cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant

  
clock-img

12.05.2010, 13:39

clock-img

Anoniman



IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet.




user posted image


clock-img

12.05.2010, 14:06

clock-img

milenium

pencil-img

6133


IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: milenium

hanady ja ti neću hvalit tortu jer ne volim lagat.user posted image

ali ja vjerujem da će ti svaki idući put biti sve bolja i boljauser posted image



Ne želim ti se zamjeriti, ali moram reagovati - Nije da Hanady treba moju zaštitu, ali, nekako se osjećam prozvanom da kažem u ime svih žena poput nje da Hanady nije profesionalni slastičar, niti dokona domaćica koja može sate provoditi u kuhinji, već zaposlena mama koja noću pravi torte.
Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet. Hanady napravi sočnu, mekanu, kremastu reforrm tortu (znam kakva je, jer sam je pravila po njenom receptu) i onda je još i ukrašava fondantom do pet ujutro
Kako ovo nije takmičenje profesionalnih slastičara, meni  je njena torta, sa sve nedostacima koje će vrijeme neminovno ispraviti - fantastična!



ti se baš uživilauser posted image
ma nek si ti nju obranilauser posted image
i meni je hanady superuser posted image

clock-img

12.05.2010, 14:08

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

na ove presjeke rokoko i zinanine mogu samo reci uh

< Poruku je uredio maja78 RR -- 12.5.2010 14:20:44 >


_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

12.05.2010, 14:19

clock-img

Anoniman

Ja ove presjeke od rokoko ne smijem ni gledati, mogu misliti koja je to fantazija kad probaš...

clock-img

12.05.2010, 18:56

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

4 jaja
2 dl secera
1 dl gustina
1 dl brasna
2 kaskice peciva

to je recept za ovu koru... ako hoces da ti je u boji samo stavis boju neku ili neki ukus cokoladu ili sta hos ;) Super ispadne kora... ja dosad samo tako ih pravim ;)



Je li ovo kora baš za neku posebnu tortu ili ti sad uvijek praviš ovako kore po ovom receptu...kao što vidiš nisam baš najbolje razumjela user posted image user posted image


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.05.2010, 19:37

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

bebe duša moja...ma nemoj se ti sikrat...ja sam odlučila uzet godišnji kad iduću budem pravila...ima ja nju da uravnam bolan...pa nije se desilo da ja na ovom dunjaluku nisam uspjela što sam naumila.user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.05.2010, 21:02

clock-img

noaa

pencil-img

1662

user posted image user posted image  kako topite one bombone za fondant,mislim ko nema mikrovalnuuser posted image  i rokoko ne budi skrtica daj nam recepte od ovih torta sto si postavilauser posted image  budi drug..

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

12.05.2010, 21:04

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

4 jaja
2 dl secera
1 dl gustina
1 dl brasna
2 kaskice peciva

to je recept za ovu koru... ako hoces da ti je u boji samo stavis boju neku ili neki ukus cokoladu ili sta hos ;) Super ispadne kora... ja dosad samo tako ih pravim ;)



Je li ovo kora baš za neku posebnu tortu ili ti sad uvijek praviš ovako kore po ovom receptu...kao što vidiš nisam baš najbolje razumjela user posted image user posted image



ja sad sve kore pravim tako... mislim osim one moje sto pravim sa orasima... kad pravim kore sa orasima pravim onda kao za onaj kolac ljubavni uzitak sto ima na temi kolaci ;)

Majke mi kore tako dobro ispadnu, masala da ih neureknem, nikad bolje mi nisu uspijele...

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

12.05.2010, 21:07

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: noaa

user posted image user posted image  kako topite one bombone za fondant,mislim ko nema mikrovalnuuser posted image  i rokoko ne budi skrtica daj nam recepte od ovih torta sto si postavilauser posted image  budi drug..


u pećnici...ja nemam mikrovalnu niti je želim imati al to je nebitno
ja sam stavila u šerpu pliću odozgo stavila foliju i stavila da se sitope...provirila i kad su se napuhale i sastavile izvadila...na ruku stavila medicinsku rukavicu...izvadila iz šerpe na radnu površinu na koju sam isresla šećer u prahu.


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.05.2010, 21:08

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ali, nisam samo to htjela reći, već i činjenicu da većina neprofesionalaca ove torte s fondantom pravi od torti koje su mješavina mljevenog keksa, žele bombona i slično, ili od slagannog keksa, i nemaju pojma sa pravim tortama, ali su glatke i lako ih je "oblačiti" u fondant i ukrašavati, što je nekima prioritet.



Draga ti meni sad dade ideju kako da ih filujem hahahahahah =)

Ja sve sa raznim filovima, tipa kao sto idu u reformu, mazem i sa ovim novim buttercream... ja zaboravila za zele bombonice, keksove i tako to hihi =)

THANK YOU!!! =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

12.05.2010, 21:25

clock-img

noaa

pencil-img

1662

Hanady hvala,hocu i ja da probam user posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

12.05.2010, 22:44

clock-img

zeze

pencil-img

1069

Drage moje, ja vec neko vrijeme citam sta pisete i gledam ove vase torte sa fondantom i ODUSEVLJENA SAMuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image svaka cast!

