Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Samo sto se tice secera u prahu imaj i viska... mislim da sam ovaj put stavila 2 kg secera u prahu... al doduse ispalo mi je puno, za dvije torte velike...
Nadam se da ce ti uspijeti!
Marcipan mozete farbati sa jestivima bojama ako nemozete da nadjete u boji ga, kad mu dodate boje dodajte samo malo jos secera u prahu da nebi bilo lijepljivo ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
20.12.2009, 21:29
ElmaB
4568
Oko 200 grama, nema mirisa, a još ga nisam probala, javit ću ti ovih dana. Ilhana hvala puno ja imam boje u prahu, je li mogu te?
Oko 200 grama, nema mirisa, a još ga nisam probala, javit ću ti ovih dana. Ilhana hvala puno ja imam boje u prahu, je li mogu te?
Ja kad sam koristila boju u prahu ljetis ja sam uzela odprilike pola kaskice boje i tu dodala dvije kapi vode i onda stavljala u kolace... nekako mi tako bilo najlakse jer ja ovde navikla na tekuce boje...
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
20.12.2009, 21:48
anelinos
211
sve pohvale bas ste me zainteresovale sa ovom temom ja bise rado upustila u tu avanturu al me strah.. Ilhana torte su ti preljepe reci mi koje recepte uzimas za tortu tj. koje torte oblazes sa smjesom .. ja imam osjecaj kad bi krennula oblozit tortu da bi se raspala .. a boje jestive u prahu sam vidjela sinoc u tusu ..
20.12.2009, 21:54
Ilhana RR
6113
inace pravim fil na pari sa zumancadima ili sa pudingom, one standardne..
ovaj put sam pravila buttercreme, znas kako je dobar a jednostavan..
u taj ide margarin, vanilin secer (ako hoces i kakao) i secer u prahu... extra je i za dekorisanje =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
30.01.2010, 09:35
sheri
1515
evo jos jedna tortica od mene
< Poruku je uredio Ilhana RR -- 1.10.2011 1:30:48 >
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
30.01.2010, 21:41
meli
223
sheri, svaka cast....pravo lijepa torta.... mene zanima gdje si ti kupila glicerin? kao da sam negdje procitala da si kupila u apoteci. ja sam isla ovdje kod nas u 2 apoteke i nece ni u jednoj ni u drugoj da mi prodaju. kazu to se ne jede a fino sam im objasnila da mi treba za fondant i da su druge zene kupovale u apotekama.
_____________________________
Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!
30.01.2010, 22:01
sheri
1515
hvala vam evo upravo smo se vratili sa rodjendana gdje sam nosila tu torticu, i djeca su bila oooodusevljena meli probakj im pokazati recept. i ja sam objasnila za sta mi treba, a teta koja je radila je koristila za ostu stvar pa nije bilo problema. jedino sto sam narucila i oni mi sutradan napravili.
< Poruku je uredio sheri -- 30.1.2010 22:03:34 >
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
30.01.2010, 22:05
meli
223
hvala draga, na savjetu. probacu jos s receptom da odem. ako nista, idem u sarajevo da kupim. mom sinu je rodjendan za 20 dana pa bi mu probala napraviti nesto zanimljivo....valjda uspijem...
_____________________________
Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!
04.02.2010, 12:57
shejla
1136
vidjela sam na coolinarika.com recept za ovu masu, ali tamo pise "masa sa ratlucima" - valjda su to rahat lokumi Uglavnom, samo se uzmu rahat lokumi i secer u prahu i mjesis do besvjesti... Je li ko probao?
Ilhana, sheri, kako ova masa izgleda poslije 1, 2...5 dana (ako doceka toliko )??? Je li se previse osusi, pa bude tvrda, kako se inace reze ova torta - ja imam osjecaj da je to tvrdo, pa da kad rezes komad, pokvaris svu tortu)
_____________________________
29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)
05.02.2010, 14:39
sheri
1515
shejla, kod mene nije torta pozivjela toliko dugo ni jednom kad sam pravila , ali imam ove mase sto je ostalo od ove zute tortice i stoji u frizideru, ne obajati, ako na to mislis. torta se najnormalnije reze, ako ti fodant uspije. a torta mora biti neka sa cvrstim filom, bez slaga i sl.
