Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Otopiti fruktozu, pa kada skroz postane tečna, dodati 1 supenu kašiku glicerinanu želatinu, te[/color] 3 kašike vode. Malo prokuhati te sipati u posudu u koju ste stavili 750 gr štaub šećera. Miješati malo kašikom a zatim postupak nastaviti rukama,dok ne dobijete glatku, ne ljepljivu masu. Ovaj sam fondat ostavili bijel, jer mi tako treba, a ujutro pravim plavi pa ću i tu postaviti slike. Fondat sam bojila četkicom, jer nemam baš jaku kvalitetnu crnu boju, pa prilikom miješanja u fondat dobijem sivu. Zato sam dijelove dipl. kape ofarbala četkicom.
elmaB ti postala pravi majstor.hvala na detaljnom opisu,napokon netko da sve poslika i stavi. ' samo još,kako se priprema ova želatina,piše ''dodat pripremljenu želatinu''?
04.10.2011, 20:24
ElmaB
4568
Želatinu u prahu potopiš sa 3 kašike vode, promiješaš i ostaviš da nabubri. Želatina izgleda gumena, baš nabubri. Ako je stavljaš u vruće jelo miješaš dok se ne istopi, a ako u hladno onda par sekundi u mikrovalnu da se otopi. Ako koristiš u listićima želatinu onda listiće staviš u posudu i potpunu pokriješ vodom, tj. potopiš. Isti je postupak ako miješa u toplo ili hladno jelo.
a ako je koristim za kolače,npr za u kremu? i ide li 3 žlice hladne vode ili vruće za fondat i isto tako za kolače,ide li hladna voda ili vruća preko želatine?
ne znam u čemu sam pogriješila,jednom sam tako stavila želatinu da nabubri i bila je prerijetka(barem sam ja tada tako mislila da treba da to bude gusta smjesa) i ja je zbog toga stavim malo u frižder da se bar malo zgusne ali nakon friždera je bila tvrda kao kamen,nije se ni smiksati mogla,mogla sam je samo baciti jesam li je možda trebala odmah sasuti u kremu čim se rastopila tj nabubrila ili?
04.10.2011, 21:05
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: D_K
IZVORNA PORUKA: Hannan
Evo moje tortice :)
Hannan - torta je fantazija
hanan i ružice
04.10.2011, 21:30
ElmaB
4568
IZVORNA PORUKA: milenium
ne znam u čemu sam pogriješila,jednom sam tako stavila želatinu da nabubri i bila je prerijetka(barem sam ja tada tako mislila da treba da to bude gusta smjesa) i ja je zbog toga stavim malo u frižder da se bar malo zgusne ali nakon friždera je bila tvrda kao kamen,nije se ni smiksati mogla,mogla sam je samo baciti jesam li je možda trebala odmah sasuti u kremu čim se rastopila tj nabubrila ili?
Vidi, želatinu potopiš sa 3-4 kašike vode i promiješaš, i onbda je ostaviš da nabubri. Ona se sva stisne i takvu "stisnutu" stavljaš u kremu. I da čim nabubri odmah je stavljaš u jelo.
Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :( Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3 Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.
05.10.2011, 09:26
dush
250
IZVORNA PORUKA: Hannan
Evo moje tortice :)
Wow, prelijepa torta!!!!!!!!!!
05.10.2011, 12:20
Hannan
135
Hvala vam!
_____________________________
»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«
30.1.2007 23.06.2013
05.10.2011, 17:14
madam x
839
< Poruku je uredio zinanina -- 5.10.2011 17:15:03 >
05.10.2011, 17:23
Hanady RR
18727
Hannan divna torta Čak mi se čini da je ovu elegantnu nekada naša palachinken napravila. Divno zaista, prelijepa je
Zinanina bome ti njega sredi...da su boje kao na onoj fotci bila bi vjerna kopija istoga Super
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
05.10.2011, 17:30
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: Hannan
Evo moje tortice :)
E masaallah!Odavno nisam vidjela ljepsu.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Hvala...dobiti oblik kabine je bilo lakše nego što sam mislila, eh sad , detalji su se mogli i ljepše izvesti ( zaboravila kupiti želatinu, pa sam jedan dio fondana pravila od bombona i malo se namučila sa njim, stvarno je ovaj sa glicerinom neuporedivo bolji), točkove nisam bojala u crno, jer mi se nije dalo čekati da se boja osuši...ali u suštini sam zadovoljna.
05.10.2011, 22:14
SdZ
2784
Zeno, prekrasna torta! Svaka cast!
_____________________________
<3 28.6. <3 Zivot je dobio svoj smisao...
05.10.2011, 22:15
ElmaB
4568
Sviđa mi se, dobro si ga napravila. Ja nisam zadovoljna sa svojom "diplomskom" tortom, mada su ljudi oduševljeni. Slova su mi kriva i jestivi flomaster mi se malo topio jer je fondat bio skroz svjež, nije se nimalo osušio, nisam imala vremena. Ali ova što pravim 11. oktobra će biti izvrsna. Već imam sliku i znam da će biti extra!
Sviđa mi se, dobro si ga napravila. Ja nisam zadovoljna sa svojom "diplomskom" tortom, mada su ljudi oduševljeni. Slova su mi kriva i jestivi flomaster mi se malo topio jer je fondat bio skroz svjež, nije se nimalo osušio, nisam imala vremena. Ali ova što pravim 11. oktobra će biti izvrsna. Već imam sliku i znam da će biti extra!
I ja sam uvijek najkritičnija prema sebi ...važno je da su kupci zadovoljni, ne bi valjalo da je obrnuto.
< Poruku je uredio zinanina -- 5.10.2011 22:28:32 >
05.10.2011, 22:30
ElmaB
4568
Jesu, oni su prezadovoljni, mada se meni zaista ne sviđa sama diloma, ali hajd...