cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

clock-img

27.03.2010, 23:16

clock-img

Anoniman

user posted image

Evo, prvi put sam pravila fondant  od marshmalow bonbona, stvarno je jednostavno.

clock-img

28.03.2010, 18:06

clock-img

anelinos

pencil-img

211

molim vas gde nalazite bombone bjele ja sma nasla rozo bjele i hocu da pravim fodfan za sestinu Pincess po ovom receptu sa colinarike ak je neko pravio nek kaze jel problem ako su bombone rozo bjele...

clock-img

28.03.2010, 18:25

clock-img

anelinos

pencil-img

211

ja cu probati od tih rozo bjelih ako neko zna gdje ima u saraevu bjele kupiti nek napise i interesuje me koju je totu najbolje obloziti fodfanom i kako da na fodfan lijepim figurice cime da ih pricvrstim...

clock-img

30.03.2010, 12:40

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

fondant od mashmalou bombona

evo gore super link kako napravit adekvatnu smjesu...ja ću ovo da probam pa makar...samo moram po bombone u Merkator.

probaću i onaj drugi sa glicerinom i te karafeke al mi se čini da će to biti malo teže pa bih se testirala na ovom ipak bi mi žao bilo da uporpastim toliki materijal.

a evo ovo mi je nekako najbolje objašnjen i najslikovitiji primjer
domaćeg fondanta uz to ova gospošđa koja je postavila recept ima divan blog sa vrlo platičnim primjerima kako napraviti fifi, kitx, i druge razne simpa oblike za tortice :)

eto spremam se da pravim...al sigurna sam kad krenem u ovu aktivnost em ću vas ovdje na temi da ugušim pitanjime em ću rokoko da utušim da mi da korisne savjete user posted image

< Poruku je uredio Hanady -- 30.3.2010 12:45:11 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.03.2010, 12:43

clock-img

faris06

pencil-img

190

Posto se nama blizi 4.rodjendan, ja jucer usla u apoteku da kupim gliceri  . E tu mene ona teta ( a vidim da je magistra farmacije ) nalijepi , kao kakav glicerin, on je nejestiv, kao koristi se samo za spoljnju upotrebu. Tu  ja ostadoh paf.
Jel postoji neki drugi glicerin?

Dva mala Indijanca

clock-img

30.03.2010, 12:55

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: faris0'

Posto se nama blizi 4.rodjendan, ja jucer usla u apoteku da kupim gliceri  . E tu mene ona teta ( a vidim da je magistra farmacije ) nalijepi , kao kakav glicerin, on je nejestiv, kao koristi se samo za spoljnju upotrebu. Tu  ja ostadoh paf.

ja još nisma kupovala ali koliko znam to je upravo taj nejestivi glicerin...e sad žene su savjetovale da poneseš recept pa ti oni razblaže to što tražiš na način kako treba za kolače...najsvježije je kupovala dadada imaš unaprijed rođendan njenog dječaka i ja ću nju da pitam u kojoj ga apoteci dobila da odmah u tu idem....pošalji joj PP.user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.03.2010, 12:56

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

hanady, ovaj video ja super-sve lijepo vidišuser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

30.03.2010, 14:32

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

Gdje ću naći boje za fondant, napravit ću bijeli-pa ću ga bojiti

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

30.03.2010, 18:51

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady

IZVORNA PORUKA: faris0'

ja još nisma kupovala ali koliko znam to je upravo taj nejestivi glicerin...e sad žene su savjetovale da poneseš recept pa ti oni razblaže to što tražiš na način kako treba za kolače...najsvježije je kupovala dadada imaš unaprijed rođendan njenog dječaka i ja ću nju da pitam u kojoj ga apoteci dobila da odmah u tu idem....pošalji joj PP.user posted image

I dadada je preko stele dobila glicerinuser posted image ...dam ja tebi kasiku glicerinauser posted image ...evo u cemu je stvar...zasto ne daju u apotekama (rodjak mi reko') s ovom kolicinom glicerina + jos jednog sastojka ja mogu napraviti nitroglicerin i dignuti jednu petokatnicu u havuuser posted image ...Oni uvoze glicerin bukvalno u litrama strogo cuvano uz "policijsku patrolu" tako ka'e moj rodjak...

