Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ni ja ne znam s orhidejama. Mislim da nemam neko mjesto u stanu da bi bilo zgodno i meni i njima. Klupice na prozorima mi nisu dovoljno siroke za saksiju a vjerovatno im sva druga mjesta koja meni odgovaraju nisu dovoljno svijetla. Odustala sam od njih uglavnom. Kod mene je veliki balkon okrenut prema juznoj strani, bio bi idealan za biljke da nije ustakljen.
12.03.2018, 22:01
eminaja
277
Slazem se i ja da nisu zahtijevne... moje su na prozoru,sunce na toj strani zalazi ali dosta imaju zastite od drveta u dvoristu koje je ogromno pa im je fino hladovina sa nekim zrackom sunca...povremeno ih sprickam ili tusiram,u sedmicu dvije dodam vode u njih ili u one vazne u kojima stoje
slikam ih sutra ako ne zaboravim
12.03.2018, 22:07
Venera12
6
Orhideju imam nije prezahtjevna super je 👍
12.03.2018, 22:21
LieToMe RR
3057
Aidana mislim da je jug idealan za vecinu biljaka a mislim da ne smeta ni sto je ustakljen. Kod mene je ustakljen inistocna strana i idealan je za vecinu biljaka. Orhideje nisu prezahtjevne samo moras kliknuti s njima. Naci im mjesto i ne seljakat ih, one se bas naviknu na jedno mjesto
13.03.2018, 11:45
jocajaca
34
Ja sam čudno žensko stvorenje koje baš nije ljubitelj cvijeća i to cvijeće valjda osjeti i nisam baš imala uspjeha u uzgajanju. Ne znam koliko sam ovih orhideja dobila u saksiji, osušile su mi se u rekordnom roku!
imam i ja nekog zelenisa, nista spektakularno. aloju smo kupili svekrvi nekadprosle godine bila mala, sad se razgranala... treba vidjeti kako se presadjuje pa da je je i sebi presadim...samo ne znam gdje cu vise sa cvijecem
13.03.2018, 11:49
LieToMe RR
3057
eh evo moje krasotice
13.03.2018, 11:54
jocajaca
34
Stvarno su prekrasne. Koliko puta godišnje ti cvjetaju?
13.03.2018, 12:17
eminaja
277
MashAllah Ltm prelijepa i ja imam zelju uzet zutu i jos neku satiranu pa valjda naletim Ja sam svoju aloe veru presadila izadje izdanak,otkinem i u vodu dok ne pusti zile..imam jedne u vodi nikad ih posadit a sveki mi dala jednu ali puno isla na stranu i smetala mi pa se pocela susit ostao jos jedan onaj pipak a i on ce uskoro nestat,sad ova mala ide u vosinu pa dokle li ce ne znam Ja imam mjesta a i da nema mogla i napravit samo zbog djece ne mogu imat cvjece po podu i sl...i ovo po prozoru sam posklanjala u krajeve jer oni cesto idu do prozora i gledaju itd...pa onda se zainteresuju za cvjece par puta mi je orhideja zavrsila na podu pa sa izresetanim liskama zalosno....pa sad za sad ovako neka ga
13.03.2018, 12:25
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: LieToMe RR
eh evo moje krasotice
predivne su
13.03.2018, 12:39
LieToMe RR
3057
IZVORNA PORUKA: jocajaca
Stvarno su prekrasne. Koliko puta godišnje ti cvjetaju?
znaju i po 3-4 puta ako mi cvjeta cesce onda ima pauzu i miruje do pola godine ali zadnje 2 godine cvjetaju po 3-4 puta cak i zimi. nakacim kasnije sliku sto sam slikala neki dan kod svekrve
13.03.2018, 12:40
LieToMe RR
3057
IZVORNA PORUKA: salmy
eh evo moje krasotice
predivne su
hvaaalllaaaaa
13.03.2018, 12:41
salmy
5830
jel zna neko gdje ima kupiti ona slama sto bi mogla zagrditi balkon.. lijepo izgleda a sklonjena od pogleda
13.03.2018, 12:42
LieToMe RR
3057
IZVORNA PORUKA: eminaja
MashAllah Ltm prelijepa i ja imam zelju uzet zutu i jos neku satiranu pa valjda naletim Ja sam svoju aloe veru presadila izadje izdanak,otkinem i u vodu dok ne pusti zile..imam jedne u vodi nikad ih posadit a sveki mi dala jednu ali puno isla na stranu i smetala mi pa se pocela susit ostao jos jedan onaj pipak a i on ce uskoro nestat,sad ova mala ide u vosinu pa dokle li ce ne znam Ja imam mjesta a i da nema mogla i napravit samo zbog djece ne mogu imat cvjece po podu i sl...i ovo po prozoru sam posklanjala u krajeve jer oni cesto idu do prozora i gledaju itd...pa onda se zainteresuju za cvjece par puta mi je orhideja zavrsila na podu pa sa izresetanim liskama zalosno....pa sad za sad ovako neka ga
ja ako donesem jos neku orhideju kuci muz ceme se odreci a meni je orhideja tako divno cvijece i godi mi, kontamo se vidis moram kod sveki smeknuti aloju, ogromna je, vec su joj listovi gigantski, 3 puta veci nego kad smo je kupili ja kontam da se zadam danapravim nesto sa sukuletima, ono neke minibaste u nekoj staklenoj posudi, to mi je cool pravo
13.03.2018, 12:44
LieToMe RR
3057
jel zna neko gdje ima kupiti ona slama sto bi mogla zagrditi balkon.. lijepo izgleda a sklonjena od pogleda
mislis na bambuse? ima u peniju vidjoh prije 2-3 sedmice ima ona neka kao traka ziva ograda, mislim da je kolegica govorila da ima u obiju, kao mreza ali zakaci se i imiticaji neke puzavice nesto ali cool izgleda, ne izgleda plasticno uopste
13.03.2018, 14:42
salmy
5830
mislis na bambuse? ima u peniju vidjoh prije 2-3 sedmice ima ona neka kao traka ziva ograda, mislim da je kolegica govorila da ima u obiju, kao mreza ali zakaci se i imiticaji neke puzavice nesto ali cool izgleda, ne izgleda plasticno uopste
e to mi treba
13.03.2018, 14:52
Daenerys
40
Imam jedan kaktus i chili papričicu
13.03.2018, 14:54
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: Daenerys
to nije balkonsko cvijece
13.03.2018, 14:59
LieToMe RR
3057
e to mi treba
bambusa imas u obiju, peniju... ovih malo vecih i debljih ali su i skuplji meni je ono predobro za balkona, mi smo cakkontali staviti kao ono tipa da nam bude roletna na balkonu ali nema potrebe a da je dekorativno i prakticno jest
13.03.2018, 15:00
LieToMe RR
3057
IZVORNA PORUKA: Daenerys
nemam kaktuse nikakve, oni bi se trebali drzati po feng suiju na specificnim mjestima pa nece ici a od ovog ukrasnog bilja kontam lavandu kupiti... ovo sto se jede kupim na pijaci, nemam ja prostora sta bih sve uzgajala
13.03.2018, 15:02
salmy
5830
e to mi treba
bambusa imas u obiju, peniju... ovih malo vecih i debljih ali su i skuplji meni je ono predobro za balkona, mi smo cakkontali staviti kao ono tipa da nam bude roletna na balkonu ali nema potrebe a da je dekorativno i prakticno jest
ja imam tu roletnu bambus na balkonu...al mi treba ona trstika da stavim oko ograde...