Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet.
12.05.2010, 14:06
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
IZVORNA PORUKA: milenium
hanady ja ti neću hvalit tortu jer ne volim lagat.
ali ja vjerujem da će ti svaki idući put biti sve bolja i bolja
Ne želim ti se zamjeriti, ali moram reagovati - Nije da Hanady treba moju zaštitu, ali, nekako se osjećam prozvanom da kažem u ime svih žena poput nje da Hanady nije profesionalni slastičar, niti dokona domaćica koja može sate provoditi u kuhinji, već zaposlena mama koja noću pravi torte. Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet. Hanady napravi sočnu, mekanu, kremastu reforrm tortu (znam kakva je, jer sam je pravila po njenom receptu) i onda je još i ukrašava fondantom do pet ujutro Kako ovo nije takmičenje profesionalnih slastičara, meni je njena torta, sa sve nedostacima koje će vrijeme neminovno ispraviti - fantastična!
ti se baš uživila ma nek si ti nju obranila i meni je hanady super
12.05.2010, 14:08
maja78 RR
4163
na ove presjeke rokoko i zinanine mogu samo reci uh
< Poruku je uredio maja78 RR -- 12.5.2010 14:20:44 >
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
12.05.2010, 14:19
Anoniman
Ja ove presjeke od rokoko ne smijem ni gledati, mogu misliti koja je to fantazija kad probaš...
to je recept za ovu koru... ako hoces da ti je u boji samo stavis boju neku ili neki ukus cokoladu ili sta hos ;) Super ispadne kora... ja dosad samo tako ih pravim ;)
Je li ovo kora baš za neku posebnu tortu ili ti sad uvijek praviš ovako kore po ovom receptu...kao što vidiš nisam baš najbolje razumjela
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.05.2010, 19:37
Hanady RR
18727
bebe duša moja...ma nemoj se ti sikrat...ja sam odlučila uzet godišnji kad iduću budem pravila...ima ja nju da uravnam bolan...pa nije se desilo da ja na ovom dunjaluku nisam uspjela što sam naumila.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.05.2010, 21:02
noaa
1662
kako topite one bombone za fondant,mislim ko nema mikrovalnu i rokoko ne budi skrtica daj nam recepte od ovih torta sto si postavila budi drug..
to je recept za ovu koru... ako hoces da ti je u boji samo stavis boju neku ili neki ukus cokoladu ili sta hos ;) Super ispadne kora... ja dosad samo tako ih pravim ;)
Je li ovo kora baš za neku posebnu tortu ili ti sad uvijek praviš ovako kore po ovom receptu...kao što vidiš nisam baš najbolje razumjela
ja sad sve kore pravim tako... mislim osim one moje sto pravim sa orasima... kad pravim kore sa orasima pravim onda kao za onaj kolac ljubavni uzitak sto ima na temi kolaci ;)
Majke mi kore tako dobro ispadnu, masala da ih neureknem, nikad bolje mi nisu uspijele...
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
12.05.2010, 21:07
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: noaa
kako topite one bombone za fondant,mislim ko nema mikrovalnu i rokoko ne budi skrtica daj nam recepte od ovih torta sto si postavila budi drug..
u pećnici...ja nemam mikrovalnu niti je želim imati al to je nebitno ja sam stavila u šerpu pliću odozgo stavila foliju i stavila da se sitope...provirila i kad su se napuhale i sastavile izvadila...na ruku stavila medicinsku rukavicu...izvadila iz šerpe na radnu površinu na koju sam isresla šećer u prahu.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.05.2010, 21:08
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: bebbe RR
Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet.
Draga ti meni sad dade ideju kako da ih filujem hahahahahah =)
Ja sve sa raznim filovima, tipa kao sto idu u reformu, mazem i sa ovim novim buttercream... ja zaboravila za zele bombonice, keksove i tako to hihi =)
THANK YOU!!! =)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
12.05.2010, 21:25
noaa
1662
Hanady hvala,hocu i ja da probam
_____________________________
NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)
12.05.2010, 22:44
zeze
1069
Drage moje, ja vec neko vrijeme citam sta pisete i gledam ove vase torte sa fondantom i ODUSEVLJENA SAM svaka cast!
Eh sad, ja sam konacno odlucila da napravim jednu, mozda i dvije , al me zanima, kad napravim tortu, naravno ona odstoji u frizideru, jel je moram necim posebno premazat, pa onda stavljat fondant? Stvarno nisam ovdje nigdje procitala, ako je neko i napisao. Nisam neki strucnak za torte, al za sve postoji prvi put. Hvala.
