uh, evo i mene sa izvjestajem... prvo sam otisla do poste da platim i da uzmem cips. isprintala sam podatke sa mup-ove stranice- kako popuniti uplatnicu, medjutim onaj ziro racun koji stoji uz unicredit banku ne valja, promijenili su ga, tako da sam morala kupiti i popuniti 2. uplatnicu. onda sam otisla na salt_er cips-a, pogledali na kompjuteru rekli da lana nije prijavljena! sto miej bilo pravo cudno, jer ima rodni list, ali su mi objasnili da je prijavljena kod maticara ,ali ne u mup-u. tako da sam otisla kuci po drzavljanstvo, jer ga nisam imala sa sobom. srec, kuci sam imala jedan primjerak. povela sam lanu u mup iza 2 sata. na svakom salt_eru je bilo vise od 10 ljudi, uzas, obzirom da u prosjeku na svaku osobu ide 5-10 minuta. lana je u pocetku bila mirna, nakon 45 minuta naravno dodijalo i djetetu, guzva,vruce, a vec i ogladnila i pospana izvadih je iz kolica pa se malo smirila. nakon jos nekih 10 minuta dodjosmo konacno na red. e sad, valjalo je uslikati, vec nervozna. srecom, uspjeli smo je nekako smiriti. malo je tesko drzati bebu u polozaju za slikanje, morate joj cuvati rucice da ih ne dize a dok je drzite, ne smije se vidjeti vasa ruka. fotograf ima neku igrackicu, pa mase njom da zabavi bebe. nakon par pokusaja, uspio ju je uslikati, mada joj je faca bila malo uplakana. jedva smo cekale da se docepamo izlaza.jos jedna stvar, tacno je da se moze uplatiti u mupu u trafici, ali su se valjda danas zbog 1. maja ranije razisli, pa su ljudi koji su mislili tamo uplatiti morali ici u banku ili postu, pa se vracati nazad. sreca, pan as to nije zakacilo. pravo sam umorna, ukupno smo cekaleo ko sat vremena, ali je bas bilo stresno. lana je zaspala u kolicima cim smo napustile mup!
< Poruku je uredio teacher75 -- 30.4.2010 19:01:05 >