Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ako ej za zenu da i ja bi drugu a kod muskarca ovu trecu
02.10.2011, 18:26
ElmaB
4568
Žena je u pitanju, a iskreno i meni je druga najljepša.
I meni se druga svidja definitivno za zenu.Ja nemam sanse nikakve da napravim nesto sto ce asocirati na diplomsku toru.Al kad ti budes pravila ako mognes kapu postupno da fotkas,pa ako skontam al sanse su male. Ti bas profesionalac,ova tema trebala bi se zvati "profesionalni fondant",a ja da otvorim sebi amaterski
02.10.2011, 19:07
ElmaB
4568
Hoću Baby, slikat ću sve u detalje. Kapu mi je vjeruj mi najlakše napraviti. Diploma me brine jer hoću da pokušam napraviti što vjerniju kopiju sa ekonomskog fakulteta originalne diplome. Nemam zlatne boje, a sa prahom nisam sigurna da ću uspjeti!
P.S Elma B , ne nabijaj mi komplekse sa ovim tortama
02.10.2011, 19:37
vila_7
5398
Elma...pa opet napravi drugu samo u cetvrtastom ili kockcas_tom fazonu-i dalje moze sve ostati isto triputmama....super je torta ispala!
02.10.2011, 19:45
ElmaB
4568
Mislila sam ali neće valjati, jer kapa je valjkasta i visoka i uklapa se u okrugli oblik, ako je stavim na četvrtasti stršit će. Možda je triput mama u pravu. I ne nabijam komplekse, hahahahaha, ma nisam ni ja neki vele majstor samo se trudim i učim. Odoh malo OT, ali moram se pohvaliti. Idem na kurs poslastičarstva i dekoracija ako Bog da u novembru i dobit ću certifikat!
The best thing to spend on your children is TIME...
02.10.2011, 20:06
ElmaB
4568
Dadada, vauuuuuuuuuu, zadal si mi pravu zadaću. Extra je, vidiš mogla bi i ta pa se nekom mojom kreacijom, hm...bacila si me u razmišljanje. Adana, na akademiju kuhanja FBiH. "Učitelj" za poslastičarstvo je Armin Jašari, pa kod njega ću.
Što se tiče moje torte, razmišljala sam i ja o plazma-torti, ali nisam je nikad jela i ne usuđujem se, jer torta nije za djecu . Mislila sam peći kore u četvrtastom plehu, pa izrezati uzduž, a kabinu oblikovati najprije nožem, a onda dotjerati kremom i fondanom.
02.10.2011, 20:54
ElmaB
4568
Uh, baš je lijepa, i boje mi se sviđaju, ma super. Hvala Vam puno!
Vidi, ja bih odvojeno radila kabinu i zadnji trap kamiona. Hajd zadnji trap nije problem. E sada prednji valjda ću ti uspjeti objasniti. Izrežeš kore u obliku kvadrata znači sve četiri strane iste. Ide prva kora, pa fil druga kora pa fil, treća kora pa do pola kore fil pa nju opet pola kore pa fil i dobiješ kao stepenicu. Jesi li me uspjela shvatiti?
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
02.10.2011, 22:44
zvecka
595
IZVORNA PORUKA: ElmaB
Super, hvala! Čekam da se njih još javi pa da vidim koja će dobiti najviše glasova, hihi.
Druga po redu!!!!
02.10.2011, 22:46
zvecka
595
Ja vas evo pretrazujem,,gledam jednu toru za zenu moji godina,,ta zena ima rodenda,,u pitanju je 34 godine starost,,ako imate kakvu slicicu dajte
02.10.2011, 22:53
madam x
839
Elma, skontala sam te...ja sam mislila isto da radim iz dva dijela, s tim da mi jedna kora ide cijelom dužinom kao podloga a onda pravim mali razmak između kabine i trapa, mislila sam nožem izrezati kore za kabinu ( poželjno je da bude ovaj oblik, koji sam gore stavila na slici, američki truck), ali evo ovaj link što ga je stavila Hanady mi pomaže, jer je sličan oblik( hvala) Pitanje- ako bi pravila kabinu od plazme, kako bi postigla taj oblik, da pravim pravougaonik, pa kad se stegne da režem. I koja količina recepta mi onda treba 1/5?
Doublemum, hvala i tebi na trudu, ali vidiš da su mi zadali težak zadatak .