_____________________________
...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.
12.05.2010, 22:49
Mya_81 RR
5531
Kako hoćeš, zeze...ili samo da je premažeš filom pa nakon što se stvrdne staviti na njega fondant ili možeš nakon fila staviti butter cream da se neke neravnine srede pa onda na to fondant...
Butter krema se pravi ovako:
125gr putera 200gr šećera u prahu 3 kašike mlijeka
Ovo sve sjediniš i to je to...
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.
Ljubav, 25.06.2009.
12.05.2010, 22:50
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Kako hoćeš, zeze...ili samo da je premažeš filom pa nakon što se stvrdne staviti na njega fondant ili možeš nakon fila staviti butter cream da se neke neravnine srede pa onda na to fondant...
Butter krema se pravi ovako:
125gr putera 200gr šećera u prahu 3 kašike mlijeka
Ovo sve sjediniš i to je to...
ja stavim i vanilinog secera u prahu u smjesu.... i bez mlijeka ;)
_____________________________
~~~ Living the dream ~~~
* Lamija 6 maj 2008 * Vedad 20 decembar 2014
12.05.2010, 22:52
Hanady RR
18727
ja svoju nisma ničim preko mazala... pa mi je zato ovako neravna ispala... a sad sam oslučila preko namazati butercrem čini mi se tako se zove... a to ti je smejsa ...izradiš margarin dobro i dodaješ šećera u prahu dok masa ne postane glatka a da se u njoj ne osjeti margarin...premažeš...zagladiš i staviš u frižider na 15-20 minuta i onda na to ide fondant.
eto nadam se da sam ti pomogla...meni su ovaj fol rekle iskusnije privatno...nakon napada mna moj ne uspijeh šalim se al eto da ti pomognem... a ja sam svoju pravila reform i malo ohladila i domah stavila fondant i to na način da sam ga malo vodom porskala sa one strane koja ide na tortu.
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.05.2010, 22:52
zeze
1069
E hvala ti. Vidjela sam ja da nesto pisete za taj butter krem, ali nisam skontala kako ide. Hvala ti jos jednom. Kontala sam jednu cokoladnu tortu, pa onda preko taj butter krem i onda fondant.
_____________________________
...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.
12.05.2010, 22:54
Hanady RR
18727
jesu brze
ja vanilijin šećer sam zaboravila...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
12.05.2010, 22:56
zeze
1069
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
jesu brze
ja vanilijin šećer sam zaboravila...
Evo vidim, ja dok napisa jedan post ispred mene ih 3. Pokusat cu ja to, pa kako god ispadne, kontala sam da fondant radim sa bombonama, nesto mi se lakse cini. Hvala vam
_____________________________
...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.
12.05.2010, 22:57
Anoniman
Ja pravim sljedeći završni fil: 300 ml vode 200g šećera prokuhati da se dobije agda, u to dodati 1oo g istopljene čokolade za kuhanje i 200 g mljevenih oraha. Kad se ohladi dodati pola maslaca. Ovaj fil je stvarno ukusan a stegne se super i Hanady, mislim da je fil dovoljno vlažan da bi se fondant " zalijepio" a da voda uništava tu "ravninu". Ja samo malo namažem vodom ukrase koje lijepim po glavnom sloju, ali samo malo, da se ne bi razvodenio.
13.05.2010, 20:13
IvanaTz
827
Jos "torata" ...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
13.05.2010, 20:28
maja78 RR
4163
nemam ivana vise sta da ti kazem, ostavljas me bez teksta
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
13.05.2010, 20:30
IvanaTz
827
hvaalaaa...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
13.05.2010, 20:33
dinciii
1675
Fakat Ivana extra su torte,de ti meni reci jel mogu ja jednu naruciti kad dodjem u Tz
_____________________________
http://neckodina.weddingannouncer.com/
Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008
13.05.2010, 20:34
IvanaTz
827
IZVORNA PORUKA: dinciii
Fakat Ivana extra su torte,de ti meni reci jel mogu ja jednu naruciti kad dodjem u Tz
Moze, moze, ja se s drugaricom pocela ozbiljno baviti tortisanjem...
_____________________________
9.9.2009. :-)))
13.05.2010, 23:26
Mya_81 RR
5531
Ivana, fakat su super Vidim ja ti se ozbiljno zadala i samo praviš
_____________________________
Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.