cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

clock-img

31.10.2011, 15:27

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Imam ja taj kalup, oblozim ga papirom za pecenje ali malo duzi da zavrnes po donjem rubu, stavim papir za pecenje i po tepsiji koja ce ici u rernu, isresem smjesu u kalup i sve bude ok.
A kasnije sam dosla pameti pa pekla jednu veliku koru u plehu sto dodje sa sporetom i tim podesivim kalupom kruzila kore na velicinu koja mi treba (kad radim gornju tortu kod torte na sprat)
Inace, nije mi neka sreca taj podesivi, bolji su obicni.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

31.10.2011, 16:32

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

Hvala vam drage mojeuser posted image
znaci ipak to nije bas nesto prakticno,svakako mi je tako i izgledalo,ali reko da provjerim i sa vamauser posted image
a nisu ni sad skupi 4,5 KM,ali ne kupuje mi se nesto da mi samo smeta po kuhinji user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

31.10.2011, 16:34

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

4,5 km? Pljacka!
U mom bingu bio 2km user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

31.10.2011, 16:40

clock-img

Hannan

pencil-img

135

IZVORNA PORUKA: de_de

IZVORNA PORUKA: Hannan

Ma znam da nije od te sto prodaje wilton, i sad trrazim da vidim gdje sam vidjela i nemaaa, sigurno je zenica prodala i izbrisala slike.
Da, u Bingu bude bas izbora, ja sam kod njih znala uzeti super stvarcica. Sad mi trebaju hitno do Bajrama modle za praline, je li to slucajno ko vidio u Bingu?

Bila sam danas u Bingu u Lukavcu. Modla za praline vise nema, ali ima silikonskih\gumenih posuda za led, pa kao sto je Bebacha rekla, mozda ti one mogu posluziti.

Moram sutra skoknuti do Binga na Sjenjaku, ma i ako nema ima tih za led:) ionako je ko mene sve improvizacija:)

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

31.10.2011, 17:47

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

IZVORNA PORUKA: palachinken

4,5 km? Pljacka!

Ja sam sa svojim podesivim prezadovoljna. I od nekog je teskog materijala pa ne curi bas puno, ali sam ga poprilicno i platila.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

31.10.2011, 18:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja čekam svoje goste...naprvila sma im jednu brzu fondanicu srculence...rukamauser posted image

nemam torten pleg srce pa sma radila plazma tortu i rukama napravila srce...mala tortica al mi preslatko ispakala...čak mis ečini d ami nikada fondant nije boljiuser posted image

Sinoć ga napravila i danas nakon posla sve to nakurikala..pustim sliku nekad noćasuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.10.2011, 18:48

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Nema noća sad, dok su vruće mušterije

clock-img

31.10.2011, 18:48

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Hanady haj pomozi koju tortu da uzmem od amrino mislim znam motiv,samo unutra koji filuser posted image

Hello, it's me...

clock-img

31.10.2011, 18:58

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Hanady haj pomozi koju tortu da uzmem od amrino mislim znam motiv,samo unutra koji filuser posted image

čokoladna...kaži čokoloda sve...ja sam tu uzimala sestriću i zaovinoj kćeri za prvi rođkas predobra je. Kaži ti njoj onaj fil što si hanadi stavila u torteuser posted image zna onauser posted image

Alma nismo je još fotkaliuser posted image to ćemo pred njima...kontam sad je iznesem da je fotkam a oni mi ulete...polvarih iznenađenjeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.10.2011, 19:00

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

Hvala Hanadyuser posted image

Hello, it's me...

clock-img

31.10.2011, 22:24

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Evo moje male fondatice za jedna novo zaručeni paruser posted image
user posted image
user posted image
Šteta što su fotke sa mobitela...al biće sutra i sa aparata nego ga moramo napunitiuser posted image

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 2.11.2011 17:27:02 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.10.2011, 23:02

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Slatke tortice al ne uspijedoh ti napraviti da se slike odma vifjrti al posle cu preko komps pokusati :-)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

01.11.2011, 00:49

clock-img

edijevamama

pencil-img

141

trebala bih pomoc od vas, hocu praviti (pokusati) ovu fondant masu od marshellowai u upustvu pise bijeli, ali ja nemogu nigdje bijeli da nadjem :(
Molim vas recite gdje kupujete Sarajke? koja je cijena?

clock-img

01.11.2011, 09:23

clock-img

Hannan

pencil-img

135

IZVORNA PORUKA: edijevamama

trebala bih pomoc od vas, hocu praviti (pokusati) ovu fondant masu od marshellowai u upustvu pise bijeli, ali ja nemogu nigdje bijeli da nadjem :(
Molim vas recite gdje kupujete Sarajke? koja je cijena?

Ja nisam koristila bijeli, nego one roza-bijele, od Fino, i ispadne svijetlo roza masa koju ionako poslije bojis.Kad mi je trebalo malo cisto bijele to sam znala sa bombona izrezati i napraviti.
Ali vjeruj mi, prvo sam pravila taj nekoliko puta i bio m ije super, ali sad zadnji put probam ovaj sa fruktozom, 100x lakse, jednostavnije, laks eza oblikovat ma sve je bolje, iskreno.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

clock-img

02.11.2011, 11:11

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Zinanina, super, ideja hvala puno.
D_K extra je tortica, jo konačni izgled nam uslikaj kada bude gotova.

konacni izgled nisam stigla slikati a ako bude kakvih slika sa rodjendana postavicu ih..
u svakom slucaju, nije lose ispalo. meni licno je spidemen izgledao kao da se spotaknuo i razlijepio po torti ali to sam samo ja user posted image user posted image .. djeca su bila odusevljena user posted image user posted image user posted image user posted image ..
ako budem opet imala muzičku želju tipa spidermen nemam frke, vec sam se ustelila..
Elma, hvala ti jos jednom i za tortu (sad znam koje cu kore furati) i za ideju..

