cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

10.04.2010, 22:09

clock-img

aya

pencil-img

265

Drage fondantice,

posto se ja pripremam i fizicki i psihicki da prionem na posao zvani pripremanje fondanta, malo sam prosnjuhala okolo i za sada s vama mogu podijeliti slijedece informacije:
najbolje boje za torte su Eterika boje u prahu - mogu se kupiti u Tusu
A marshmalow bombonice se mogu kupiti i u DP marketima po cijeni od 1,30KM za 80gr. i to kombinacija okolo malo roze, a unutra bijele (moje skromno misljenje kad se rastope preovladace bijela boja)

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

11.04.2010, 11:39

clock-img

anelinos

pencil-img

211

IZVORNA PORUKA: aya

Drage fondantice,

posto se ja pripremam i fizicki i psihicki da prionem na posao zvani pripremanje fondanta, malo sam prosnjuhala okolo i za sada s vama mogu podijeliti slijedece informacije:
najbolje boje za torte su Eterika boje u prahu - mogu se kupiti u Tusu
A marshmalow bombonice se mogu kupiti i u DP marketima po cijeni od 1,30KM za 80gr. i to kombinacija okolo malo roze, a unutra bijele (moje skromno misljenje kad se rastope preovladace bijela boja)



Evo da ti ja kazem iz prve ruke da sam ja koristila i te boje i te bombone koje kad se  rastope budu bijele i jos kad im se doda secer u prahu bude fantastica smjesa .. zelim Ti puno uspjeha bez brige uspjeh je zagarantovan Sretno !!!!

clock-img

11.04.2010, 12:08

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163


IZVORNA PORUKA: anelinos

IZVORNA PORUKA: aya

Drage fondantice,

posto se ja pripremam i fizicki i psihicki da prionem na posao zvani pripremanje fondanta, malo sam prosnjuhala okolo i za sada s vama mogu podijeliti slijedece informacije:
najbolje boje za torte su Eterika boje u prahu - mogu se kupiti u Tusu
A marshmalow bombonice se mogu kupiti i u DP marketima po cijeni od 1,30KM za 80gr. i to kombinacija okolo malo roze, a unutra bijele (moje skromno misljenje kad se rastope preovladace bijela boja)



Evo da ti ja kazem iz prve ruke da sam ja koristila i te boje i te bombone koje kad se  rastope budu bijele i jos kad im se doda secer u prahu bude fantastica smjesa .. zelim Ti puno uspjeha bez brige uspjeh je zagarantovan Sretno !!!!



ne radi ti anelios onaj link pa de mi recept pleaseeeeeeeeeeeee

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

11.04.2010, 14:35

clock-img

anelinos

pencil-img

211

evo recepta :

marshmallow fondant- nova masa za oblaganje i dekorisanje recept sam nasla na internetu ali kolicina je bila velika pa sam ja umanjila i dobila mase dovoljno da se napravi puno toga ,a sto je jos bitno lako se radi ,oblikuje ,boji -dakle drage moje i dragi moji slobodno krenite ,garantujem uspjeh .

Sastojci 250 gr marshmallow-bijeli 500 gr secera u prahu 1,5 kasike vode   secer u prahu za rad Priprema 250 grama marshmallow sa 1,5 kasikom vode prelijte pa stavite u mikrovele da malo odmekne toliko da se moze mijesiti .Uoriginalnom receptu pise da se na pocetku radi sa mikserom ali ja sam radila rukom .Ako nemate mikrovele marshmallow otopite nad parom u cjediljci bez dodavanja vode ili u rerni isto sa vodom kao u mikrovele.Marshmallow OTOPITI ne rastopiti znaci samo malo ra se ugrije i da se moze raditi rukom da nije vrelo po prstima.Prvo stavite pola kolicine secera i onda dodajete i ostalo postepeno mijesajuci .Masa je dobra kad mozete da je valjate u rukame kao loptu a ne lijepi se za dlanove .Bitno je da nemozete pogrijesiti -ako je smjesa rijetka dodajte secer ako je tvrda malo je ugrijte u mikro ili na pari ponovo malo navlazite .Masa je tako dobra za oblaganje da je mozete tako lako raditi ne razvlaci se , ne puca ne susi se brzo ali ne i dugo.Ako dodajete tecne boje ponovo dodajite secer u prahu dok ne dobijete zeljenu cvrstinu
Zelim vam puno uspjeha i radosti koliko sam je ja imala sa ovom masom
   Recept preuzet sa colinarike od gosp. Schloss

