IZVORNA PORUKA: Skvo RR
pa dobro..lijepo je biti vise skolovan...
.ipak godine utrosis i vrijeme na skolovanje.. ..neko je zavrsio svoje skolovanje srednjoskolskom maturom..a neko se godinama poslije toga nadogradjivao...npr.ja takve ljude zaista postujem..sta je tu lose...ovde nije stvar karakternih osobina..i covjeka i necovjeka...postujem ih jer su se nekih stvari odrekli...i sta sada...a meni u vezi onih bitnijih stvari karakternih, mi je nebitno..ima li neko malu maturu..ili je doktor nauka....i sta se neko ima vrijedjati..ono je sta je...
Ne radi se o tome da li se te osobe postuju ili ne. Nego se serviraju dvostruki arsini. Osudjuje se zena koja za svoje dijete radi, doprinosi. Ostavlja dijete, jadno dijete tuzno, eto tamo neka ne moze zamisliti da nj.dijete bude tuzno... zar se takve price nisu servirale? I onda dodje neko pa kaze eh skolovanje ili doskolovanje zena, zaista pohvalno od zene koja ima porodicu da se doskoluje. Respect!
Pa kome ona ostavlja svoje dijete?
Nekako vise imam utisak da se radi o dozi ljubomore sto neko ima divan odnos sa svekrvom pa ce svekrva doci i pricuvati dijete, nego neko ko svoje dijete nema kod nikoga ostaviti..i da mora negdje hitno..
za mene, to sam vec RANIJE rekla, tuzno je, a mozda nam je stanje drzave ovakvo kakvo jeste, da INTELEKT sjedi u kuci. Skolujes se, ganjas tolike skole, koje nisu jeftine. Pogotovo kada skontas da je godina na fakultetu oko 4000KM plus dodatni troskovi, i ti dobijes diplomu, koju nemoze svako ni dobiti, ne moze svako camiti nad knjigom i uciti non stop, da ne kazem da je tih knjiga vise po nekoliko stotina stranica..i ti na kraju.. sta uradis od diplome? Gurnes je negdje u cosak, da se "prasina" talozi a ti sjedi u kuci. To meni nije jasno.
< Poruku je uredio Finepex -- 17.5.2015 15:40:33 >