Onaj pogled :))))

clock-img

02.11.2011, 14:52

clock-img

boombar

pencil-img

298

Drage zene, vi koje ste iz Sarajeva, gdje kupujete glicerin? Ako ima neko ko je nedavno kupovao molim da mi kaze koja tacno apoteka i gdje se nalazi. Ja sam obisla X apoteka i u vecini mi se slatko nasmijase, a u jednoj su imali neki glicerin ali kao to je kozmeticki user posted image
Blizi nam se prvi rodjendan i stvarno imam zelju sama pokusati napraviti fondan, ali evo nikako naci taj glicerin user posted image

clock-img

02.11.2011, 14:56

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Apoteke Eurofarm. Jednu imaš na Ilidži blizu hotela Bosna, a drugu u prizemlju Merkatora u Ložioničkoj ulici (glavni Merkator) 100 ml 3 KM.

< Poruku je uredio ElmaB -- 2.11.2011 14:57:42 >

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

02.11.2011, 14:57

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: D_K

Zinanina, super, ideja hvala puno.
D_K extra je tortica, jo konačni izgled nam uslikaj kada bude gotova.

konacni izgled nisam stigla slikati a ako bude kakvih slika sa rodjendana postavicu ih..
u svakom slucaju, nije lose ispalo. meni licno je spidemen izgledao kao da se spotaknuo i razlijepio po torti ali to sam samo ja user posted image user posted image .. djeca su bila odusevljena user posted image user posted image user posted image user posted image ..
ako budem opet imala muzičku želju tipa spidermen nemam frke, vec sam se ustelila..
Elma, hvala ti jos jednom i za tortu (sad znam koje cu kore furati) i za ideju..

Ma nema na čemu, drago mi je da je sve ok ispalo. user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

02.11.2011, 14:59

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: boombar

Drage zene, vi koje ste iz Sarajeva, gdje kupujete glicerin? Ako ima neko ko je nedavno kupovao molim da mi kaze koja tacno apoteka i gdje se nalazi. Ja sam obisla X apoteka i u vecini mi se slatko nasmijase, a u jednoj su imali neki glicerin ali kao to je kozmeticki user posted image
Blizi nam se prvi rodjendan i stvarno imam zelju sama pokusati napraviti fondan, ali evo nikako naci taj glicerin user posted image

pored nabrojanih apoteka ja da dodam da sam sinoć kupila 100 ml za 3 km u eurofarm apoteci u prizemlju BBi centra. Tu kupujem već godinu dana bez problema i čudnih pogleda.user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

02.11.2011, 15:20

clock-img

boombar

pencil-img

298

E hvala puno zenice user posted image  Elma bas me neki dan u toj apoteci u Merkatoru pogledase kao marsovca, ali evo probacu u ove druge dvije

clock-img

02.11.2011, 15:30

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: palachinken

4,5 km? Pljacka!

Ja sam sa svojim podesivim prezadovoljna. I od nekog je teskog materijala pa ne curi bas puno, ali sam ga poprilicno i platila.

ma nema deru na sve straneuser posted image ...markica po markicauser posted image

mya ja vjerujem da je taj bolji,a ovaj je pravo hafifan shodno cijeniuser posted image ....kao sto rece palacinka moze posluziti da se izreze manji obim ako se prave torte na sprat,ali posto se ja ne bavim tim visinskim toritacama ne treba miuser posted image

hanady svaka cast,bas je lijepauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

02.11.2011, 15:44

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

IZVORNA PORUKA: boombar

E hvala puno zenice user posted image  Elma bas me neki dan u toj apoteci u Merkatoru pogledase kao marsovca, ali evo probacu u ove druge dvije

Ja stalno u Merkatoru uzimam jer mi je tu najbliže, samo kažeš jestivi glicerin i eto.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

03.11.2011, 11:08

clock-img

edijevamama

pencil-img

141

Po specijalnoj želji!

user posted image

user posted image
user posted image

moze pitanje, pravila bih toru od tvog recepta za ovu tortu ali cu ja spuzvu boba da pokusam, hoce li uspijet vidjecemo jer mi je prvi put :), e sad mala pomoc ako moze jeli treba preko ove mase ici buttercream ili idem fondant direktno na tortu?

clock-img

03.11.2011, 11:12

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

edijevamama...možeš napraviti spužvu boba od ove mase torte...

a moraš staviti buterr kream tanmko ili neki tanjih džem marmeladu...koja je glatka...jer ti s efondant mora zaljepiti na tortuuser posted image

evo ti link spušve boba od plazma torte na minjinoj kuharici...baš je fino objašnjenje...a fazon torte je isti...s tim da ja uvijekr adim obu plazma tortu na način da jaja tretiram na pari.
http://www.minjina-kuhinjica.com/desert/torta/rodjendanske-torte/kako-napraviti-tortu-sunder-bob/

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

03.11.2011, 12:00

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Edijeva mama, svaku tortu bez obzira koja je moraš premazati ili butter kremom ili filom od torte ili u tankom sloju džemom, da bi se fondat zalijepio. Sretno, s obzirom da je prvi put i naravno slike obavezno!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Zadnji članci

article-img