cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Pasos za bebe

clock-img

30.05.2010, 16:13

clock-img

leona81

pencil-img

6373

ja isto ne vidim problem u tome sto nisam promijenila licnu...ma nidje veze samo problem da naprave...a najsmjesnije je sto su moju bebu koja ima 6 mj slikali za bukvalno 3 min? a kao treba im 20 minuta? cista laz

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

30.05.2010, 21:58

clock-img

Anoniman

leona......

IZVORNA PORUKA: enisa_sara

Predali smo juče za pasoš, čekali cca 1h. Najveći problem smo imali sa slikanjem. ravnih 40 min. su ga pokušavali uslikati..... Derao se kao da mu neko kožu guli user posted image  U 15:55 jedva uspjeli....

Tvoja beba je mirna, a ima nas sigurno puno sa jakooooo nemirnim bebicama koje ne žele, kao moj, da se slikaju user posted image

clock-img

30.05.2010, 22:05

clock-img

medi87

pencil-img

1006

Hajd mi recite koliko treba cekati da pasos za bebicu bude gotov, pitam radi jetrvine bebice

RR porodica :-)))

clock-img

30.05.2010, 22:08

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: medi87

Hajd mi recite koliko treba cekati da pasos za bebicu bude gotov, pitam radi jetrvine bebice

kad sam ja predala prije mjesec dana bilo je cekanje 25 dana, ne znam kakva je sad situacija

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

30.05.2010, 22:34

clock-img

anidla

pencil-img

3683

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: medi87

kad sam ja predala prije mjesec dana bilo je cekanje 25 dana, ne znam kakva je sad situacija

ista je situacija user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

01.06.2010, 14:52

clock-img

anidla

pencil-img

3683

do koliko sati se mogu podici  pasosi?

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

clock-img

01.06.2010, 16:30

clock-img

anidla

pencil-img

3683

dok vi odgovorite, ja bila i podigla pasos user posted image Nonce sad moze preko granice user posted image

clock-img

07.06.2010, 14:17

clock-img

ena23

pencil-img

2131

Je li ko bio u zadnej vrjeme? Ima li guzve?

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

07.06.2010, 14:24

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Ima gužve ali ako muža pošalješ u 06.30 pred MUP već u 08.30. ćete sve završiti. user posted image

clock-img

07.06.2010, 14:35

clock-img

ena23

pencil-img

2131

muz na terenu u tom i jeste problem :( dolazi u 2 u petak i ode opet u ponedjeljak u 6.30 .... ideas? anyone? 

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

07.06.2010, 17:34

clock-img

Anoniman

Bila moja kolegica danas sa 2 djece. Bili dole u 13:30 i nisu stigli user posted image  

clock-img

07.06.2010, 19:02

clock-img

amanullah

pencil-img

463

Ja sam danas bila, guzve za nepovjerovati.

Stigla u 11 h zavrsila negdje oko tri, blago reći katasTrofa.
Pola miliona ljudi na četiri šalt_era user posted image

Bebica mi je bila super, masahAllah mrvica izdrzala bez sike na vrućini + 30 C.

I sada je potrebno čekati za putovnicu 25 dana , mada sam primjetila da na salt_erima na kojima se dize nije guzva do 12 h a poslije da Allah sačuva.

< Poruku je uredio amanullah -- 7.6.2010 19:03:26 >

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

clock-img

07.06.2010, 21:23

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

rece mi mm danas da je prolazio ispred mup-a i da je ispred bio red od jedno 30 ljudi! a ja se zalila sto sam cekala sat vremena... super smo ugrabili. kad smo dizali pasos jedna na s krava iznervirala, uvalila se preko reda tacno ispred nas a vidjela da smo sa user posted image , jos lana jadna plakala, vruce unutra za poludituser posted image glupaca jedna nekulturna!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

07.06.2010, 21:37

clock-img

esmicak

pencil-img

3

Hitno potreban odgovor!Ja i mm. rodjeni u Republici srpskoj (dugo godina zivimo u Sa), kada smo vadili rodni list rekli da postoji citava procedura oko vadjenja uvjerenja o drzavljanstvu za bebija jer smo mi rodjeni gdje jesmo.Ukratko, skroz druga procedura nego za bebe ciji su roditelji rodjeni u Sarajevu. Napominjem da je beba redovno prijavljena u Općini Centar, gdje je i rodjena.Da li za pasos moramo imati ovo uvjerenje,jer nam se ide na more i to u Crnu Goru...........Help.Olaksajte nam muke.