Ja sam boje u prahu kupila u tusu na dobrinji

clock-img

30.03.2010, 19:03

clock-img

Anoniman

e da...ja sam radila po ovom receptu...fakat nije tesko, vise se oko toga svega dize neka panika nego sto mozes nesto zabrljati

clock-img

30.03.2010, 19:36

clock-img

bucko

pencil-img

51

A je li moženeko reći: koju koru i koji fil mogu staviti u tortu koju ću pokriti fondantom? I je li premažem tortu nečim papokrijemfondantom ili ide direktno na tortu?

04.11.12. u sami sumrak meni je svanulo

clock-img

30.03.2010, 19:39

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: bucko

A je li moženeko reći: koju koru i koji fil mogu staviti u tortu koju ću pokriti fondantom? I je li premažem tortu nečim papokrijemfondantom ili ide direktno na tortu?

svaka torta moze koja nije premekana tj. da ne ide odozgo slag ili neka krema jednako mekana ko slag...ja sam pravila marcipan tortu ta se krema stvrdne kada se ohladi

clock-img

31.03.2010, 16:57

clock-img

anelinos

pencil-img

211

ja danas svratim do Robota u hrasnom da vidim tu marcipan masu koju je neko rekao da ima tamo, malo sama potrazim po rafama nisam nasla, pitam prodavacicu ona me izbezumljeno gleda kao da sam je neznam ti sta pitala... sad molim da mi kazete gdje u robotu ste kupovali i kako to da trazim kako izgleda nikad nisam uzimla.. hvala 

clock-img

31.03.2010, 17:26

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: anelinos

ja danas svratim do Robota u hrasnom da vidim tu marcipan masu koju je neko rekao da ima tamo, malo sama potrazim po rafama nisam nasla, pitam prodavacicu ona me izbezumljeno gleda kao da sam je neznam ti sta pitala... sad molim da mi kazete gdje u robotu ste kupovali i kako to da trazim kako izgleda nikad nisam uzimla.. hvala 

e ja sam jednom kupovala ali ima i godina, stajala je u vrhu gdje je hljeb, ali desni frizider gdje su im oni kolaci i vocni jogurti, i pakovana kao salama u providnm omotu, a imaju i na odjelu gdje su ukrasavanja za kolace e tu je u bojama isto providni omot

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

31.03.2010, 17:37

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: maja78

e ja sam jednom kupovala ali ima i godina, stajala je u vrhu gdje je hljeb, ali desni frizider gdje su im oni kolaci i vocni jogurti, i pakovana kao salama u providnm omotu, a imaju i na odjelu gdje su ukrasavanja za kolace e tu je u bojama isto providni omot

imas i u merkatoru...na odjelu za kolace...providna omot a masa je u tri boje (roza, zelena i zuta)

clock-img

31.03.2010, 19:30

clock-img

anelinos

pencil-img

211

e hvala vam drage moje puno sa ste mi pomogle posto cu ici u merkator po bonbone odma i to vidim... a eto kome trebaju boje jestive najbolje su u Tusu boje u prahu i kad se umjesaju u tjesto fantasticna boja bude..... 

clock-img

01.04.2010, 20:58

clock-img

anelinos

pencil-img

211

evo ja veceras u samoposluzi na Latinskoj Cupriji vidim marcipan 200gr zuta,bjela,roza kosta 4,90 km malo poskupo a neznam  kolko se moze razvuci cini se dosta rastezljivo.... bilo kako bilo ja ovih dana pravim tortu da isprobam slikacu pa stavim da vidite moje remek djelo ;) 

clock-img

06.04.2010, 17:27

clock-img

anelinos

pencil-img

211

moja prva torta sa fondantom .. za prvi put nije tako lose user posted image

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 6.4.2010 19:04:17 >

clock-img

06.04.2010, 17:34

clock-img

aya

pencil-img

265

anelios izgleda superuser posted image  user posted image

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

clock-img

06.04.2010, 18:41

clock-img

anelinos

pencil-img

211

IZVORNA PORUKA: aya

anelios izgleda superuser posted image  user posted image

hvala ti puno.. s obzirom da je pvi put nije lose

clock-img

06.04.2010, 20:07

clock-img

ivana st

pencil-img

1361

Anelinos torta super izgleda user posted image

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

clock-img

06.04.2010, 20:50

clock-img

faris06

pencil-img

190

Anelios , jel' ovo kupovni fondant, ili si sama pravila? Ako je kupovni ,  gdje je kupljen? U Merkatoru ga vise nema, ja bila prije 2 dana, a posto nisam nasla glicerin  kupim jestivu sliku  i stavim na premaz od slaga, nije losa tortica bila.