< Poruku je uredio anelinos -- 11.4.2010 14:36:58 >

clock-img

11.04.2010, 14:50

clock-img

Atarka

pencil-img

663

Sinoc sam na Discovery Travel & Living gledala super emisiju Cake Boss i odusevila se sta covjek pravi od fondanta. Torte su mu prava umjetnicka djela. Evo par slikica:
user posted image user posted image

_____________________________

30.09.2009

clock-img

11.04.2010, 16:38

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: anelinos

hvala Vam drage moje ja sam danas prvi put napravila fondfan u kucnoj izvedbi nakon sto sam obisla merkator i robot i nisam nasla.. radila sam ga po vrlo jednostavnom receptu moje drage prijateljice ca colinarike a ciji je recept vec neko stavio ovdje al evo ja cu ponoviti http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje smjesa je vrlo laka i jednostavna, ja sam se stvarno odusevila kolko je lagano i kako se lijepa smjesa dobije za oblaganje... ovdje pise da idu bijele bombone al ja ih nisam nasla radila sam od rozo bijelih i fantasticno je ispalo i odlicno se boje... pokusajte iznenadice te se kako je jednostavno .. 



user posted image ja sam ovaj recept postavilauser posted image jer je prelagan i pre jednostavan za napravit,svakom bi preporučila da ovako pravi,i da ga nogom praviš ne možeš pogriješituser posted image .ne trebaju vam nikakvi prašci samo rastopite bombone i šećer i valjajte ženiceuser posted image
anelios torta ti je superuser posted image

clock-img

11.04.2010, 18:56

clock-img

anelinos

pencil-img

211

IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: anelinos

hvala Vam drage moje ja sam danas prvi put napravila fondfan u kucnoj izvedbi nakon sto sam obisla merkator i robot i nisam nasla.. radila sam ga po vrlo jednostavnom receptu moje drage prijateljice ca colinarike a ciji je recept vec neko stavio ovdje al evo ja cu ponoviti http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje smjesa je vrlo laka i jednostavna, ja sam se stvarno odusevila kolko je lagano i kako se lijepa smjesa dobije za oblaganje... ovdje pise da idu bijele bombone al ja ih nisam nasla radila sam od rozo bijelih i fantasticno je ispalo i odlicno se boje... pokusajte iznenadice te se kako je jednostavno .. 



user posted image ja sam ovaj recept postavilauser posted image jer je prelagan i pre jednostavan za napravit,svakom bi preporučila da ovako pravi,i da ga nogom praviš ne možeš pogriješituser posted image .ne trebaju vam nikakvi prašci samo rastopite bombone i šećer i valjajte ženiceuser posted image
anelios torta ti je superuser posted image



hvala velika napisala sam ja na predhodnoj stranici da je recept vec neko stavio....  vrlo jednostavan bez ikakvih komplikacija i bezbroj sastojaka...

clock-img

13.04.2010, 15:19

clock-img

aamra

pencil-img

138

Napravih i ja svoju prvu tortu sa fondantom. Eh sad, da pitam ove iskusne zenice-gdje je najbolje drzati tortu u frizideru il mozda na bakonu??treba li joj neki poseban tretman da sto duze traju? Nemojte mi se smijati na ovim pitanjima pliz. Bilo bi dobro kad bi se odrzala do subote (da ostane par komada posto mi je rodjendan u subotu)

clock-img

13.04.2010, 16:17

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: aamra

Napravih i ja svoju prvu tortu sa fondantom. Eh sad, da pitam ove iskusne zenice-gdje je najbolje drzati tortu u frizideru il mozda na bakonu??treba li joj neki poseban tretman da sto duze traju? Nemojte mi se smijati na ovim pitanjima pliz. Bilo bi dobro kad bi se odrzala do subote (da ostane par komada posto mi je rodjendan u subotu)

ma u frižidser...pretoplo je vani...ni u ludilu na balkonu

clock-img

13.04.2010, 17:38

clock-img

aamra

pencil-img

138

Ma ja, tako sam i mislila. 

clock-img

14.04.2010, 18:38

clock-img

anelinos

pencil-img

211

u frizideru slobodno drzi, ja sam svoju drzala par  dana i bila je kao i prvi dan... ajde stavi slikiu da vidimo kako izgleda.... 

clock-img

15.04.2010, 16:07

clock-img

aamra

pencil-img

138

Vrlo rado, kad bih znala 

clock-img

15.04.2010, 16:29

clock-img

aya

pencil-img

265

imas temu na RR "kako postaviti svoju sliku?"

