cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

18.05.2010, 18:41

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

18.05.2010, 18:57

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: ena0002

Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili user posted image



Ja pravim po ovim receptom...


IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

nije, zove se fondant... nasla sam recept jedan sto koristi jedna slasticarna u americi

35 grama zelantina
1/5 dl hladne vode
1 1/2 dl sirupa (neznam kako se zove na nasem, izgleda ko med ali nije med stavlja se u peciva slatka)
1 kasika glukoze
1 kasika margarina
1 kaskica vanilinog extrakta
25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)

jedva prevedoh recept dok nadjo sve njihove nazive za mjere hehe... al imaju i slike kako sta ide na ovom sajtu...



imas ovdje kako se pravi slika po slika al je na engleskom....

Joes Pastry - stranica sa mnogo recepta

Ovaj fondant se zove rolled, ima jedan tecni isto al ti neidu za torte koje zelis da ukrasis....

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

18.05.2010, 19:23

clock-img

rukajja

pencil-img

63

user posted image ilhana ja sam mislila, cijelo vrijeme, da ti pravis onaj sa glicerinomuser posted image

clock-img

18.05.2010, 19:52

clock-img

milenium

pencil-img

6133

rukajja kako si ti pravila fondat,od bombona ili?

clock-img

18.05.2010, 19:59

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR


IZVORNA PORUKA: ena0002

Kada pravite fondat, je li dan prije pa vam stoji u frizideru ili user posted image



Ja pravim po ovim receptom...


IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

nije, zove se fondant... nasla sam recept jedan sto koristi jedna slasticarna u americi

35 grama zelantina
1/5 dl hladne vode
1 1/2 dl sirupa (neznam kako se zove na nasem, izgleda ko med ali nije med stavlja se u peciva slatka)
1 kasika glukoze
1 kasika margarina
1 kaskica vanilinog extrakta
25 dl secera u prahu (ili dok nenapravis tvrdo tijesto)

jedva prevedoh recept dok nadjo sve njihove nazive za mjere hehe... al imaju i slike kako sta ide na ovom sajtu...



imas ovdje kako se pravi slika po slika al je na engleskom....

Joes Pastry - stranica sa mnogo recepta

Ovaj fondant se zove rolled, ima jedan tecni isto al ti neidu za torte koje zelis da ukrasis....

¸

ilhana i ti pravis sa glicerinom, tako se i kod nas kaze

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

18.05.2010, 20:09

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Ja bih pravila po onom receptu od macmalo bombona ali me intersuje je li se moze napraviti dan ranije pa da stoji u frizideru? I ako moze je li se mora kad se izvadi iz frizidera malo ugrijati?

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

18.05.2010, 20:12

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ena pametno pitanje i mene to interesuje

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

18.05.2010, 20:16

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Valjda ce nam neko odgovoriti user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

18.05.2010, 22:43

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

Mislim da mozes napraviti prije isto kao i ovaj sto ja pravim... najbitnije ti je da nezakuhas pre jako da ti nebude previse cvrsta smjesa... a pred koriscenje stavis par sekundi u mikrovalnu da postane jos mekse samo ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

18.05.2010, 22:53

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

user posted image

Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.


_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

18.05.2010, 22:56

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: bebbe RR

user posted image

Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Svidja mi pravo pogotovo ove bombonice na dnu, izgleda kao da je sasiveno EXTRA =) dala si mi ideju ;)


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

18.05.2010, 22:56

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Cure, ja sam fondant napravila sedmicu ranije, jer sam na netu u receptu našla da može i 90 dana čekati i ništa mu ne bude, jer je konzervisan od silnog šećera. Mislim da ga je pametno izvaditi iz frizidera taj dan kada cete praviti ukrase od njega, te, ako je pretvrd, malo ugrijati ili u mikrovalnoj ili na pari i eto ga... Svakako, ako imate tekuce boje (a ja sam našla samo takve i to u Tušu) one ga malo omekšaju i, iako kada se tek počne raditi izgleda kriza, fakat nije, začas se prilaghodi. Na našoj torti ja sam napravila samo "pokrivač", a sve ostalo, uključujući bojenje fondanta, figurice, ukrašavanje, dvije tinejdžerke... Dakle, daje tako teško nema šanse da bi njima uspjelo... Sretno!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

18.05.2010, 22:57

clock-img

Anoniman

Može fondant komotno stojati u frižideru i 2-3 dana,samo ne smije biti na zraku,stavi u plastičnu posudu s poklopcem,da ne postane previše tvrdo.Ja pravim isto sa bombonama,jednostavniji mi taj recept,a bude super i za raditi s njim a i ukusan.

clock-img

18.05.2010, 22:57

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Hvala, Ilhanče, ali za tebe sam još amater:)))) Ma, ušteliću se!

_____________________________

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

18.05.2010, 23:00

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Hvala, Ilhanče, ali za tebe sam još amater:)))) Ma, ušteliću se!



Ma nisi bona amater, super ti izgleda a cim je se torta pojela znaci da je bila extra =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

18.05.2010, 23:02

clock-img

milenium

pencil-img

6133


IZVORNA PORUKA: bebbe RR

user posted image

Evo, ja sam ostala dužna sliku svoje prve torte s fondantom. Pa, da je stavim, iako bih imala i pta potrebnije raditi:) Uglavnom, torta jee pojedena već predhodnog vikenda, bila je napravljena reform po Hanadynom receptu, fondant od bombona i šećera, boje jedine koje smo našli, a ukrase su pravile Anja i njega drugarica.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

18.05.2010, 23:35

clock-img

rukajja

pencil-img

63

user posted image bebbe divna je, samo nek je sarenouser posted image
milenium, ja sam pravila sa glicerinom. mozda bih i od bombona, ali ne znam da li ih ima da su sa govedim zelatinom? ako neko zna, neka javi gdje i kako se zovu.

clock-img

19.05.2010, 07:10

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

bebbe user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

19.05.2010, 14:27

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

bebbe, super jeuser posted image ! mis mi je najsladji...user posted image

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

19.05.2010, 22:37

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

Hvala na odgovorima, pomogle ste mi user posted image

_____________________________

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

20.05.2010, 22:37

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Novo iz nase radionice, jednom svrci za 2.rodjendan...user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image

user posted image




_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

21.05.2010, 09:40

clock-img

Anoniman

Bebbe, Ivana super kad vidim vaše torte kako su lijepe sad i mene vuče želja da to isprobam...
Ivana hajd kad budeš imala vremena na PP mi napiši gdje si kupila sve te sastojke i po kojem receptu si pravila fondat pošto ih ima nekoliko na prvoj straniciuser posted image

clock-img

21.05.2010, 10:31

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Ma samo naprijed Breskva user posted image , imas PP...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

21.05.2010, 11:10

clock-img

Saraya

pencil-img

395

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image torte su odlicne, nemam rijeci... samo pohvale... user posted image user posted image user posted image

clock-img

21.05.2010, 11:13

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

ivana, ne znam sta da ti vise napisem 

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

Zadnji članci

article-img