Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Joj, ja onu temu svaki put procitam -Zapisavanje maternice
20.11.2015, 13:32
Logica
147
Hahah a ja citam zaplasivanje maternice reko kakvo crno zaplasivanje :) helem samo nek je bebica :)
Cestitam novoj clanici i dobro nam dosla :)
Ja ne znam kakva su vasa htijenja u trudnoci al ja bi cini mi se mogla zivjeti na hamburgerima i koli..toliko mi pase..a prije trudnoce nisam casu kole sve ukupno popila..a za brzu hranu da ne pricam apsolutno je izbjegavam..a sad..osjecam se kao Phoebi iz prijatelja kad jede ono meso u trudnoci :)
20.11.2015, 13:37
maya25
25
pozz.. zna li neka od vas gdje mogu kupiti baldahin za krevetac u Sarajevu...
20.11.2015, 13:47
Travelove
291
Farah, da ostadosmo samo nas dvije za novembar, nur se ne javlja, iskreno se nadam da je sve ok. Mene je toliko strah, kako cu to sve....a i voljela bih da me prirodno zaboli, i da budu moja babica i dr uz mene...da me Bog pogleda.
Ziel, nadam se da ces uskoro izaci iz bolnice, i uzivati u svom domu, sa svojim smotuljkom.
20.11.2015, 14:25
Farah 00
513
IZVORNA PORUKA: maya25
pozz.. zna li neka od vas gdje mogu kupiti baldahin za krevetac u Sarajevu...
Imas kupiti u CM u gradu na drugom spratu, bas sam neki dan vidjela, ali ne znam da li se kod njih moze kupiti i onaj drzac sto ide na krevetac za baldahin. Zatim imas kupiti u onoj radnji na socijalnom, kod Azela, imas u radnji Daani na Stupu, a vjerujem da ima i u drugim radnjama.
20.11.2015, 14:26
Farah 00
513
Isha nisam znala da i tebi trudnocu vodi Dekovic ☺ Jest na odmoru je, koliko sam ja zapamtila rece da se vraca 10.12, pa eto da mozes planirati kontrolu.
20.11.2015, 14:37
minie
165
Cao drage moje,
Ja cekam 4 sata, hehe, pa cu malo prosnjuhati po radnjama u SCC-u, da nadjem sebi kakvu jaknu i pantole. Bas tesko naci za trudnice velicinu osim S :(
Inace, sve dobro, zdravo?
Uzivajte u vikendu, za koji se nadam da nece niti kisovit i snjegovit :*
20.11.2015, 15:03
maya25
25
Hvala draga Farah...
20.11.2015, 15:33
M.A.M.
1083
IZVORNA PORUKA: minie
Cao drage moje,
Ja cekam 4 sata, hehe, pa cu malo prosnjuhati po radnjama u SCC-u, da nadjem sebi kakvu jaknu i pantole. Bas tesko naci za trudnice velicinu osim S :(
Inace, sve dobro, zdravo?
Uzivajte u vikendu, za koji se nadam da nece niti kisovit i snjegovit :*
Waikiki u SCC-u ima odjeljenje za trudnice
20.11.2015, 17:36
Beba_Bu
73
IZVORNA PORUKA: Logica
Ja ne znam kakva su vasa htijenja u trudnoci al ja bi cini mi se mogla zivjeti na hamburgerima i koli..toliko mi pase..a prije trudnoce nisam casu kole sve ukupno popila..a za brzu hranu da ne pricam apsolutno je izbjegavam..a sad..osjecam se kao Phoebi iz prijatelja kad jede ono meso u trudnoci :)
OmG , s kolom sam isto tako,mislim sa sviiim baš svim gaziranim sokovima..Ali krofne *__* ..Krofne mogu svaki dan,sa dzemom :D A čula sam da i dosta trudnica lude isključivo za KOLOM :D
-Isha , mene su "babe" isprepadale s tim čajevima, jedne govore :"Ne pij,rodiće se vako-nako." Jedne govore :"Pij." Ne znam gdje izvuku sve te bapske priče :) A što se tiče probave,ja sam samo jednom imala problem sa zatvorom i kolegica mi dadne CEDEVITU , nakon dvije čaše malo rijeđe sam zamutila,prošlo me..I nikad više se nije ponovio zatvor.Probaj Cedevitu :) Razgrađuje. (Ako misliš na zatvor)
20.11.2015, 18:00
škorpija
6649
Ženeeee znate li gdje je preselima teta sa sarajevske pijace Sirano sto je drzala kvalitetnu bebi i dječiju garderobu, bila je u zgradi preko puta tete s carapama, drzala i H&M stvari.
