cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Cvijece na balkonu

clock-img

07.09.2014, 17:19

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Evo ga Hanady

Malo je slika cudna ali moci ces ga prepoznati

http://slkm.at/5732135

clock-img

08.09.2014, 10:15

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: salmy

Evo ga Hanady

Malo je slika cudna ali moci ces ga prepoznati

http://slkm.at/5732135

ovako na slici meni nikako na liči na ružmarinuser posted image
i list je drugačiji, a kod mene i cvijet...
jel on mirišeuser posted image

ovako je kod mene
http://www.ruzmarin.net/images/ruzmarin-banner2.jpg

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.09.2014, 15:08

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Pa sta je ovo ima predivan miris..pravi zacinski

evo sad sam opet slikala

ni blizu ovog tvog

http://slkm.at/5732520

isto nana mirise

< Poruku je uredio salmy -- 8.9.2014 15:10:06 >

clock-img

08.09.2014, 15:26

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

pa ne znam...
ko ćubra vrtna...timjan da nije...
al meni to ružmarin nijeuser posted image
mada ne smijem sad nit o ja da tvrdim, možda postoji i toga više vrsta hajd znajuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

08.09.2014, 22:03

clock-img

salmy

pencil-img

5830

moguce da je neki zacin,kupih ga pod ruzmarin

clock-img

23.09.2014, 16:12

clock-img

gagala

pencil-img

152

evo sad sam opet slikala

ni blizu ovog tvog

isto nana mirise

definitivno NIJE ružmarin - ni blizu ...... ako može krupni plan fotogrtafija lista i odvojeno cvijeta - možda ustanovim šta je ........... znaš li u kojem periodu cvate i da li je trajnica ili ne?

Moj Anđeo je uvijek sa mnom :)

clock-img

23.09.2014, 17:36

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Uspjela sam da presadim rahmet drvo. Nadam se da će preživjet zimu, preživi sjeničku inače al pošto je mlado. Ima predivan miris, dovoljni ga samo protrest user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

23.09.2014, 20:34

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: ziki

Uspjela sam da presadim rahmet drvo. Nadam se da će preživjet zimu, preživi sjeničku inače al pošto je mlado. Ima predivan miris, dovoljni ga samo protrest user posted image

šta je to

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.09.2014, 20:50

clock-img

ziki

pencil-img

1815

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: ziki

šta je to

slikam ti ujutru, u početku je kao mali žbun i jako lijepo mirise. Ako pretekne moze li trampa pelcera rahmet drvo za lovor user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

23.09.2014, 20:53

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

može...dogovorenouser posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.09.2014, 20:58

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

evo sad sam opet slikala

ni blizu ovog tvog

isto nana mirise

meni ovo najvise lici na ind.konoplju, ne znam cime se Salmy bavi...al hajduser posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

23.09.2014, 20:59

clock-img

krofnica Mo

pencil-img

137

IZVORNA PORUKA: acudesa

evo sad sam opet slikala

ni blizu ovog tvog

isto nana mirise

meni ovo najvise lici na ind.konoplju, ne znam cime se Salmy bavi...al hajduser posted image

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Slušaj ti mali,prgavi smislu mog života,nemam ja vremena da te ne volim...

clock-img

23.09.2014, 21:04

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo sad sam opet slikala

ni blizu ovog tvog

isto nana mirise

ma dajjjjjjjjjjjjjjjjjjj

oooooo jesi li to tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

24.09.2014, 11:37

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

evo sad sam opet slikala

ni blizu ovog tvog

isto nana mirise

To ti je timijan.

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

clock-img

26.09.2014, 16:25

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Masallah moja se orhideja vratila u zivot user posted image user posted image

user posted image

N&N

clock-img

26.09.2014, 22:18

clock-img

salmy

pencil-img

5830

evo sad sam opet slikala

ni blizu ovog tvog

isto nana mirise

ne pitaj..Salmy se bavi svim i svacimuser posted image user posted image
jos uvijek nisam odgonetnula sta mi raste na balkonu

clock-img

26.09.2014, 22:20

clock-img

salmy

pencil-img

5830

IZVORNA PORUKA: niki83

Masallah moja se orhideja vratila u zivot user posted image user posted image

user posted image

Ove orhideje su mi mrak zesci..nikad ih nisam imala a zelja je ogromna..jesu li zahtjevne?
Inac sam imala cvijecaaa kao u rasadniku..kako se decko rodio nemam nista vise..par kaktusa i drvo votazi
Ove orhideje cu da kupim

clock-img

26.09.2014, 22:22

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Salmy uopće nisu zahtjevne...ja ih sada 5 imam :)) i evo i najtarija od 4 godine omladila se čekam joj cvat :)

