IZVORNA PORUKA: cauchy
Ziel, upravu si, najbolje je oštro odgovoriti, pa nek se ljuti ko hoće.
Danas mi neka rodbina bila, i zamalo da kažem rađajte sebi šta hoćete, pustite me na miru...
Non stop neki komentari...do sada je bilo: Šta čekate? Što ne pravite dijete? A sad polemišu oko spola...
A te bapske priče tek...nemoj ovo, nemoj ono...
Prije par dana bila kod mame i neka kona mi reče ne smijem dirati cuku, jer će mi dijete biti "dlakavo". Ja ništa apsurdnije nisam čula do sad.
Hahahahaaha cuj dlakavo dijete
Pa gdje to nadju Boze dragi, narod gubi pojam o svojoj vjeri, to je zalosno. I meni su govorili, posto zivimo na selu, i sveki drzi pilice, kaze: NE SMIJES TI CISTITI PILICE, GULICE SE KOZA BEBINA. A ja se fino lijepo izmaknem i odem u kucu. Pa NE STOJ NA PRAGU, NE STOJ NA VRATIMA. KAD KRENES IZ KUCE, A NESTO ZABORAVIS NE VRACAJ SE. IZADJI VANI ZATVORI VRATA PA SE ONDA VRATI.
A i mene su pitali na pocetku: IMA LI STA , IMA LI STA? I sad pamtim facu od mm-ove nene kad je me pitala to, a ja samo okrenula glavu, nisam joj ni rijec rekla, sta reci... uvrijedicu mm-a ako joj sta kazem a kad ne odgovorim onda nek razmislja treba li opet pitati.
Naouruzaj se strpljenjem koliko mozes, koliko ne mozes moras ostro, jer uvijek ce biti u zivotu tih komentara, i nakon poroda i kad su djeca mala, i kad idu u skolu i kad se pozene i poudaju.
< Poruku je uredio ziel -- 7.11.2015 16:06:02 >