Dva mala Indijanca

clock-img

06.04.2010, 21:06

clock-img

anelinos

pencil-img

211

hvala Vam drage moje ja sam danas prvi put napravila fondfan u kucnoj izvedbi nakon sto sam obisla merkator i robot i nisam nasla.. radila sam ga po vrlo jednostavnom receptu moje drage prijateljice ca colinarike a ciji je recept vec neko stavio ovdje al evo ja cu ponoviti http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje smjesa je vrlo laka i jednostavna, ja sam se stvarno odusevila kolko je lagano i kako se lijepa smjesa dobije za oblaganje... ovdje pise da idu bijele bombone al ja ih nisam nasla radila sam od rozo bijelih i fantasticno je ispalo i odlicno se boje... pokusajte iznenadice te se kako je jednostavno .. 

< Poruku je uredio anelinos -- 6.4.2010 21:07:51 >

clock-img

06.04.2010, 21:08

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

hvala Vam drage moje ja sam danas prvi put napravila fondfan u kucnoj izvedbi nakon sto sam obisla merkator i robot i nisam nasla.. radila sam ga po vrlo jednostavnom receptu moje drage prijateljice ca colinarike a ciji je recept vec neko stavio ovdje al evo ja cu ponoviti http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje.... smjesa je vrlo laka i jednostavna, ja sam se stvarno odusevila kolko je lagano i kako se lijepa smjesa dobije za oblaganje... ovdje pise da idu bijele bombone al ja ih nisam nasla radila sam od rozo bijelih i fantasticno je ispalo i odlicno se boje... pokusajte iznenadice te se kako je jednostavno .. 

kad si već on line da te pitam...jesi zajedno topila rozo bjele bombone pa ih onda bojila? kakva boja ispadne kad se napravi tek znači prije dodavanja boja, jel ova kojom ti je torta pokrivena?
ja sam adekvatne bombone skontala u onom programu Bomboni Fini sa slonićem al su sve rozo-bijele i kontam bil to moglo.

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

06.04.2010, 21:26

clock-img

anelinos

pencil-img

211

IZVORNA PORUKA: Hanady

hvala Vam drage moje ja sam danas prvi put napravila fondfan u kucnoj izvedbi nakon sto sam obisla merkator i robot i nisam nasla.. radila sam ga po vrlo jednostavnom receptu moje drage prijateljice ca colinarike a ciji je recept vec neko stavio ovdje al evo ja cu ponoviti http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje.... smjesa je vrlo laka i jednostavna, ja sam se stvarno odusevila kolko je lagano i kako se lijepa smjesa dobije za oblaganje... ovdje pise da idu bijele bombone al ja ih nisam nasla radila sam od rozo bijelih i fantasticno je ispalo i odlicno se boje... pokusajte iznenadice te se kako je jednostavno .. 

kad si već on line da te pitam...jesi zajedno topila rozo bjele bombone pa ih onda bojila? kakva boja ispadne kad se napravi tek znači prije dodavanja boja, jel ova kojom ti je torta pokrivena?
ja sam adekvatne bombone skontala u onom programu Bomboni Fini sa slonićem al su sve rozo-bijele i kontam bil to moglo.

da da upravo te bombone sam ja koristila rozo bijele ja ih nista nisam rezala odvajala nego sam lijepo istresla dvije kesice u tanjir,stavila malo vode  i rastopila u mikrovalnoj dobila sam skroz bijelu masu kojom je prekrivena torta , vjerovatno provladava bijela jer ide i staub secer a onda sam ostatak koji mi je ostao ofarbala sa bojma u prahu...

Zadnji članci

article-img