IZVORNA PORUKA: canim
Da malo aktiviramo temu, sadi li se sta ?
Ja kupila sjemena petunija, lijepe kate, prkosa, karanfila jos da mi je begoniju naci a ne znam ima li ona uopste u sjemenu da se kupi ili je tip kao pelargonija
Jutros sam prvi put iz sjemena zasadila lila, bijelu i sarenu petuniju i lijepu katu pa se nadam da ce nesto i proklijati ovih dana
a ako nista ne uspje do maja onda kupujem rasad.
Jos sam kupila i sjemena za zacinsko bilje pa cu i njih ovih dana zasaditi.
Dakle, planiram i u saksiji posaditi
- persun,
- nanu,
- majcinu dusicu,
- bosiljak,
- kadulju,
- origano i
- lavandu,
pa cemo vidjeti sta ce uspjeti....sta ste vi planirali za ovo proljece
Pa ti baš svega planiraš zasaditi
Ja sam jučer uspjela kupiti samo sjeme maćuhica i karanfila. Nemam balkon, niti veliko dvorište i baš sam skučena s prostorom za cvijeće. Ali, ipak sam planirala poneku saksiju pripremiti da ukrasim koliko - toliko.
Pripremila sam mali kontejner da posadim ova sjemena (još ću potražiti i begoniju i možda niske kadifice, one baš lijepo cvatu a uvijek uspijevaju).
Od začinskog bilja ovo gore bih i ja, peršun ću u baštu tako da njega neću u saksije.
Hanady, pošto ti imaš iskustva, može li se ovo začinsko bilje unijeti unutra i koristiti tokom zime? Ja bih to sve u male saksije pa unijela unutra
![user posted image](https://www.ringeraja.ba/forum/upfiles/smiley/zmeden.gif)
I u kolike saksije ste planirale začinsko bilje?
01.04.2011. mamino proljetno sunce