cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

20.12.2009, 20:31

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

U Robotu i u Meraktoru ima, tri komada u jednom pakovanju, svijetlo zelena, svijetlo roza i svijetlo plava boja. Pa vidjet ćemo.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

20.12.2009, 20:39

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

Izvini a koja je kilaza toga tj koliko dodje tog marcipana,i jesi li probala jel se bas osjeti na badem

clock-img

20.12.2009, 21:25

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Elma

Ako budes koristila onaj moj prvi recept sto sam napisala... radi ovako..

http://joepastry.com/index.php?cat=66

ja uvijek radim po ovome i super mi ispadne...

Samo sto se tice secera u prahu imaj i viska... mislim da sam ovaj put stavila 2 kg secera u prahu... al doduse ispalo mi je puno, za dvije torte velike...

Nadam se da ce ti uspijeti!

Marcipan mozete farbati sa jestivima bojama ako nemozete da nadjete u boji ga, kad mu dodate boje dodajte samo malo jos secera u prahu da nebi bilo lijepljivo ;)



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

20.12.2009, 21:29

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Oko 200 grama, nema mirisa, a još ga nisam probala, javit ću ti ovih dana. Ilhana hvala  puno ja imam boje u prahu, je li mogu te?

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

20.12.2009, 21:34

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: ElmaB RR

Oko 200 grama, nema mirisa, a još ga nisam probala, javit ću ti ovih dana. Ilhana hvala  puno ja imam boje u prahu, je li mogu te?



Ja kad sam koristila boju u prahu ljetis ja sam uzela odprilike pola kaskice boje i tu dodala dvije kapi vode i onda stavljala u kolace... nekako mi tako bilo najlakse jer ja ovde navikla na tekuce boje...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

20.12.2009, 21:48

clock-img

anelinos

pencil-img

211

sve pohvale bas ste me zainteresovale sa ovom temom ja bise rado upustila u tu avanturu al me strah.. Ilhana torte su ti preljepe reci mi koje recepte uzimas za tortu tj. koje torte oblazes sa smjesom .. ja imam osjecaj kad bi krennula oblozit tortu da bi se raspala .. a boje jestive u prahu sam vidjela sinoc u tusu .. 

clock-img

20.12.2009, 21:54

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

inace pravim fil na pari sa zumancadima ili sa pudingom, one standardne..

ovaj put sam pravila buttercreme, znas kako je dobar a jednostavan..

u taj ide margarin, vanilin secer (ako hoces i kakao) i secer u prahu... extra je i za dekorisanje =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

30.01.2010, 09:35

clock-img

sheri

pencil-img

1515

evo jos jedna tortica od meneuser posted image


< Poruku je uredio Ilhana RR -- 1.10.2011 1:30:48 >


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

30.01.2010, 21:41

clock-img

meli

pencil-img

223

sheri, svaka cast....pravo lijepa torta....
mene zanima gdje si ti kupila glicerin? kao da sam negdje procitala da si kupila u apoteci. ja sam isla ovdje kod nas u 2 apoteke i nece ni u jednoj ni u drugoj da mi prodaju. kazu to se ne jede a fino sam im objasnila da mi treba za fondant i da su druge zene kupovale u apotekama.


_____________________________

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

clock-img

30.01.2010, 22:01

clock-img

sheri

pencil-img

1515

hvala vam
evo upravo smo se vratili sa rodjendana gdje sam nosila tu torticu, i djeca su bila oooodusevljenauser posted image
meli probakj im pokazati recept. i ja sam objasnila za sta mi treba, a teta koja je radila je koristila za ostu stvar pa nije bilo problema. jedino sto sam narucila i oni mi sutradan napravili.


< Poruku je uredio sheri -- 30.1.2010 22:03:34 >


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

30.01.2010, 22:05

clock-img

meli

pencil-img

223

hvala draga, na savjetu. probacu jos s receptom da odem. ako nista, idem u sarajevo da kupim. mom sinu je rodjendan za 20 dana pa bi mu probala napraviti nesto zanimljivo....valjda uspijem...

_____________________________

Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!

clock-img

04.02.2010, 12:57

clock-img

shejla

pencil-img

1136

vidjela sam na coolinarika.com recept za ovu masu, ali tamo pise "masa sa ratlucima" - valjda su to rahat lokumiuser posted image user posted image user posted image Uglavnom, samo se uzmu rahat lokumi i secer u prahu i mjesis do besvjesti... Je li ko probao?

