IZVORNA PORUKA: amanullah
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: djoisa
pa odakle su uvezli pastetu iz rusije? zar se ako je vec daju djeci ne moze kupiti neka domaca, projerena pasteta? grozno..
I ja ovo jutros procita na FB. Razocarah se sta nam djeca jedu, zasto ne ako im vec daju pastete ne daju npr Ovako, provejreno sto posto. Ili su im te ruske jeftinije.... Nemam rijeci zaista.
svasta, hvala Allahu pa mi nisu tamo.
Citam komentare direktorice, mrtva hladna, pa sta sto su djeca malo okusila "zabranjenog "...nece se ponoviti uostalom to je samo "mali" propust
A šta bi trebala reći?
Ovdje je više propusta napravljeno. Prvo, osoba koja raspisuje tendersku dokumentaciju treba znati šta naručuje. Dakle, naručuje se pileća pašteta bez svinjetine u tragovima! Drugo, osoba koja uvozi, treba znati šta prodaje, i MORA po zakonu uredno napisati deklaraciju na jednom od jezika koji se koriste u BiH. To je kod nas rijetkost, pa pogledajte samo proizvode iz DM, šampon im je regenarator, i obratno.
Treće, djeca uopšte ne bi trebala jesti paštetu, makar bila i pileća.
Mislim da u ovom što se desilo nije bilo namjere da se djeci muslimana podvali svinjetina. Sve u svemu opravdavam revolt, ali ne volim pretencionizam.
Sem toga, koliko roditelja zna da se u nekim omiljenim dječijim bombonama nalazi svinjski želatin?! I koliko sarajevske djece koja ne jedu svinjetinu, jede te iste bombone? A gdje su keksi, čokolade i ostalo....