Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja se taman k'o uštelila s ovim fondantom i neki dan obložim tortu za našu godišnjicu ukrasim srcima ma eto tako ispadne prava mala love tortica. Kad vidim mm skida onaj fondant i jede tortu ispod, znači doslovno je oguli Ma kad mi nešto ne bi poslije mi je objašnjavao 2h kako "to" nemože da proguta.
Ja ozbiljno razmišljam da više ne radim fondant - ikada
07.12.2011, 10:34
Hanady RR
18727
dubravka...fondant je presladak zaista...
ja i sama u zavisnoti koja mi je torta ispod jedem ga ili ne... presladak je ako je i torta neka jača varijanta.
Kod mene suprig također ne jede ga...
mene to ne zaustavlja da napravim lijepu i ukusnu tortu...
Mislim nije obavezno d aga s epojede...smao je obavezno da ja vidim da je ona lijepa prije jedenja
07.12.2011, 10:38
dubravka01
784
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
dubravka...fondant je presladak zaista...
ja i sama u zavisnoti koja mi je torta ispod jedem ga ili ne... presladak je ako je i torta neka jača varijanta.
Kod mene suprig također ne jede ga...
mene to ne zaustavlja da napravim lijepu i ukusnu tortu...
Mislim nije obavezno d aga s epojede...smao je obavezno da ja vidim da je ona lijepa prije jedenja
E pa i meni je taj izgled baš gušt... Znači "guljenje" nije baš tako strašno
Hvala Hanady
07.12.2011, 10:44
Hannan
135
Da te utjesim, i moj skida..jos mi kaze svaku tortu zafrkas sa tom jufkom, pa onda mu se ni jedna torta koja ide ispod fondanta ne svidja, jer nije kremasta...a u kanti za smece vecinom bude sav fondant, jer i gosti skidaju,no bitan je onaj prvi moment odusevljenja:)
Niobe
07.12.2011, 10:46
Hanady RR
18727
ja i djeci ne dajem d aga puno jedu...oni već bi...al ja to njima umanjim...preslatko je ...nije ni pametno toliko šećera unijeti u dječiji organizam...
Niobe...mislim šta reći...ova druga je
07.12.2011, 11:54
AAmela
11
Ja sam napravila ukrase za tortu od fondata. Ali bih da prelijem tortu sa cokoladom upravo da izbjegnem to da je preslatko i da ga gosti skidaju s torte. Ali sam malo nesigurna sta da stavim jos s cokoladom da bi bila glatka kad se rastopi? Je li dovoljno da rastopim cokoladu maslacom? Kako strane torte da prekrijem cokoladom a da izgleda fino?
07.12.2011, 22:11
Ilhana RR
6113
Nije za pohvale al reko da vam pokazem moju tortu sto mi je braticna Uma za svoj 3 rodjendan pozeljela =)
Ovo je poslednji put da koristim DrOetikerov fondant... NEVER AGAIN!!!
Nije za pohvale al reko da vam pokazem moju tortu sto mi je braticna Uma za svoj 3 rodjendan pozeljela =)
Ovo je poslednji put da koristim DrOetikerov fondant... NEVER AGAIN!!!
predobra
kako si ovakav oblik napravila...jesi sa korama radila tortu..pravi je autić
07.12.2011, 22:24
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: AAmela
Ja sam napravila ukrase za tortu od fondata. Ali bih da prelijem tortu sa cokoladom upravo da izbjegnem to da je preslatko i da ga gosti skidaju s torte. Ali sam malo nesigurna sta da stavim jos s cokoladom da bi bila glatka kad se rastopi? Je li dovoljno da rastopim cokoladu maslacom? Kako strane torte da prekrijem cokoladom a da izgleda fino?
ja ću biti slobodna da ti prensem iskustavo naše dush sa druge teme o ovome...kako uspješno da kombinuješ tortu od čokolade sa fondatom...ovaj će post dati odgovore na sva tvoja pitanja
IZVORNA PORUKA: dush
Prelila sam tortu sa cokoladom, istopila sam 400gr cokoladei dodavala ulja da se malo sjaji. Ono sta sam se naucila (za drugi put): 1. prije nego prelijes tortu treba sacekati da se cokolada malo ohladi (ovako mi se pocela tppiti krema sa strana, tako da su nastale male grudvice ) 2. kada je krema istopljena, prije preljevanja procijediti je, da sve sto se nije istopilo ne ostane u kremi
Evo kako je izgledala:
07.12.2011, 22:35
mamine oci
4300
bravo Ilhana
07.12.2011, 22:42
Ilhana RR
6113
Hvala mamine oci...
vrati se samo da vam kazem da su Wiltonove boje PREDOBRE... donijela mi je sveki onu iz Merkatora crvenu i imala sam istu tako da nisam sa njom pravila vec sam pravila sa wiltonovom ovo crveno i fenomenalna je za raditi =)
ako Bog da kad bude plata narucivam svih 16 boja sto imaju =))
08.12.2011, 06:16
ElmaB
4568
Ma viltonove su najbolje, zaista, mada i ameri color nisu loše. Meni ovih dana treba da ponovo đu u setu 12 komada,a našla sam i novi kanal nabavke, povoljnii, hehehe
Ja se taman k'o uštelila s ovim fondantom i neki dan obložim tortu za našu godišnjicu ukrasim srcima ma eto tako ispadne prava mala love tortica. Kad vidim mm skida onaj fondant i jede tortu ispod, znači doslovno je oguli Ma kad mi nešto ne bi poslije mi je objašnjavao 2h kako "to" nemože da proguta.
Ja ozbiljno razmišljam da više ne radim fondant - ikada
nista strasno.. ja svima kazem da, ako hoce, ogule daj dio i ne jedu ga jer je presladak.. ja tako radim.. ostavim taj dio a pojedem tortu :)) takodje, meni ove boje za hranu nisu olicenje zdrave hrane pa bih ja radije da se dive torti ali da to ne jedu.. narocito mala raja..
08.12.2011, 11:38
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: dush
oooo - kako je lijepa.. jest dobra kombinacija preliv od cokolade i nekoliko ukrasa od fondanta - super fazon..
09.12.2011, 21:29
Niobe
1841
09.12.2011, 21:31
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Niobe
super izgleda
09.12.2011, 21:44
Hanady RR
18727
Niobe draga..prelijepo
09.12.2011, 21:52
Niobe
1841
10.12.2011, 13:03
ElmaB
4568
Niobe, savršena je! Evo jošjedne. A i nargila (figurica) je gotova, a tortu dok skroz zavšim, pa kasnije postavim sliku.