Ilhana, sheri, kako ova masa izgleda poslije 1, 2...5 dana (ako doceka toliko user posted image )??? Je li se previse osusi, pa bude tvrda, kako se inace reze ova torta - ja imam osjecaj da je to tvrdo, pa da kad rezes komad, pokvaris svu tortu) user posted image




_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)


clock-img

05.02.2010, 14:39

clock-img

sheri

pencil-img

1515

shejla, kod mene nije torta pozivjela toliko dugo ni jednom kad sam pravilauser posted image user posted image , ali imam ove mase sto je ostalo od ove zute tortice i stoji u frizideru, ne obajati, ako na to mislis. torta se najnormalnije reze, ako ti fodant uspije. a torta mora biti neka sa cvrstim filom, bez slaga i sl.

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

05.02.2010, 14:49

clock-img

Anoniman

sheri, po kojem ti receptu pravis fondant? gdje ima najveci izbor boja? i koliko brzo se mora raditi, mislim da li se brzo top ili imam vremena?

clock-img

05.02.2010, 14:52

clock-img

sheri

pencil-img

1515

pravim onaj zelatin kesica, 100 gr fruktoze, kaswika glicerina, 50ml vode i oo 900gr secera. ja sam boje kupila u bingu, i jedino tu sam ih i nasla. a ne kontam za ovo topljenje, kad mislis da se topi?

_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

05.02.2010, 21:56

clock-img

mamica87

pencil-img

518

Koji fil stavljate za fondant inaceuser posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

clock-img

05.02.2010, 22:13

clock-img

mamica87

pencil-img

518

Inace koji je dobar za torte koje se prave s fondantom moze i unutra i s vanauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Benjamin 17.07.2009

clock-img

05.02.2010, 22:21

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: mamica87

Inace koji je dobar za torte koje se prave s fondantom moze i unutra i s vanauser posted image user posted image user posted image



Sa vana je extra ovaj novi sto sam ja probala... buttercream se zove...

ide margarin, secer u prahu, vanilin secer... ubuta se i onda kad se malo stisne u frizderu onda se namaze jednom i stavi torta u frizder i kad je izvadis nakon jedno 10ak minuta onda jos malo stavis ovog fila i filujes da ti bude ono glatko...

A inace svi filovi su dobri... al ovaj je najbolji na koji sam naletila za vanjski oblik tako reci..



_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

05.02.2010, 22:28

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Nema na cemu... ja sam tortu za svadbu pravila samo sa ovim filom, bez fondanta... znas kako je cool i lahko za obradjivanje...

Pogledaj ovaj link da vidis kako je jednostavno ;)

Ja ti vazda gledam ove stvari i po ovome radim ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

05.02.2010, 22:35

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

IZVORNA PORUKA: mamica87

hvala ti user posted image



Nema na cemu draga... i jos jedan tips, prije nego sto pocnes da dekoriras tortu isprobaj na jedan onaj papir za rernu malo razni dekoracija ako ces samo sa ovim dekorirati... ono malo da se ustelis.. tako sam ja kad sam pravila tortu ovu za vjencanje.... kad malo istreniras se lahko ce ti onda ici od ruke...

imas ovakvih klipova koliko hos, za sve sto pozelis ;)

I ovo je dobra stranica..., ne samo za torte nego za mnogo stvari...

< Poruku je uredio Ilhana -- 5.2.2010 22:36:26 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

08.02.2010, 09:50

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ako se stavlja ovaj buttercream prije fondanta zar se ovaj silni puter neće početi topiti user posted image Na šta onda to liči kad se na njega stavi fondant i sva ostala dekoracija...

Ilhana, je li fondant stavljaš direktno na tortu ili prvo radiš neku glazuru...


< Poruku je uredio Mya_81 -- 8.2.2010 9:51:22 >


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

08.02.2010, 10:05

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Skužila sam da preko ovog buttercream ipak ne ide fondant....ali me bune ovi 'icing recepti' koje sam našla...



< Poruku je uredio Mya_81 -- 8.2.2010 10:10:46 >


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

08.02.2010, 10:10

clock-img

rokoko

pencil-img

336

  Moje torte su na temi Najljepša torta za prvi rodjendan.Torte uglavnom radim sa fondanom i uvijek prije stavljanja fondana tortu premazujem buttercreamom tj.margarinom umućenim sa šeć u prahu,tankim slojem da poravnam tortu i da fil ne bi topio fondan.

clock-img

08.02.2010, 10:13

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ali mene buni to što mi djeluje da bi se puter mogao topiti kad je na sobnoj temperaturi...OK kad je u frizideru i stegne se, ali kad se na njega počne stavljati fondant (još ja planiram praviti tortu preko ljeta dok su velike vrućine) djeluje mi da bi to moglo izgledati poprilično neuredno...ili mi se to samo čini zato što nisam isprobala, pa zapravo ne znam user posted image

Uglavnom, znači stavlja se prije fondanta buttercream?!


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

08.02.2010, 10:17

clock-img

rokoko

pencil-img

336

Slobodno.Tortu napravis,ostaviš u frižider i kad je hladnu premazuješ već tad se butcream hladi i steže.I onda fondan.

Zadnji članci

article-img