clock-img

07.06.2010, 21:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

da moraš imati pasoš za bebu za prelazak granice...
i da moraš imati uvjerenj o državljanstvu za bebu...
ne znam ko ti je obajšnjavao porceduru ali beba može imati vaše državljanstvo...naime vaše je državljanstvo BiH- RS a kod mene FBiH...uvjerenj o državljastvu se ne dobiva po mjestu rođenja već po pripadnosti državljana koji su rodili dijete. procedura da vam dijete dobije državljanstvo tamo gdje vaidte svoje dokumenete nije komlikovana.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

07.06.2010, 23:26

clock-img

taurus

pencil-img

3578

Samo da provjerim user posted image  Ja mislim da se ne mora voditi dijete kada se podiže pasoš. Da li sam u pravuuser posted image user posted image user posted image

clock-img

07.06.2010, 23:28

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: taurus

Samo da provjerim user posted image  Ja mislim da se ne mora voditi dijete kada se podiže pasoš. Da li sam u pravuuser posted image user posted image user posted image

mi smo za svaki slucaj poveli, da nas ne bi slucajno vratili

clock-img

07.06.2010, 23:29

clock-img

anidla

pencil-img

3683

ne mora, znaci upravu si user posted image

clock-img

07.06.2010, 23:30

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Ne moras voditi dijete...ja sam predala sa djecom a mm samo otisao i podigao pasose

clock-img

08.06.2010, 00:01

clock-img

taurus

pencil-img

3578

user posted image user posted image user posted image  što volim kad sam u pravu user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.06.2010, 09:30

clock-img

shpagica

pencil-img

574

Molim vas vi koji ste vec predali za pasos, mozete li mi reci da li poniste stari pasos za bebu ili je vazeci do preuzimanja?

Hvala!

clock-img

08.06.2010, 09:39

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: esmicak

Hitno potreban odgovor!Ja i mm. rodjeni u Republici srpskoj (dugo godina zivimo u Sa), kada smo vadili rodni list rekli da postoji citava procedura oko vadjenja uvjerenja o drzavljanstvu za bebija jer smo mi rodjeni gdje jesmo.Ukratko, skroz druga procedura nego za bebe ciji su roditelji rodjeni u Sarajevu. Napominjem da je beba redovno prijavljena u Općini Centar, gdje je i rodjena.

Od 1974 godine, i donošenjem tadašnjeg Ustava, dijete vadi uvjerenje o državljanstvu po mjestu svoga rodjenja, a ne po mjestu očeva rodjenja. ( ovo sve pod pretpostavkom da su oba roditelja BIH državljani i da je u pitanju standardna procedura a ne stranci ).
Zašto to ne primjenjuju danas - trabalo bi pitati nadležne.
Najveća glupost je da dijete rodjeno u Sarajevu mora po uvjerenje o državaljnstvu ići u Banja Luku, a Banja LUku vjerovatno vidi jednom godišnje, ali nažalost tamo mu uvjerenje o državljanstvu vadi otac.

Ja sam mislila da je to promijenjeno.
ja imam državljanstvo R Srpske, ali moje curice imaju državljanstvo Federacije.
Da li je zato što muž ima državljanstvo Federacije, ne znam - vjerovatno ima neke veze.
Raspitam se pa ti javim.

clock-img

08.06.2010, 09:40

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

IZVORNA PORUKA: shpagica

Molim vas vi koji ste vec predali za pasos, mozete li mi reci da li poniste stari pasos za bebu ili je vazeci do preuzimanja?

Hvala!

Možeš reci da ne ponište, ali nama je bilo svejedno jer je svakako istekao.

clock-img

08.06.2010, 09:54

clock-img

shpagica

pencil-img

574

Hvala puno, jer nam avazi do polovine jula a i mislimo putovati u narednih mjesec dana pa nisam bila nacisto sta da radimo.

Hvala jos jednom!

clock-img

10.06.2010, 14:19

clock-img

amanullah

pencil-img

463

IZVORNA PORUKA: shpagica

Hvala puno, jer nam avazi do polovine jula a i mislimo putovati u narednih mjesec dana pa nisam bila nacisto sta da radimo.

Hvala jos jednom!

pasos koji nije istekao do dana kada ste predali ne ponistavaju ga , bar je tak u mom slučaju !

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

Zadnji članci

article-img