IZVORNA PORUKA: pandica
Ja mislim da ne mora biti ni do odgoja, vjerovatno je lakse kad je muskarac vec odgojen da su svi poslovi zajednicki, ali moze se to promijeniti i ako nije. Ja imam dvojicu rodjaka. Jedan u zivotu se nije uhvatio niceg zivog u kuci, kako se ozenio, kuha, pegla, čisti. Žena za vikend izadje sa djecom, on generalno kucu uradi. Znam da je mojoj mami to bilo van pameti, čuj ona hoda a on radi, kaze on, meni je to zadovoljstvo i skontas wtf??? Zena je fino u startu postavila kako treba. Živimo zajedno, prljamo zajedno, jedemo zajedno. Drugo je to kad su zene bile non stop u kuci, a muzevi do kasno radili na teskim poslovima. Al covjece danas i zena ko i muz radi i jos bi trebalo da stigne na sve.
MM recimo nista svojoj mami nije pomagao, znam da kad smo se trebali vjencati ona meni kaze molim te sve sto mozes prebaci na njega... Poslusala sam, iskreno i on je od starta htio, ali sam i ja bila ta koja je polako uvodila. Hej hajde dok ja kuhinju ti operi kupatilo, hajde ti usisaj a ja cu prasinu. Fino prvo brze zavrsimo, pa imamo mnogo vise vremena da provedemo jedno s drugim.
Mi zene najvise grijesimo u onom, "neka ja cu", brze cu...isl.. Kako god da uradi, radije ispravi ti kad on ne vidi, samo ne tersaj...
Što se bebice tiče, ja sam svom vec dala do znanja da očekujem da ce je i cuvati i presvlačiti i pomagati u svemu. Kaze da jedva ceka, pa vidjet cemo
Na porod ga ne tjeram, jer i sama ne bih voljela da gleda to. Meni kao zeni izgleda bljak, a ne muz... ne znam mozda je i glupo, ali jednostavno mislim da njemu nije mjesto tu..