20.11.2015, 18:37
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ženeeee znate li gdje je preselima teta sa sarajevske pijace Sirano sto je drzala kvalitetnu bebi i dječiju garderobu, bila je u zgradi preko puta tete s carapama, drzala i H&M stvari.
Ne radi vise nigdje. Isla moja prijateljica i one dr tete joj rekle da nigdje drugo nije otvorila radnju.
Samo da vam mahnem i vidim kako ste? Mi hodamo ovih dana. Koristimo lijepo vrijeme. Jos danas i gotovo. Eto nam snijega
zielizdrzi jos malo. Uvijek me to cudilo kako nemaju obzira. Sto kazes deru se i dovikuju leena kako ledja?
< Poruku je uredio ninuska -- 20.11.2015 18:41:22 >
20.11.2015, 19:13
škorpija
6649
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: škorpija
Ne radi vise nigdje. Isla moja prijateljica i one dr tete joj rekle da nigdje drugo nije otvorila radnju.
E hvala puno na info
20.11.2015, 21:04
Pufnicaa
95
Nisam stigla sve procitati..Vidim dosta se porodilo Pa mamice cestitam vam od srca da vam bebice budu zive i zdrave zajedno s vama punooo godina..:)
Neko pita za baldahin,ja sam isto trazila,i stvarno su preskupi,najeftinije sam nasla u Danni na stupu u tibrinim zgradama,inace sam kod njih kupila i krevetac..Nisam jos baldahin al sam zvala za cijenu i kosta 30km,a sipka je 18..Inace po ostalim radnjama sipka je 20 a baldahin od 39 do 50km,zavisi u kojoj...ma neznam sta pretjeruju..
Novim clanovima dobrodosle :D
Eh sad sta sam jos citala...neko je spominjao odjecu,uh koma,ali waikiki ima finih stvari i velicina,a cijene su skroz ok,ja sam uzela super toplu trenerku za 23 km,duksericu za 25km i pantalone cini mi se 30 km,sve za trudnice:)
Ja sam isto tako luda za coca colom i hamburgerima i kojekakvim glupostima,ali sad me to vec sve popustilo,nekad nemam ni apetita...Bas mi jetrva govori da je bila na kontroli i udebljala se ukupno 11kg,a ona je trudna 24sedmice,a ja skoro 31 sedmicu i isto toliko dobila,pa ona kuka kako me stize hahah inace sam ja punija uvijek bila :D
20.11.2015, 22:18
mala_sa
1353
Hvala na cestitkama i dobrodoslici
Sto se tice apetita, moj je ravan 0, ja povracam bukvalno i dan i noc i tako je evo sva 3 puta . Jedino sto mi se ponekad jede je tunjevina, a ona bas nije ni toliko preporucena pa je izbjegavam...
Zene znate li smijem li ja sada uvesti sok od aronije, zeljezo mi je bas nisko, a ne smiju mi jos uvijek dati nikakve hemijske dodatke; pa ja mislila probati sa ovim sokom?
20.11.2015, 23:23
mom2B
373
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Sto se tice apetita, moj je ravan 0, ja povracam bukvalno i dan i noc i tako je evo sva 3 puta . Jedino sto mi se ponekad jede je tunjevina, a ona bas nije ni toliko preporucena pa je izbjegavam...
Zene znate li smijem li ja sada uvesti sok od aronije, zeljezo mi je bas nisko, a ne smiju mi jos uvijek dati nikakve hemijske dodatke; pa ja mislila probati sa ovim sokom?
Meni je aronija ukljucena tek od drugog trimestra. No, uvijek mozes napraviti kombinaciju rendane cvekle, jabuke i mrkve i sve to zaciniti sa sokom od pola limuna.
20.11.2015, 23:37
ananas_ze
317
Mala_sa iskrene cestitke i hairli trudnoca da ti bude!