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.09.2014, 22:24

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Salmy uopće nisu zahtjevne...ja ih sada 5 imam :)) i evo i najtarija od 4 godine omladila se čekam joj cvat :)

joj zezas? jel trebaju biti u prozoru i sta traze..puno zahtjevne..jel uvijek imaju ovaj cvijet..nemoj me tjerati sutra u Obi..a malo mi fali

clock-img

26.09.2014, 22:28

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

joj zezas? jel trebaju biti u prozoru i sta traze..puno zahtjevne..jel uvijek imaju ovaj cvijet..nemoj me tjerati sutra u Obi..a malo mi fali

Cvijet opadne, pa se kasnije opet obnovi

clock-img

26.09.2014, 22:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

nezezam zaista...
ja jako volim orhideje :)))
i vjerovala ili ne sve sma ih na poklon dobila i sve su divne...
ne stoje na direktnom suncu, ja svoje držim pored prozora, al ne na njemu...
ja svoje nezaljevam nego prskam prokuhalom vodom iz one prskalice stipa stelex...ljeti i kad je vruće svako 2-3 dan...u vlažnom rmenu svako 5-6...prskam stabljiku i list i dole one zelene pipke...
mjenjam im zemlju koja je posbena zemlja, to je suptrat neki od kora drveća koji ih hrani, u obiju uzmeme veliku kesu pa svake jeseni im promjenim to ...i svako 2-3 mjeseca u vodu za prdskanje odoam sredtsvo za pomoć u cvatu đubrivo za orhidje 250 ml je u OBI-ju oko 5 KM...
elem...vrlo se lako održavaju...kada opadne cvijet jedno vrijeme orhideja stagnira...nekada iod o pola godine...al omladi se ...meni se sad moja najstarija omladila :)
a najmlađa koju sam krajem avgusta dobila nije joj i jedna cvijet opao a nova grana krenula sa pupovima :)
nadam se za bajram biće mi puna polica lijepih orhideja na sve 4 moje saksije :)

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

26.09.2014, 22:35

clock-img

salmy

pencil-img

5830

nezezam zaista...
ja jako volim orhideje :)))
i vjerovala ili ne sve sma ih na poklon dobila i sve su divne...
ne stoje na direktnom suncu, ja svoje držim pored prozora, al ne na njemu...
ja svoje nezaljevam nego prskam prokuhalom vodom iz one prskalice stipa stelex...ljeti i kad je vruće svako 2-3 dan...u vlažnom rmenu svako 5-6...prskam stabljiku i list i dole one zelene pipke...
mjenjam im zemlju koja je posbena zemlja, to je suptrat neki od kora drveća koji ih hrani, u obiju uzmeme veliku kesu pa svake jeseni im promjenim to ...i svako 2-3 mjeseca u vodu za prdskanje odoam sredtsvo za pomoć u cvatu đubrivo za orhidje 250 ml je u OBI-ju oko 5 KM...
elem...vrlo se lako održavaju...kada opadne cvijet jedno vrijeme orhideja stagnira...nekada iod o pola godine...al omladi se ...meni se sad moja najstarija omladila :)
a najmlađa koju sam krajem avgusta dobila nije joj i jedna cvijet opao a nova grana krenula sa pupovima :)
nadam se za bajram biće mi puna polica lijepih orhideja na sve 4 moje saksije :)

hvala na iscrpnom odogovoru..zamisljam ih po prozoru u razlicitm saksijama ..ja se vec nafurala na njih..nego jel Obi zatvoren sad? user posted image

clock-img

26.09.2014, 22:36

clock-img

MicoTico

pencil-img

340

ja ne prokuhavam vodu, nego odstajalom zalijevam.

clock-img

26.09.2014, 22:38

clock-img

salmy

pencil-img

5830

kad vam bude zgodno slike na sunce

clock-img

27.09.2014, 08:11

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Meni je tako drago..moja po treci put evo pusta cvjetove, a mislila sam vec da nema nista od nje..
Ja kao i Micotico zalijevam..ponekad je malo istusiram, zapravo poprskam! Nikad nista nisam mijenjala, ni supstrat ni posudu..a odlicno joj je na ovom mjestu, ima dovoljno svjetlosti a nije direktno sunce! I da, mislim da je krenula ponovo onda kada sam je stavila u prozirnu kuglu, jer i ovi pipci moraju imati svjetlosti.

N&N

Zadnji članci

article-img