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
05.02.2010, 14:49
Anoniman
sheri, po kojem ti receptu pravis fondant? gdje ima najveci izbor boja? i koliko brzo se mora raditi, mislim da li se brzo top ili imam vremena?
05.02.2010, 14:52
sheri
1515
pravim onaj zelatin kesica, 100 gr fruktoze, kaswika glicerina, 50ml vode i oo 900gr secera. ja sam boje kupila u bingu, i jedino tu sam ih i nasla. a ne kontam za ovo topljenje, kad mislis da se topi?
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
05.02.2010, 21:56
mamica87
518
Koji fil stavljate za fondant inace
_____________________________
Benjamin 17.07.2009
05.02.2010, 22:13
mamica87
518
Inace koji je dobar za torte koje se prave s fondantom moze i unutra i s vana
_____________________________
Benjamin 17.07.2009
05.02.2010, 22:21
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: mamica87
Inace koji je dobar za torte koje se prave s fondantom moze i unutra i s vana
Sa vana je extra ovaj novi sto sam ja probala... buttercream se zove...
ide margarin, secer u prahu, vanilin secer... ubuta se i onda kad se malo stisne u frizderu onda se namaze jednom i stavi torta u frizder i kad je izvadis nakon jedno 10ak minuta onda jos malo stavis ovog fila i filujes da ti bude ono glatko...
A inace svi filovi su dobri... al ovaj je najbolji na koji sam naletila za vanjski oblik tako reci..
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
05.02.2010, 22:28
Ilhana RR
6113
Nema na cemu... ja sam tortu za svadbu pravila samo sa ovim filom, bez fondanta... znas kako je cool i lahko za obradjivanje...
Pogledaj ovaj link da vidis kako je jednostavno ;)
Ja ti vazda gledam ove stvari i po ovome radim ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
05.02.2010, 22:35
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: mamica87
hvala ti
Nema na cemu draga... i jos jedan tips, prije nego sto pocnes da dekoriras tortu isprobaj na jedan onaj papir za rernu malo razni dekoracija ako ces samo sa ovim dekorirati... ono malo da se ustelis.. tako sam ja kad sam pravila tortu ovu za vjencanje.... kad malo istreniras se lahko ce ti onda ici od ruke...
imas ovakvih klipova koliko hos, za sve sto pozelis ;)
Ako se stavlja ovaj buttercream prije fondanta zar se ovaj silni puter neće početi topiti Na šta onda to liči kad se na njega stavi fondant i sva ostala dekoracija...
Ilhana, je li fondant stavljaš direktno na tortu ili prvo radiš neku glazuru...
< Poruku je uredio Mya_81 -- 8.2.2010 9:51:22 >
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
08.02.2010, 10:05
Mya_81 RR
5531
Skužila sam da preko ovog buttercream ipak ne ide fondant....ali me bune ovi 'icing recepti' koje sam našla...
< Poruku je uredio Mya_81 -- 8.2.2010 10:10:46 >
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
08.02.2010, 10:10
rokoko
336
Moje torte su na temi Najljepša torta za prvi rodjendan.Torte uglavnom radim sa fondanom i uvijek prije stavljanja fondana tortu premazujem buttercreamom tj.margarinom umućenim sa šeć u prahu,tankim slojem da poravnam tortu i da fil ne bi topio fondan.
08.02.2010, 10:13
Mya_81 RR
5531
Ali mene buni to što mi djeluje da bi se puter mogao topiti kad je na sobnoj temperaturi...OK kad je u frizideru i stegne se, ali kad se na njega počne stavljati fondant (još ja planiram praviti tortu preko ljeta dok su velike vrućine) djeluje mi da bi to moglo izgledati poprilično neuredno...ili mi se to samo čini zato što nisam isprobala, pa zapravo ne znam
Uglavnom, znači stavlja se prije fondanta buttercream?!
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
08.02.2010, 10:17
rokoko
336
Slobodno.Tortu napravis,ostaviš u frižider i kad je hladnu premazuješ već tad se butcream hladi i steže.I onda fondan.