IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Finepex
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Galicia
Slazem se sa feniplex za oko skolovanja i ulaganja silnog novca da to kasnije ne upotrijebis.
Mislim stvarno zasto se ulazu silni novci ako neces vec zaradjivati i pametno iskoristiti svoju diplomu.
Nema logike ni malo.
A tih 20 hiljada se moglo u nesto pametnije uloziti.
Na stranu sve, ali covjek treba pametno ulagati u sebe, i prakticno naravno.
kod nas se studij redovni ne placa ili vrlo malo placa...ove cifre su za vanredne, magistarske i doktorske studije..a ja ti znam domacica koje su veoma cesto angazovane kao konsultanti...ona za 10 dana zaradi moje 2-3 mjesecne plate (a moja plata je prilicno visoka za BH prilike)...njoj se itekako isplati biti skolovana i slobodna kuci za bilo koji "projekat" koji izleti i koji skupo naplati
Pa onda se ne moze reci da sjedi kod kuce ako "izleti" koji projekat. Onda spada medju zaposlene zene.. "karijeruse". Radi se o zenama koje se koriste svojim znanjem. S onim sto su ucile to su unovcile. Znaci imale su korist od skolovanja..a sta je s ovima koji nisu nidokle..
pa radi se o zenama koje rade onda kada im odgovara...i ove koje su "nidokle" ne znaci da ce tako ostati...mozda cekaju da dijete krene u skolu pa ce se posvetiti svojoj karijeri jer kako vec rekoh ne isplati se za vrtic davat pola svoje plate
Ipak one za svoje znanje koje su stekle tokom skolovanja dobivaju novac.
Sta ima ova druga od skole? A sto se tice djeteta da se saceka dok krene u skolu...to na neki nacin dokazuje moje tvrdnje. Da nije nuzde nebi ni ostale kod kuce. Kao i mnogobrojni raniji komentari Od razloga skupog vrtica do sada tog. Jos troskove. Zar to nije nuzda?
Onda se ne moze reci da je dobrovoljno ostajanje kod kuce.
I pored mnogobrojnih komentara koji su kontradiktorni, ovaj je vrhunac..
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Sto bi ti rekla zavisim od njega ali vala se nikad nisam osjetila manje vrijednom zato sto ne radim. Niti bi mi on dozvolio.
Same sebe predstavljaju kao roba a to se tumaci da neko drugi kaze.
Mislis da ga ne pita "SMIJE LI " kod roditelja? Mislis da mu ne mora svaki put polagat racun sta je kupila,gdje i kako. zasto? I to je ono STA ZAPOSLENA ZENA NE DOZIVLJAVA. kad kazem kupuje se sta hoce. ne razmislja hocel ostati para..uostalom ko je on da ja njega pitam smijem li ? Ko je on da mi nesta zabrani il dozvoli? Savjet da, ali donositi odluke.. druze..vidimo se!
I onda se taj zivot zeli prikazati kao..bajka..
< Poruku je uredio Finepex -- 17.5.2015 19:44:10 >