Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Imam ja taj kalup, oblozim ga papirom za pecenje ali malo duzi da zavrnes po donjem rubu, stavim papir za pecenje i po tepsiji koja ce ici u rernu, isresem smjesu u kalup i sve bude ok. A kasnije sam dosla pameti pa pekla jednu veliku koru u plehu sto dodje sa sporetom i tim podesivim kalupom kruzila kore na velicinu koja mi treba (kad radim gornju tortu kod torte na sprat) Inace, nije mi neka sreca taj podesivi, bolji su obicni.
31.10.2011, 16:32
gvendolina
1896
Hvala vam drage moje znaci ipak to nije bas nesto prakticno,svakako mi je tako i izgledalo,ali reko da provjerim i sa vama a nisu ni sad skupi 4,5 KM,ali ne kupuje mi se nesto da mi samo smeta po kuhinji
31.10.2011, 16:34
palachinken
5397
4,5 km? Pljacka! U mom bingu bio 2km
31.10.2011, 16:40
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: de_de
IZVORNA PORUKA: Hannan
Ma znam da nije od te sto prodaje wilton, i sad trrazim da vidim gdje sam vidjela i nemaaa, sigurno je zenica prodala i izbrisala slike. Da, u Bingu bude bas izbora, ja sam kod njih znala uzeti super stvarcica. Sad mi trebaju hitno do Bajrama modle za praline, je li to slucajno ko vidio u Bingu?
Bila sam danas u Bingu u Lukavcu. Modla za praline vise nema, ali ima silikonskih\gumenih posuda za led, pa kao sto je Bebacha rekla, mozda ti one mogu posluziti.
Moram sutra skoknuti do Binga na Sjenjaku, ma i ako nema ima tih za led:) ionako je ko mene sve improvizacija:)
31.10.2011, 17:47
Mya_81 RR
5531
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja sam sa svojim podesivim prezadovoljna. I od nekog je teskog materijala pa ne curi bas puno, ali sam ga poprilicno i platila.
31.10.2011, 18:41
Hanady RR
18727
ja čekam svoje goste...naprvila sma im jednu brzu fondanicu srculence...rukama
nemam torten pleg srce pa sma radila plazma tortu i rukama napravila srce...mala tortica al mi preslatko ispakala...čak mis ečini d ami nikada fondant nije bolji
Sinoć ga napravila i danas nakon posla sve to nakurikala..pustim sliku nekad noćas
31.10.2011, 18:48
M kao Mama
5536
Nema noća sad, dok su vruće mušterije
31.10.2011, 18:48
Emica_sa
1463
Hanady haj pomozi koju tortu da uzmem od amrino mislim znam motiv,samo unutra koji fil
31.10.2011, 18:58
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Hanady haj pomozi koju tortu da uzmem od amrino mislim znam motiv,samo unutra koji fil
čokoladna...kaži čokoloda sve...ja sam tu uzimala sestriću i zaovinoj kćeri za prvi rođkas predobra je. Kaži ti njoj onaj fil što si hanadi stavila u torte zna ona
Alma nismo je još fotkali to ćemo pred njima...kontam sad je iznesem da je fotkam a oni mi ulete...polvarih iznenađenje
31.10.2011, 19:00
Emica_sa
1463
Hvala Hanady
31.10.2011, 22:24
Hanady RR
18727
Evo moje male fondatice za jedna novo zaručeni par Šteta što su fotke sa mobitela...al biće sutra i sa aparata nego ga moramo napuniti
< Poruku je uredio Ilhana RR -- 2.11.2011 17:27:02 >
31.10.2011, 23:02
Ilhana RR
6113
Slatke tortice al ne uspijedoh ti napraviti da se slike odma vifjrti al posle cu preko komps pokusati :-)
01.11.2011, 00:49
edijevamama
141
trebala bih pomoc od vas, hocu praviti (pokusati) ovu fondant masu od marshellowai u upustvu pise bijeli, ali ja nemogu nigdje bijeli da nadjem :( Molim vas recite gdje kupujete Sarajke? koja je cijena?
01.11.2011, 09:23
Hannan
135
IZVORNA PORUKA: edijevamama
trebala bih pomoc od vas, hocu praviti (pokusati) ovu fondant masu od marshellowai u upustvu pise bijeli, ali ja nemogu nigdje bijeli da nadjem :( Molim vas recite gdje kupujete Sarajke? koja je cijena?
Ja nisam koristila bijeli, nego one roza-bijele, od Fino, i ispadne svijetlo roza masa koju ionako poslije bojis.Kad mi je trebalo malo cisto bijele to sam znala sa bombona izrezati i napraviti. Ali vjeruj mi, prvo sam pravila taj nekoliko puta i bio m ije super, ali sad zadnji put probam ovaj sa fruktozom, 100x lakse, jednostavnije, laks eza oblikovat ma sve je bolje, iskreno.
