IZVORNA PORUKA: cauchy
Fetalni sam radila u Plavoj poliklinici u Tuzli. Doktorica mi je rekla da mi je UZ pregled bebe odličan, dakle sve je savršeno. Baš mi je tako rekla.
Odnos beta i papp-a je uredu, ali eto nalaz pokazao vjerovatnoću 1:667 za Downow sindrom. Iako me doktorica uvjeravala da mi nalaz nije uopšte loš i da je ovaj rezultat takav kakav je zbog hematoma najvjerovatnije, ja se ipak brinem i uradiću taj triple, da budem sigurna.
A kako je lijep osjećaj vidjeti bebicu kako se vrti, maše, okreće...čuti malo srculence kako kuca, ma milina
A za spol kažu da su baš sigurni, da nisu nikada do sada pogriješili. A meni bilo čudno da ovako rano mogu znati...
Sad se valja baciti na razmišljanje o imenu, hehe...ionako po cijeli dan moram ležati, šta drugo da radim...
Draga
cauchy nista se ne brini, sve je to super. Ja sam prosle sedmice bila na kontroli i taman je bilo i vrijeme mjerenja nuhalnog nabora. Ovo maleno nas je napatilo sat vremena, pozdravilo se i okrenulo guzu, pa ko veli meni je ovako dobro, a vi ako sta mozete uraditi uradite :)...uglavnom doktor je uspio izmjeriti i hB sve je ok. Dao mi je preporuku za doubl test, ja sam rekla da necu da radim taj test, posto je u pitanju statistika, rekao mi je da je istog misljenje i da jedino vjeruje u mjerenje i nalaz amniocenteze.
Malo sam opsirna, izvini, ali hocu da kazem, ako je doktorica zadovoljna mjerama i bebica fino napreduje, nema potrebe da se brines. Uzivaj u trudnoci, nestrpljivo iscekuj prve male udarce i ne sekiraj se.
Javi se cesce, koliko vidim termin nam je u dva dana
Isha moze li update spiska
Novembarskim mamicama zelim lagane porode, ostalima sretno do termina