara.
Pitali čika policajca za šalter, on reko "ma jok jarane, stani i čekaj, ili ako hoće neko da te pusti"
Stvarno je bila gužva, i još kašljanje i kihanje kako samo naš svijet to radi, ma mi pobjegli, pa ćemo opet ove sedmice.
Anyway, sretno
21.03.2011, 10:07
taurus
3578
joj pa to je grozno ne znam kako ćemo
21.03.2011, 14:19
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
21.03.2011, 14:26
Malenaoduvijek
5237
znaci promjenili su sve
a mi moramo starijem vaditi novi pasos istice mu nekad sada u junu
23.03.2011, 11:52
dubravka01
784
Evo nas opet, jučer predali za pasoš jedva drage žene. Mama se od šaltera do šaltera gurala i pitala svijet da li bi nas pustili preko reda, tek na četvrom šalteru - uspijeh,neka gospođa nas je propustila. MM kaže da su ga mrtvački znojevi oblili od sramote što sam se ja gurala i pitala, ma vala zaboli me moja debela ,nema sramote kad je dijete u pitanju, jel tako.
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.
lav prvi- 22.08.2009. lav drugi- 06.08.2011.
08.04.2011, 14:24
ena23
2131
a sta se onda vadi za djecu iz CIPS-a??? neko je pominjo da je iso u CIPS da izvadi nesto za bebu pa tek oonda da ide da vadi pasos? po ovome ovdje treba samo rodni list djeteta a on se ne vadi u cipsu, koliko ja znam?
Sta ce tı pasos? Da neces kod nas
08.04.2011, 14:26
mama2009
2192
IZVORNA PORUKA: ena23
a sta se onda vadi za djecu iz CIPS-a??? neko je pominjo da je iso u CIPS da izvadi nesto za bebu pa tek oonda da ide da vadi pasos? po ovome ovdje treba samo rodni list djeteta a on se ne vadi u cipsu, koliko ja znam?
rodni list se vadi u opcini i samo on ti treba koliko se ja sjecam
08.04.2011, 14:28
ena23
2131
hvala mama2009, ma cini mi se da je N-N govorila da je imala posla u CIPSu sa B, kad mu je pasos vadila. Ako treba samo rodni list blago nama blizi se sezona putovanja pa nije s goreg da svi podnesemo zahtjeve za ovaj novi pasoscic, nikad se ne zna gdje te sudbina moze odvesti
08.04.2011, 14:28
Hanady RR
18727
cips potvrda o mjestu stanovanja djeteta....
u cipsu si dobila i matični broj za dijete... odeš sa rodnim listom u cips na opštini gdje ste prijavljeni vi i izvadiš je djetetu kao stalno mjesto stanovanja.
08.04.2011, 14:31
ena23
2131
hvala Hanady ali to se uopste ne pominje na njihovoj stranici? na stranici pise d aje dovoljno da dodju roditelji s licnim kartama i djetetovim rodnim listom i uplatnicom i da je to to? joj ove drzave nase.... majko moja mila...
08.04.2011, 15:04
martajay
400
ena23, ovo sto pise na stranici i sto si ti nabrojala, dovoljno je. mi smo - svo troje - predali za pasoše krajem marta. i to je bilo sve potrebno!
08.04.2011, 15:58
Hanady RR
18727
hvala Hanady ali to se uopste ne pominje na njihovoj stranici? na stranici pise d aje dovoljno da dodju roditelji s licnim kartama i djetetovim rodnim listom i uplatnicom i da je to to? joj ove drzave nase.... majko moja mila...
ja ne znam za ove biometriske, nisma još ušla u tu probelamtiku puno...al znam da smo mi prije 2 godine djeci vadili i to nam je trebalo... za nas smo izvadili biometriske a djeci planiram uskoro....
08.04.2011, 16:55
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: mama2009
rodni list se vadi u opcini i samo on ti treba koliko se ja sjecam
mi smo igoru prosle godine vadili biometrijski pasos, a ne mogu se nesto sjetiti da mi je trebala cips prijavnica. a mozda i jeste, znam da treba rodni list i licne roditelja i da jedan roditelj treba predati a drugi podici radi potpisa ili zajedno, a i djete mora biti tu kada se predaje naravno jer se sada i slika tamo.a uplatiti se moze i na salteru ispred u hodniku
08.04.2011, 18:45
MinaMM
302
IZVORNA PORUKA: MinaMM
predali za pasos - za 25 dana ga mozemo tek podici.
od papirologije trebali smo:
1. Prijaviti dijete u CIPS u mjestu boravka za sta nam je trebao rodni list i uvjerenje o drzavljanstvu. Kad je A prijavljen u maticnu knjigu rodjenih on je u CIPS-u dobio maticni broj ali se mora ponovo prijaviti u opcini gdje ste vi prijavljeni (to smo tek danas saznali). 2. u MUP-u predali uplatnicu (koju smo uplatili u obliznjoj banci), rodni list i prijava mjesta boravka (prijava je samo na pokaz). Rodni list smo opet uzeli u opcini Centar i platili smo 4 km takse.
Kad predate uplatnicu i rodni list potpisete se (mama na 2 mjesta a tata na jedno) i onda cekate red da vam slikaju bebu. I to je to!
Ako su oba roditelja predala zahtjev onda moze samo jedan podici. Nisam pitala moze li jedan predati a da drugi podigne.
Mi dosli u 3 i sve zavrsili do 3.30. Slikali ga iz prve .
ovo sam ja pisala prosle godine kad smo vadili pasos - biometrijski je
16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav
08.04.2011, 18:49
Dzenana_G
1024
MM danas negdje cuo da ce se sad za pasose moci predati na vise mjesta, zapamtio je Stari Grad i Vogoscu jer nam to odgovara, bez obzira na mjesto prebivalista. Bit ce valjda manje guzve zbog djecice
08.04.2011, 18:53
maja78 RR
4163
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
MM danas negdje cuo da ce se sad za pasose moci predati na vise mjesta, zapamtio je Stari Grad i Vogoscu jer nam to odgovara, bez obzira na mjesto prebivalista. Bit ce valjda manje guzve zbog djecice
i ja sam cula i na Ilidži, Ilijaš
08.04.2011, 19:17
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
i ja sam cula i na Ilidži, Ilijaš
e ja sad hocu da pisem cula na starom radu sada da moze u cipsu jeli tako
08.04.2011, 19:18
Malenaoduvijek
5237
Nisam pitala moze li jedan predati a da drugi podigne.