mi isto nemamo kamnje ali smo napravili njoj ploču sa oblutcima...
naime kupili smo onu splastificiranu mušemu...
pa smo kupili one plastične lopte kao u bazenima u igraonicama u dvije dimenzije ( u konzumu na sniženju pred novu godinu neku) i muž olovio loptice bonsegom pa smo ih super ljepilom ljepili po mušemi u nekim nepravilnim razmacima...i ona bosa po tome hodala..
radimo vježbe sa teniskom loptisom...stavimo na pod ona je valja po 3 minute jednom nogo pa 3 minute drugom
onda stavimo olovku grafitnu pa je ona fata nožnim prstima i treba odići prednji dio noge sa njima
dalje radimo šetanje na stranu...
znači hoda po 3 minute u jednom pravcu sa stopalima prema unutra
onda pored toga masiramo jj nogice jednom u toku dana...za to je suprug zadužen...sada to već radimo rijeđe...
i obavezni satv rode...
zanči stoji na jednoj nozi a drugu savije u koljnu i drži ruke iznad glave sastavljene...po 3 minuta na jednoj nozi 3 na drugoj...to nam je svako jutro vježba prije izlaska iz kuće...zimi po podlozi vježbamo igramo s ei pjeavmop...
a ove sotale vježebe nekada doardi suprug popodne neka i nana kad je s anjom itd....
nama je dr.gavrankapetaović rekao d ajoj neće škoditi i rekao nam da ni slučajno ne uzimamo ortopetske cipele pa i nismo...
naša s einverzija korigovala...ali napominjem ja sma nju dovela privatno prije nego je pedijatar dao uputnic znači sa 2 godine...od tada mi smo na ''tretmanu'' sa posljednjom kontolom smo najzadovoljnjiji...
desna noga nema inverzije a lijeva sa uglom od 22 stepena došla je na 9 stepeni...
narvno uloške i dalje nosimo...