Eh sad, ja sam konacno odlucila da napravim jednu, mozda i dvije user posted image user posted image , al me zanima, kad napravim tortu, naravno ona odstoji u frizideru, jel je moram necim posebno premazat, pa onda stavljat fondant? Stvarno nisam ovdje nigdje procitala, ako je neko i napisao.user posted image Nisam neki strucnak za torte, al za sve postoji prvi put.
Hvala. user posted image
user posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

clock-img

12.05.2010, 22:49

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Kako hoćeš, zeze...ili samo da je premažeš filom pa nakon što se stvrdne staviti na njega fondant ili možeš nakon fila staviti butter cream da se neke neravnine srede pa onda na to fondant...

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

clock-img

12.05.2010, 22:50

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: Mya_81

Kako hoćeš, zeze...ili samo da je premažeš filom pa nakon što se stvrdne staviti na njega fondant ili možeš nakon fila staviti butter cream da se neke neravnine srede pa onda na to fondant...

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...



ja stavim i vanilinog secera u prahu u smjesu.... i bez mlijeka ;)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

12.05.2010, 22:52

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja svoju nisma ničim preko mazala...
pa mi je zato ovako neravna ispala...
a sad sam oslučila preko namazati butercrem čini mi se tako se zove...
a to ti je smejsa ...izradiš margarin dobro i dodaješ šećera u prahu dok masa ne postane glatka a da se u njoj ne osjeti margarin...premažeš...zagladiš i staviš u frižider na 15-20 minuta i onda na to ide fondant.

eto nadam se da sam ti pomogla...meni su ovaj fol rekle iskusnije privatno...nakon napada mna moj ne uspijehuser posted image user posted image user posted image
šalim se al eto da ti pomognem...
a ja sam svoju pravila reform i malo ohladila i domah stavila fondant i to na način da sam ga malo vodom porskala sa one strane koja ide na tortu.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.05.2010, 22:52

clock-img

zeze

pencil-img

1069

E hvala ti. Vidjela sam ja da nesto pisete za taj butter krem, ali nisam skontala kako ide. Hvala ti jos jednom. Kontala sam jednu cokoladnu tortu, pa onda preko taj butter krem i onda fondant.

_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

clock-img

12.05.2010, 22:54

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

jesu brzeuser posted image user posted image user posted image

ja vanilijin šećer sam zaboravila...




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

12.05.2010, 22:56

clock-img

zeze

pencil-img

1069

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jesu brzeuser posted image user posted image user posted image

ja vanilijin šećer sam zaboravila...




Evo vidim, ja dok napisa jedan post ispred mene ih 3. user posted image user posted image
Pokusat cu ja to, pa kako god ispadne, kontala sam da fondant radim sa  bombonama, nesto mi se lakse cini.
Hvala vam user posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

clock-img

12.05.2010, 22:57

clock-img

Anoniman

Ja pravim sljedeći završni fil:
300 ml vode
200g šećera  prokuhati da se dobije agda,
u to dodati 1oo g istopljene čokolade za kuhanje i
200 g mljevenih oraha.
Kad se ohladi dodati pola maslaca.
Ovaj fil je stvarno ukusan a stegne se super i Hanady, mislim da je fil dovoljno vlažan da bi se fondant " zalijepio" a da voda uništava tu "ravninu".
Ja samo malo namažem vodom ukrase koje lijepim po glavnom sloju, ali samo malo, da se ne bi razvodenio.

clock-img

13.05.2010, 20:13

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

Jos "torata" user posted image user posted image user posted image ...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image




_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

13.05.2010, 20:28

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

nemam ivana vise sta da ti kazem, ostavljas me bez teksta

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

13.05.2010, 20:30

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

user posted image user posted image user posted image user posted image hvaalaaa...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

13.05.2010, 20:33

clock-img

dinciii

pencil-img

1675

Fakat Ivana extra su torte,de ti meni reci jel mogu ja jednu naruciti kad dodjem u Tz user posted image

_____________________________

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

clock-img

13.05.2010, 20:34

clock-img

IvanaTz

pencil-img

827

IZVORNA PORUKA: dinciii

Fakat Ivana extra su torte,de ti meni reci jel mogu ja jednu naruciti kad dodjem u Tz user posted image



Moze, moze, ja se s drugaricom pocela ozbiljno baviti tortisanjem...user posted image user posted image user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

clock-img

13.05.2010, 23:26

clock-img

Mya_81 RR

pencil-img

5531

Ivana, fakat su super user posted image user posted image user posted image Vidim ja ti se ozbiljno zadala i samo praviš user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Zadnji članci

article-img