02.11.2011, 11:11
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Zinanina, super, ideja hvala puno. D_K extra je tortica, jo konačni izgled nam uslikaj kada bude gotova.
konacni izgled nisam stigla slikati a ako bude kakvih slika sa rodjendana postavicu ih.. u svakom slucaju, nije lose ispalo. meni licno je spidemen izgledao kao da se spotaknuo i razlijepio po torti ali to sam samo ja .. djeca su bila odusevljena .. ako budem opet imala muzičku želju tipa spidermen nemam frke, vec sam se ustelila.. Elma, hvala ti jos jednom i za tortu (sad znam koje cu kore furati) i za ideju..
02.11.2011, 14:52
boombar
298
Drage zene, vi koje ste iz Sarajeva, gdje kupujete glicerin? Ako ima neko ko je nedavno kupovao molim da mi kaze koja tacno apoteka i gdje se nalazi. Ja sam obisla X apoteka i u vecini mi se slatko nasmijase, a u jednoj su imali neki glicerin ali kao to je kozmeticki Blizi nam se prvi rodjendan i stvarno imam zelju sama pokusati napraviti fondan, ali evo nikako naci taj glicerin
02.11.2011, 14:56
ElmaB
4568
Apoteke Eurofarm. Jednu imaš na Ilidži blizu hotela Bosna, a drugu u prizemlju Merkatora u Ložioničkoj ulici (glavni Merkator) 100 ml 3 KM.
Zinanina, super, ideja hvala puno. D_K extra je tortica, jo konačni izgled nam uslikaj kada bude gotova.
konacni izgled nisam stigla slikati a ako bude kakvih slika sa rodjendana postavicu ih.. u svakom slucaju, nije lose ispalo. meni licno je spidemen izgledao kao da se spotaknuo i razlijepio po torti ali to sam samo ja .. djeca su bila odusevljena .. ako budem opet imala muzičku želju tipa spidermen nemam frke, vec sam se ustelila.. Elma, hvala ti jos jednom i za tortu (sad znam koje cu kore furati) i za ideju..
Drage zene, vi koje ste iz Sarajeva, gdje kupujete glicerin? Ako ima neko ko je nedavno kupovao molim da mi kaze koja tacno apoteka i gdje se nalazi. Ja sam obisla X apoteka i u vecini mi se slatko nasmijase, a u jednoj su imali neki glicerin ali kao to je kozmeticki Blizi nam se prvi rodjendan i stvarno imam zelju sama pokusati napraviti fondan, ali evo nikako naci taj glicerin
pored nabrojanih apoteka ja da dodam da sam sinoć kupila 100 ml za 3 km u eurofarm apoteci u prizemlju BBi centra. Tu kupujem već godinu dana bez problema i čudnih pogleda.
02.11.2011, 15:20
boombar
298
E hvala puno zenice Elma bas me neki dan u toj apoteci u Merkatoru pogledase kao marsovca, ali evo probacu u ove druge dvije
02.11.2011, 15:30
gvendolina
1896
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja sam sa svojim podesivim prezadovoljna. I od nekog je teskog materijala pa ne curi bas puno, ali sam ga poprilicno i platila.
ma nema deru na sve strane ...markica po markica
mya ja vjerujem da je taj bolji,a ovaj je pravo hafifan shodno cijeni ....kao sto rece palacinka moze posluziti da se izreze manji obim ako se prave torte na sprat,ali posto se ja ne bavim tim visinskim toritacama ne treba mi
hanady svaka cast,bas je lijepa
02.11.2011, 15:44
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: boombar
E hvala puno zenice Elma bas me neki dan u toj apoteci u Merkatoru pogledase kao marsovca, ali evo probacu u ove druge dvije
Ja stalno u Merkatoru uzimam jer mi je tu najbliže, samo kažeš jestivi glicerin i eto.
moze pitanje, pravila bih toru od tvog recepta za ovu tortu ali cu ja spuzvu boba da pokusam, hoce li uspijet vidjecemo jer mi je prvi put :), e sad mala pomoc ako moze jeli treba preko ove mase ici buttercream ili idem fondant direktno na tortu?
03.11.2011, 11:12
Hanady RR
18727
edijevamama...možeš napraviti spužvu boba od ove mase torte...
a moraš staviti buterr kream tanmko ili neki tanjih džem marmeladu...koja je glatka...jer ti s efondant mora zaljepiti na tortu
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
03.11.2011, 12:00
ElmaB
4568
Edijeva mama, svaku tortu bez obzira koja je moraš premazati ili butter kremom ili filom od torte ili u tankom sloju džemom, da bi se fondat zalijepio. Sretno, s obzirom da je prvi put i naravno slike obavezno!