Meni je aronija ukljucena tek od drugog trimestra. No, uvijek mozes napraviti kombinaciju rendane cvekle, jabuke i mrkve i sve to zaciniti sa sokom od pola limuna.
Moze i jabukov pekmez, kakao-samo ne znam kako ga uzimati, jer mlijeko sprjecava apsorpciju zeljeza, mozda samo onako na kasiku.
21.11.2015, 08:53
cauchy
350
Jutroo svima, kako ste mi danas?
Vani je baš nešto tmurno, depresivno, bar u Tz je tako
21.11.2015, 09:01
Beba_Bu
73
Mornin' :)
cauchy - I u mene je tmurno,kao pred kišu.ali neka nije padala odavno.
Piše za željezo,samo poslušaj me NI SLUČAJNO onaj ferumlek i sl. Zubi budu BUKVALNO crni, ne možeš vratiti normalnu boju ni poslije poroda. :(
Isha upravu tako, ja sam pri prvom vađenju nalaza imala ODVRATAN (kako kaze doc.) krvnu sliku i zeljezo.I doktorica mi rekla samo da pijem jebukov pekmez, i uzela sam litru (kg) i jela svako jutro na cesrce ,ali u pocetku trudnoce sam non-stop povracala i za divno cudo odgovarao mi pekmez malo je kisio i bio gorak u isto vrijeme,i nalazi komplet su mi se popravili..Zeljezo Hemoglobin.Krvna slika,leuokociti..Sve :)
Najbolje alternativa ^_^
21.11.2015, 09:26
mom2B
373
Dobro jutro
Nekako se uvijek iznenadim kad nasi meteorolozi "pogode" kakvo će vrijeme biti Kisa je sinoc padala, srecom sad je nema... Ja spavala od 1-3 i sad sam kao zombi... Cijelu noc gledala filmove i sad cekam da mm ustane, da popijemo čaj i kafu pa onda laganini u setnju.
E to za jabukov pekmez nisam znala. Hvala za info... Do sljedece kontrole moram izvaditi nalaze, pa cu nabaviti i taj pekmez ne bi li mi KS bila bolja
21.11.2015, 10:59
Farah 00
513
IZVORNA PORUKA: Isha
IZVORNA PORUKA: mom2B
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Moze i jabukov pekmez, kakao-samo ne znam kako ga uzimati, jer mlijeko sprjecava apsorpciju zeljeza, mozda samo onako na kasiku.
Jabukov pekmez na kasiku 2-3 puta dnevno dokazano povecava zeljezo, al uzimati i vitamin C dodatno. Sto se tice ishrane crveno meso ima dosta zeljeza i npr jaja, meni je dr rekao da je puno veca apsorpcija zeljeza iz zivotinjskog nego iz biljnog porijekla. A pekmez je koncentrat jabukovog soka, jer nastaje ukuhavanjem soka, zato je on puno jak i poboljsava imunitet i krvnu sliku.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 21.11.2015 11:04:04 >
21.11.2015, 11:25
Farah 00
513
Jutro ☺ I u Sar je tmurno, padala je kisa, za sad ne pada... sutra i naredne dane su najavili snijeg, izgleda da ce moja curica po snijegu izaci iz bolnice 😊😊
Hocemo evo da doruckujemo pa cemo u neki trzni centar da malo prosetamo, kad je vec tmurno vrijeme pa nemamo puno izbora.
21.11.2015, 11:32
ninuska
1939
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Jutro ☺ I u Sar je tmurno, padala je kisa, za sad ne pada... sutra i naredne dane su najavili snijeg, izgleda da ce moja curica po snijegu izaci iz bolnice 😊😊
Hocemo evo da doruckujemo pa cemo u neki trzni centar da malo proset_amo, kad je vec tmurno vrijeme pa nemamo puno izbora.
Kako si ti? Nije frka ako zivis na ravnom Ti se znas sa carobnicom? Kako su ona i cura? Ne javlja se a cesto mi oadne na pamet :).
< Poruku je uredio ninuska -- 21.11.2015 11:33:07 >
21.11.2015, 12:06
Leena
2841
Kako ste mi danas? Meni nesto muka, sva sam bljak...
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms