Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
18.05.2010, 18:57
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: ena0002
Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili
Ja pravim po ovim receptom...
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
nije, zove se fondant... nasla sam recept jedan sto koristi jedna slasticarna u americi
35 grama zelantina 1/5 dl hladne vode 1 1/2 dl sirupa (neznam kako se zove na nasem, izgleda ko med ali nije med stavlja se u peciva slatka) 1 kasika glukoze 1 kasika margarina 1 kaskica vanilinog extrakta 25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)
jedva prevedoh recept dok nadjo sve njihove nazive za mjere hehe... al imaju i slike kako sta ide na ovom sajtu...
imas ovdje kako se pravi slika po slika al je na engleskom....
Ovaj fondant se zove rolled, ima jedan tecni isto al ti neidu za torte koje zelis da ukrasis....
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.05.2010, 19:23
rukajja
63
ilhana ja sam mislila, cijelo vrijeme, da ti pravis onaj sa glicerinom
18.05.2010, 19:52
milenium
6133
rukajja kako si ti pravila fondat,od bombona ili?
18.05.2010, 19:59
maja78 RR
4163
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
IZVORNA PORUKA: ena0002
Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili
Ja pravim po ovim receptom...
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR
nije, zove se fondant... nasla sam recept jedan sto koristi jedna slasticarna u americi
35 grama zelantina 1/5 dl hladne vode 1 1/2 dl sirupa (neznam kako se zove na nasem, izgleda ko med ali nije med stavlja se u peciva slatka) 1 kasika glukoze 1 kasika margarina 1 kaskica vanilinog extrakta 25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)
jedva prevedoh recept dok nadjo sve njihove nazive za mjere hehe... al imaju i slike kako sta ide na ovom sajtu...
imas ovdje kako se pravi slika po slika al je na engleskom....
Ovaj fondant se zove rolled, ima jedan tecni isto al ti neidu za torte koje zelis da ukrasis....
¸
ilhana i ti pravis sa glicerinom, tako se i kod nas kaze
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
18.05.2010, 20:09
ena0002
8723
Ja bih pravila po onom receptu od macmalo bombona ali me intersuje je li se moze napraviti dan ranije pa da stoji u frizideru? I ako moze je li se mora kad se izvadi iz frizidera malo ugrijati?
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
18.05.2010, 20:12
maja78 RR
4163
ena pametno pitanje i mene to interesuje
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
18.05.2010, 20:16
ena0002
8723
Valjda ce nam neko odgovoriti
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
18.05.2010, 22:43
Ilhana RR
6113
Mislim da mozes napraviti prije isto kao i ovaj sto ja pravim... najbitnije ti je da nezakuhas pre jako da ti nebude previse cvrsta smjesa... a pred koriscenje stavis par sekundi u mikrovalnu da postane jos mekse samo ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.05.2010, 22:53
bebbe RR
2004
Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.
_____________________________
26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav! 25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
18.05.2010, 22:56
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.
Svidja mi pravo pogotovo ove bombonice na dnu, izgleda kao da je sasiveno EXTRA =) dala si mi ideju ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.05.2010, 22:56
bebbe RR
2004
Cure, ja sam fondant napravila sedmicu ranije, jer sam na netu u receptu našla da može i 90 dana čekati i ništa mu ne bude, jer je konzervisan od silnog šećera. Mislim da ga je pametno izvaditi iz frizidera taj dan kada cete praviti ukrase od njega, te, ako je pretvrd, malo ugrijati ili u mikrovalnoj ili na pari i eto ga... Svakako, ako imate tekuce boje (a ja sam našla samo takve i to u Tušu) one ga malo omekšaju i, iako kada se tek počne raditi izgleda kriza, fakat nije, začas se prilaghodi. Na našoj torti ja sam napravila samo "pokrivač", a sve ostalo, uključujući bojenje fondanta, figurice, ukrašavanje, dvije tinejdžerke... Dakle, daje tako teško nema šanse da bi njima uspjelo... Sretno!
_____________________________
26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav! 25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
18.05.2010, 22:57
Anoniman
Može fondant komotno stojati u frižideru i 2-3 dana,samo ne smije biti na zraku,stavi u plastičnu posudu s poklopcem,da ne postane previše tvrdo.Ja pravim isto sa bombonama,jednostavniji mi taj recept,a bude super i za raditi s njim a i ukusan.
18.05.2010, 22:57
bebbe RR
2004
Hvala, Ilhanče, ali za tebe sam još amater:)))) Ma, ušteliću se!
_____________________________
26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav! 25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!
18.05.2010, 23:00
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Hvala, Ilhanče, ali za tebe sam još amater:)))) Ma, ušteliću se!
Ma nisi bona amater, super ti izgleda a cim je se torta pojela znaci da je bila extra =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
18.05.2010, 23:02
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.
18.05.2010, 23:35
rukajja
63
bebbe divna je, samo nek je sareno milenium, ja sam pravila sa glicerinom. mozda bih i od bombona, ali ne znam da li ih ima da su sa govedim zelatinom? ako neko zna, neka javi gdje i kako se zovu.
19.05.2010, 07:10
maja78 RR
4163
bebbe
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
19.05.2010, 14:27
IvanaTz
827
bebbe, super je ! mis mi je najsladji...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
19.05.2010, 22:37
ena0002
8723
Hvala na odgovorima, pomogle ste mi
_____________________________
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
20.05.2010, 22:37
IvanaTz
827
Novo iz nase radionice, jednom svrci za 2.rodjendan...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
21.05.2010, 09:40
Anoniman
Bebbe, Ivana super kad vidim vaše torte kako su lijepe sad i mene vuče želja da to isprobam... Ivana hajd kad budeš imala vremena na PP mi napiši gdje si kupila sve te sastojke i po kojem receptu si pravila fondat pošto ih ima nekoliko na prvoj stranici
21.05.2010, 10:31
IvanaTz
827
Ma samo naprijed Breskva , imas PP...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
21.05.2010, 11:10
Saraya
395
torte su odlicne, nemam rijeci... samo pohvale...
21.05.2010, 11:13
maja78 RR
4163
ivana, ne znam sta da ti vise napisem
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer