IZVORNA PORUKA: blue moon
Cao zenice, prezivjeli smo ovaj toplotni udar valjda ce narednih dana biti ugodnijih temperatura...
Prica se o moru i bolovanju, ja ubrzo idem na godišnji, a u međuvremenu imam i pregled kod doktora, pa sam planirala uvezati sve ginekologa, godišnji i onda otvoriti bolovanje. Imam pitanje za pravnice kad ih već toliko ima
i neka ih, vraćam se s mora 31. jula i tad mi je zadnji dan godišnjeg odmora, ako mi ginekolog sad napiše preporuku za bolovanje mogu li ja 3. avgusta otići s nalazom da mi otvori bolovanje sa 1. avgustom ili da odem u ambulantu prije odlaska na more dok mi još traje godišnji odmor pa da im kažem da mi otvore bolovanje po isteku godišnjeg...?
nema to veze puno sa pravom

nego kakva ti je doktorica

generalno mozes ti i retroaktivno otvoriti ako ti je doktorica nagodna... mozda ti je najbolje da prozoves ambulantu (garant imas broj svoje doktorice) i kazes da se ne osjecas dobro da ne mozes doci da otvoris bolovanje imas nalaz od ginekologa...bla bla i onda 3ceg odes, malo ti bolje

preplanula i otvoris bolovanje
to ti kazem iz iskustva, moju su drugaricu tako napali zbog retroaktivnog bolovanje eto zaboga moras puzeci doci i otvoriti taj dan

ja nisam imala tih bisera, ja muza posaljem

on to sve na osmjeh i plave oci zavrsi

nego cisto ne znam kakva ti je doktorica, prozoves, potrosis koji impuls, kazes lose si bla bla a imas i nalaz pa ces doci za koji dan samo da dodjes sebi i rijesis sve brige