IZVORNA PORUKA: Medić*
Cistoca je temelj lijepog izgleda I ljepota svakog ukrasa !
Nadji mi ijedan pouzdan dokaz za ovo sto pises o obrvama ?
Mani se price sta druge zene rade iako zive u serijatskim drzavama jer spominjes to!!
Cupanje obrva je strogo zabranjeno. Modeliranje, kracenje, brijanje je pokudjeno. Tu nema dileme koliko ja znam! Pa cak se time I za muza svog uljepsavala oko obrva je jasno.
Otklanjanje dlacica sa lica, na bradi, iznad usana moze. To je rijetko svojstveno zenama I mogu se otkloniti.
To uljepsavanje koje ti navodis krivo I tumacis. Uljepsavanje draga moja svakako na halal nacin. A cupanje obrva ti je strogo zabranjeno onome ko cini I kome se cini.
Citirala sam ti gdje pise.
ja se bas pitam gdje ti zivis pa da neka zena dodje u salon i kaze "obrijte" mi obrve.
Svaka zena dodje, koje prvenstveno ima guste i nepravilne obrve gdje joj dlakice cak na kapcima od ociju rastu. Jel i to spada medju obrve? I normalno da ce se takvo stanje srediti.
Tebii kao da obrve na ledjima rastu pa non stop to smatras nekom posebnim ogrankom.
Jel tebi obrve rastu na licu?
I otkud tebi SADA IDEJA DA JE DOZVOLJENO NA LICU, ALI ETO NA OBRVAMA NIJE..
Veina uenjaka tumai "nems" kao upanje dlaka sa lica. Od tih uenjaka je Ibnu Esir, rahimehullah, koji u svojoj knjizi En-Nihaje kae: "Namisa je ona koja upa dlake sa svog lica." (5/119). Nevevi, rahimehullahu, je rekao: "Zabrana se odnosi na obrve i na krajeve lica (lice) ." (Komentar Muslimovog sahiha, 14/106.)
Jel sada treba da je isprravnije necije misljenje koji ne shvata problem dlakave zene ili?
< Poruku je uredio Finepex -- 18.5.2015 10:50:37 >