IZVORNA PORUKA: mimi_2in1
nekad davno nisu bili bas sjajni..ali krivim svoje lude godine..sto sam starija sve ih vise cijenim. sve vise mogu da sagledam stvari iz njihove perspektive. vise sam vezana za mamu nego za babu...ali i njega volim i postujem. i sad ponekad se sporjeckamo ali to su nase stvari koje rjesavamo privatno.
to koliko moja mama seki daje para..a daje jer je mlađa od mene 10 godina i jos zivi sa njima ne ulazim. nit ona pita dal joj ja dajem il ne. isto tako ona ne pita zasto je nama mama pomogla sada novcano iako oboje radimo...
kao sto neko rece roditelji su to. volim ih i cijenim beskrajno. sa mamom se cujem 100 puta, vidimo se par puta u sedmici. oni su moji i ja sam njihova i to se nikada nece promjeniti, tu sam da im pomognem, ali isto tako znam da su i oni tu da pomognu meni..bezborj puta su mi bili tu kada sam mislila da sam sama. molim samo Allaha da mi da zdravlja i imetka da im mogu poceti vracati sve sto su uradili za mene, za nas...
To je ono sta sam ja vidjela, sto se stvaraju neke tenzije oko para. I ko koga tetosi. Nije vazno ni sto je mladja sestra, ni sto joj je to krv, ipak nije kod svakog situacija da se za sestru,brata gine, nije takva situacija niti smo svi isto odgojeni da ono sta mi imamo, da ako brat ili seka ne mogu sebi priustiti da ih mi pomognemo. Nije kod svakog ista situacija kod brace -sestara kamoli kod zaovi,djeverova i jetrva. Jedna je prica sto oni daju, i trebaju, roditelji su, kao sto rekoh ako nece roditelj, ko ce? Komsija?
Koliko god mi nasim roditeljima davali, to ostaje nase, a ne da se mi sada poredimo sa nekim ko roditeljima nedaje, a ima "bolji" tretman. Ljubav se ne kupuje novcem.
I ja, sto sam starija vidim zrtvu koju su moji roditelji prema meni dali. Kao dijete gledala sam kako vise "tetose" brata nego mene. Medjutim, oni su njega ucili, i sada on ima emanet, znaci ako se mojima sta desi, bilo sta u zivotu, moj braco ima emanet da pazi na mene. Bez obzira na moj brak, Bez obzira sto imamo oboje svoje firme, sto smo stambeno i finansijski osigurani.