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

15.04.2010, 20:59

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Imam par pitanja za iskusne 'fondant-ovce' user posted image

1. Ove boje jestive je li neko zna gdje ima tačno u sarajevu za kupitu boje u tubi i koliko koštaju....zatim, ima li igdje zanimljivijih boja, da nisu samo one osnovne, recimo crna, ciklama, tirkiz itd...

2. Kad je u pitanju fondant u boji i kad njega stavim na radnu površinu i razvijam s oklagijom mora se naravno dodati malo šećera u prahu da se ne bi zaljepio, ali da li se taj šećer može nekako skinuti, tj. zar neće onda ostati bijele flekice po fondantu...s bijelim bi se stopilo, ali ovako mi djeluje da bi to moglo biti poprilično neuredno...

3. I još jedno pitanje za Rokoko - znam da si ti napisala da je boju najbolje staviti u fruktozu. Eh, sad mene zanima u kojem trenutku se stavlja boja - prije nego u fruktozu stavim malko vode pa na vatru ili boju stavljam nakon što se od fruktoze dobije gusti sirup? Ili je to možda svejedno???

Ako se sjetim još nečeg javit ću se user posted image




_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

15.04.2010, 22:59

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Posipam sto gustinom da se ne zalijepi masa.
Boju dodajem kad se fruktoza istopi.

clock-img

15.04.2010, 23:24

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Evo da se i ja pohvalim, juuuuuhuuuu, torta mi je super uspjela, ovaj fondant je prava stvar user posted image user posted image user posted image !!!
Napravljeno jednom malom svrci za rodjendan, jedva cekam suubootuuuu!!!

p.s. ideja je sa bloga minjina kuhinjica

user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

15.04.2010, 23:28

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Ivana tz svaka cast, izgleda kao de ja profesionalni slasticar radio

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

15.04.2010, 23:29

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Hvaaalaaa, uh kako sam ponosna na sebe!!! Mijenjam profesiju user posted image user posted image user posted image ...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

15.04.2010, 23:51

clock-img

myb@by

pencil-img

1644


IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo da se i ja pohvalim, juuuuuhuuuu, torta mi je super uspjela, ovaj fondant je prava stvar user posted image user posted image user posted image !!!
Napravljeno jednom malom svrci za rodjendan, jedva cekam suubootuuuu!!!

p.s. ideja je sa bloga minjina kuhinjica

user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

15.04.2010, 23:57

clock-img

noaa

pencil-img

1662


IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Hvaaalaaa, uh kako sam ponosna na sebe!!! Mijenjam profesiju user posted image user posted image user posted image ...


pa stvarno zeno ako imas vremena pored bebe baci se u slasticarske vodeuser posted image torta ti je superuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

16.04.2010, 00:03

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo da se i ja pohvalim, juuuuuhuuuu, torta mi je super uspjela, ovaj fondant je prava stvar user posted image user posted image user posted image !!!
Napravljeno jednom malom svrci za rodjendan, jedva cekam suubootuuuu!!!

p.s. ideja je sa bloga minjina kuhinjica

user posted image



prelijepo...svaka ti čast draga moja, baš divno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

16.04.2010, 00:31

clock-img

Anoniman

Iscitah temu od do user posted image  i bas sam se nafurala da i ja pravim user posted image

clock-img

16.04.2010, 10:03

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Hvala na pohvalama, uuh sanjala sam nocas svoju tortu user posted image user posted image user posted image ... 

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

16.04.2010, 10:24

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163


IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Hvala na pohvalama, uuh sanjala sam nocas svoju tortu user posted image user posted image user posted image ... 



i ja sam sanjala tvoju tortu user posted image user posted image user posted image user posted image
ej nemoj zaboraviti kad je rasjeku da je uslikas

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

16.04.2010, 10:54

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: maja78


IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Hvala na pohvalama, uuh sanjala sam nocas svoju tortu user posted image user posted image user posted image ... 



i ja sam sanjala tvoju tortu user posted image user posted image user posted image user posted image
ej nemoj zaboraviti kad je rasjeku da je uslikas



user posted image user posted image user posted image e sto me nasmija... Dobro me napomenu, moram i to slikati, inace pravila sam Jaffa tortu koja se ne pece (recept sa coolinarike) i cini mi se da je pravo doobraaa!


_____________________________

9.9.2009. :-)))

Zadnji članci

article-img