IZVORNA PORUKA: Medić*
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Mediću ne brini..
evo već sam korodinatorici rekla ...pa ćemo da insistiramo...
svakako vi kao rodtelji možete reći da želite da se uključi u rad kantonalnog vaš predstavnik
ti kažeš na roditeljom, tvoja predstavnica kaže na sjednici i predsjenica kontatira uredno kantonalno vijeće...
slobodno daj i kontakt moj uvezat ćemo ih...
samo zajedno možemo pravično djelovati...
ja sam zaista u sve ovo ušla baš iz razloga što možemo dosta učiniti kroz sisitem ...gdje poznajemo da je to moguće...
ima mejsta gdje šteka naravno, gdje nisu direktori kako treba, gdje direkotri podobne roditelje biraju u vijeća itd itd...
al kada je većina pravična...manjina se guši...a to je naš cilj...
dobro za svz djecu ovoga gradam kantona...
pa nadalje i države jer kad se iz sarajeva dobro preljeva mislim kao primjer nešto pozitivno lakše je
a jel se to onda odrzava u skoli svakoj pojedinacno ? Ne nasi predstavnici, vec ti i ostali ? Ili ?
To me zbunjuje. Jer mi imamo nasu i s nojom na roditeljskom pricamo.
Gdje onda bude ova glavna sta je ? Kontas li ti mene
znači ovako to ide...
svako odjeljenje u školi bira svog predstavnika vijeća roditelja...
na početku godine...
onda ti predtavnici imaju sastanke vijeća roditelja...sad oni rade po nekom preincipu recimo mi u javnim školama koristimo pravilnik na kantonalnom nioviu pa smo u obavezi d aimamao sjednicu mjesečno najmanje a više u slučaju potrebe može...
na toj sjednici koja se dešava u svakoj školi za njeno vijeće izaberese predjenik vijeća roditelja...
e taj predjenik vijeća vodi sjednice roganizira rda vijeća ...govore o svemu o čemu treba sa menaždmentom, rješavaju zajkedno eventulane rpobleme itd..
eh taj predjenik onda uatomatizmom ide u koroddinaciju kantonalnog vijeća..
kod nas svaka općina ima posbeno kooridnsatora koji saziva sastanke vijeća u skaldu s apotrebaom al najmanje jednom u dva mejseca...
odale koorinator na kantolano vijeće donosi probleme ili pitanja plicirana iz tih škola..
to je značu uža uprava kantnalnog vijeća..
mi sastanke držimo u centru za mlade na č.vili..
a nekada ih držimo i u nekoj školi koja bude domaćin...
recimo ja koodirnacije staroga grada za sve osnovne i srednje škole držim kod mene u školu matičnoj al sam nedavno držala u Mjedinici jer je tamo divan novi direktor izabran mlad entuzijasta pa i to je ejdna vid podrške i tako...
sad možda malo tušimo ja i ti...
ali eto čisto da shavtiš koncept...
a možeš se lijepo i uključiti u rad u godinama koje dolaze ...