pusti je bona rose, vidis da je mlada, poletna... nadoci ce u voznji... kad dodju djeca, posao, obaveze molice da joj neko skuha
meni nista nije mrsko, ja sam hiperaktivna, sve stizem, sve pod konac... ali kad se L rodila ja se posvetila bebi, dojenju, i svemu ostalom...svekrva mi kuhala, mama ves nosila i prala da se ne susi kod nas zbog bebe... i sad mi mama i svekrva skuhaju, posalju...kod sveki i mame smo za vikend na rucku.
L voli pravo supu moje sveki, ona zna i u sred sedmice kad krene na posao da svrati i donese...a da ne kazem kako mi je znacila kad su gosti poceli dolaziti... a neprocjenjivo sto je pusace spontanu u januaru i februaru izvodila na balkon na pus pauzu
sa mamom se maloprije cula, eno kupila maticnu mlijec i dvije tegle meda (kod mene to ko halva ide)
a tetak me najeo i napio evo mi nije dobro
od kako smo dosli haman sam flasu donata popila i dva puta u wc isla
uci bona od nas starijih, ne poturaj se i ne junaci se kad vec imas nekog da ti pomogne. sem toga ne znas kakav ce te porod zadesiti. ja ti od srca zelim porod ko moj, ja sam 5ti dan isla sa muzem papire ganjat za porodiljsku naknadu.
umore gosti, dojenje, nova uloga, ustajanje svako malo... nece tebi prve 2-3 sedmice biti do pranja zuba a ne do kuhanja