Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ok hvala e sad moram muku da mucim kako da napravim fondant valjda ce dobro ispasti moram sad traziti recept
02.01.2012, 19:08
Medi_87
1472
Ma ja cu to nesto manje za pocetak da ne bih zavrsila u rubrici neuspjeha
02.01.2012, 19:09
ElmaB
4568
Evo ti recept:
8 kašika fruktoze zagrijati do vrenja stalno miješajući. Kada provri dodati 4 kašike vode i 1 kašiku glicerina. Nastaviti sa miješanjem, te u tu masu dodati pripremljenu želatinu(1 kesicu želatine nasuti u manju posudicu i preliti s...a 4 kašike hladne vode, promiješati i ostaviti 7-8 minuta da nabubri). Ostaviti da ključa još 2 minute. U veću posudu nasuti 900 grama štaub šećera. Dodati masu sa šporeta u posudu u kojoj se nalazi šećer i prvo dobro sve izmješati kašikom. Zatim na radnu površinu nasuti štaub šećera i čistim rukama nastaviti mijesiti fondat. Ja ga mijesim oko 15 minuta. Fondat je gotov kada Vam izgleda kao plastelin. Sve dok je meckav dodavati šećera. Ako će te ga bojiti, ja bioje u prahu dodam direktno u šećer koji je u posudi, a boje u gelu ubadam sa čačkalicom i mijesim dok ne dobijem željenu nijansu.
A ako imaš fb imaš moju stranicu na kojoj je prikazano kako se fondat pravi u slikama:
Treba mi ideja za rodjendansku tortu, išla bi za djevojku, 31 godina, voli štikle, lakirane torbice, bundice, sinana sakića. Gledala sam one štikle-figurice, ali mislim da to ide od gum paste, teško bi bilo od fondana.
03.01.2012, 10:47
madam x
839
IZVORNA PORUKA: palachinken
Treba mi ideja za rodjendansku tortu, išla bi za djevojku, 31 godina, voli štikle, lakirane torbice, bundice, sinana sakića. Gledala sam one štikle-figurice, ali mislim da to ide od gum paste, teško bi bilo od fondana.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
03.01.2012, 12:05
palachinken
5397
Super prijedlozi! Hvala vam cure!
Ova je moj favorit, ali ne pravim sama sebi. Jos trebam negdje Sinanovu glavu strpat
03.01.2012, 18:15
bebacha
1170
imal neko recept za gum pastu.ja sve kontala da je to isto ko fondan
Elma pravit cu ovu tvoju tortu al posto si je ti vec pravila imam par pitanja
secer i brasno mjeris u dcl,jel to mjeris casom.nesto mi puno 8dcl brasna dali bi smjela redat ovako kora-fil-plazma u komadu-fil kora
03.01.2012, 19:51
ElmaB
4568
Ja imam posebnu posudu sa oznakama, ali ti možeš čašom. Nije puno, jer ovo ispadne zaista velika torta a biskvit prescjecaš. E sada kore moraju biti čvršće iz razlog što pod bananicama "drhte" pa da ti ne pobjegnu kore. A ti ćeš stavljati plazmu umjesto bananica?